En çok konuşulan diyetler yazımızda bugün plan integral diyetinden bahsedeceğiz. Her zaman hatırlattığımız gibi, diyetlerin kilo verme üzerindeki etkilerinin kişiden kişiye değiştiğini unutmamalı ve diyete başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Plan Integral Diyeti Nedir?

Bu diyet; her gıdanın organiğini, işlenmemiş özütünü yeme prensibine dayanmaktadır ve bu yöntem masajla da desteklenmektedir. Bu diyet türü belli bölgelerde yoğunlaşmış yağlardan kurtulmak isteyen herkes için uygundur. Bu diyetin süresini belirlerken beslenme şeklinizi yeniden belirlemenize ve vücudunuzun formunun iyileştirilmesini göz önünde bulundurmalısınız. Her şeyin kendi içinde süresi olmasına rağmen, bu diyetin 1 ayda hemen sonucu görmeye başlayabilirsiniz.

Plan Integral Diyeti Nasıl Yapılır?

“İntegral beslenme modeli” yeni bir diyet tanımıdır. Bu modeli tanımlayan bir kişi değil bir ekiptir. Bu diyetin ana düşüncesinde obezitenin bilinenin aksine bir estetik değil, sağlık sorunu olduğu yatmaktadır. Bu nedenle diyet ekibi temelde yatan sağlık sorununu tespit ederek ona yönelik bir beslenme düzeni planlamaktadır. Obezite tedavisi, beslenme uzmanı kontrolüyle yürütülecek bir ekip işi olduğu vurgulanmaktadır. Bu ekipte metabolizma uzmanı hekim, beslenme uzmanı ve psikologlar var, fizik tedavi uzmanının bulunmaktadır ve bir spor merkeziyle koordineli olara çalışmaktadırlar.

Bu diyet programında kilo verme sorunu olan kişilerde önce beden ölçüleri, beslenme alışkanlıkları, daha önce gittikleri zayıflama merkezleri, bunların sonuçları, hobileri, yeme stilleri gibi konularda ön görüşme yapılır. Metabolizma uzmanı tarafından kilo fazlalığının altında bir sağlık sorununun olup olmadığı biyokimya testleriyle araştırılır. Bu bulguların sonucunda, medikal beslenme ve gerekirse ilaç programı oluşturulur. Diğer programlardan iki farkı vardır. Birincisi, danışanları sadece kilo değerleriyle izlememektedirler. Kolesterolünün, trigliseritlerinin, karaciğer yağlanmasının düzelmesi de bu diyet programında oldukça önemlidir. Bu nedenle düzenli kontrollerini yaptırmaktadırlar. İkinci fark ise, algı yönetimidir. Genel olarak, kilosu fazla olan insanlar, 5 senede aldığı kiloyu az bir zamanda vermek istemektedirler. Ancak bu doğru ve sağlıklı olmamaktadır. Diyet planlamasında ‘KISS’ modeli uygulanır. Program kişiye özel olur, sağlıklı ve sürdürülebilir olur. Kilo yönetimi planında, önemli olan kriter, elbette her ay kilo kaybının olmasıdır ancak bu kilo kaybının, gerekirse bir yıla kadar yayılmış bir süreçte de sürmesi gerekmektedir. İntegral beslenme modelinde kilo veren kişiler arasında bir yıl içinde tekrar kilo alan kişi oranı yok denecek kadar azdır ancak uzun bir sürede sonuçları görebilirsiniz. İntegral diyet bu nedenle diğer beslenme programlarından daha fazla öne geçmektedir.

Örnek Menü:

Uyanır uyanmaz ılık bir bardak su için.

Kahvaltı: 2 kivi, mandalina veya ananas, 1 kahve veya sütlü çay.

Ara öğün: Kepekli ekmek, zeytinyağı ve hindi, 1 fincan çay.

Öğle yemeği: Detoks çorbası: (1 kaşık yulaf, 3 yarım soğan, taze maydanoz, pırasa, 1 kabak, 150 gr taze fasulye), ızgara tavuk göğsü, bitki çayı.

Ara öğün: 4 tane kuruyemiş, 1 yoğurt, 1 bardak çay.

Akşam yemeği: Detoks çorbası, 1 yumurta, 2 kivi, bitki çayı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir