Bir türlü doymak bilmiyorsanız, ideal kilonuzun çok üstündeyseniz ve sürekli, tatlılarla, fast food ürünlerle kendinizi ödüllendiriyorsanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenizin zamanı geldi. Fazla kilolar, fiziksel olarak kendinizi rahatsız hissetmenize neden olurken aynı zamanda kalp, tansiyon ve şeker hastalığı gibi yaşamı kısıtlayan hastalıkların da habercisi.

Beslenme uzmanı kontrolünde fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Kilo verme sürecini hızlandıracak doğal besinlerle de sağlık çizginizi bozmanıza gerek kalmaz. Gelin, kilo verdiren yiyecekler ile tanışalım ve faydalarını beraberce inceleyelim.

Tok tutar: Avokado

B6 vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi olmasının yanında tok tutma özelliği de bulunur. Açlık hissettiğiniz zamanlarda gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

İçindeki yağ ile tok tutar: Badem

İçeriğinde bulunan yağlar, kilo verdirmeye yardımcıdır ve sizi tok tutar. Günde 10-15 badem, sizin için iyi bir atıştırmalık olabilir.

Lif deposu: Elma

Kolayca ulaşabileceğimiz bir meyve olmasının yanında adeta lif deposudur. Bir tane elmanın içerisinde 4-5 gr lif bulunur ve bu da tokluk hissi yaratır. Bolca antioksidan içeren bu meyve tatlı niyetine tüketilebilir.

Kan şekerini düzenler: Tarçın

Tatlılarınıza kattığı güzel lezzetin yanında kan şekerinizi düzenler. Tarçının tatlı ihtiyacını giderdiği de bilinen bir gerçektir. Şeker yerine tarçın kullanmanız hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacak.

Sabah kahvaltısında 10 numara: Yulaf ezmesi

Diyet programlarının vazgeçilmez ismi ve lif kaynağıdır. Sabah kahvaltılarında tüketebileceğiniz yulaf ezmesini, meyveler ile de tatlandırabilirsiniz.

Gelsin antioksidan: Zeytinyağ

Artık Ege mutfağının değil sizin de vazgeçilmeziniz olmalı. Çünkü zeytinyağı, yediğiniz sebzelerdeki antioksidanların vücudunuza daha çabuk karışmasını sağlar. Salatalarınıza hazır salata soslarından dökmek yerine zeytinyağı kullanarak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı öğünler yaratabilirsiniz.

Lif + Protein: Kinoa

Ülkemizde pek bilinen bir tahıl değil belki ama tanımamızın vakti geldi de geçiyor. Lif ve protein açısından zengin ve kilo düşmanı olan bu tahılı, suda biraz haşlayıp, portakal suyu ve biraz da kuru üzümle karıştırıp kendinize mükemmel bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Yağ yok, protein var: Somon

Balıkseverlerin asla hayır diyemeyeceği bir protein kaynağı. Kırmızı ete göre daha yağsız olmasıyla da bir tık önde. Akşam yemeğinde pişireceğiniz somonun kokusunu şimdiden alır gibiyiz! Bu kadar basit değil mi? Kilo vermek için ilaçlara ihtiyacınız yok. Tek yapmanız gereken; inanmak ve doğru şekilde beslenmek. Doğa ana tüm nimetlerini size sunuyor. Geri çevirmek olmaz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir