En hızlı şekilde kilo vermek hepimizin hayalidir. Bunun için beslenmemize dikkat etmemiz gerektiği gibi egzersizlerimizi de düzenli olarak yapmalıyız. Spor salonuna yazılamamanız veya ekipmanınızın olmaması bir bahane değil! Bu yazımızda ekipmansız olarak da yapabileceğiniz egzersizleri sizler için derledik. Hemen spor matınızı alın ve çalışmalara başlayın!

 Plank

Tüm vücudunuzu ve özellikle karın kaslarınızı çalıştıracak bu egzersiz ile kilo vermeniz hızlanacaktır. Plank pozisyonundayken karnınızı, kalçanızı ve üst bacaklarınızı iyice sıkın. Sırtınızın düz durmasına dikkat edin.

Yan Plank

Dirseğinizden güç alarak plank pozisyonundayken yan pozisyona geçin. Kalçanızı ve dirseğinizi oynatmamaya dikkat edin. Düz bir pozisyonda durduğunuza emin olun. Bu pozisyonda olabildiğinizce durun.

Reach Through Plank

Plank pozisyonunu bozmadan sol elinizle sağ dizinize dokunmaya çalışın. Bir sonraki tekrarı diğer elinizle diğer diziniz için gerçekleştirin.

Squat

Kalçanız ve karnınız için en mucizevi egzersizlerden biri olan squatı mutlaka egzersiz programınıza eklemelisiniz. Ayaklarınızı omuz genişliğinde ve uçları hafifçe dışarı bakacak şekilde açın. Kalçanızı geri çıkartın ve sırtınızı dik tutarak çömelin. Ayağa kalkarken ağırlığınızı dizlerinizle itin.

Squat Jump

Olabildiğince yukarı zıplayın ve yeniden squat pozisyonuna dönün. Zıplarken ellerinizi havaya kaldırın. Çömelirken tüm ağırlığınızı ayak bileklerinize vermediğinizden emin olun.

Bicycle Crunch

Dizleriniz 90 derece açıda ve bacaklarınız havada olacak şekilde yere yatın. Gövdenizi yerden kaldırarak pedal çevirmeye başlayın. Egzersiz boyunca boynunuzu oynatmamaya ve pedal çevirmeye devam edin.

Kelebek Mekik

Normal mekik hareketinden biraz daha zorlu olan bu hareket aynı zamanda daha fazla kalori yakmanızı sağlayacaktır. Ayak tabanlarınız bir arada ve dizleriniz yerde olacak şekilde oturun. Gövdenizin düz olduğundan emin olun ve mekik çekmeye başlayın.

Burpee Egzersizi

Harekete ayakta, ayaklar hafif açık bir şekilde başlanır. Yere eğilinir ve eller yere dayanarak bacaklar geriye fırlatılır. Bu esnada vücut yine dümdüz olur, tıpkı şınavdaki gibi. Sonra ayaklar toplanır ve ellerin arasına geri çekilir. Ayağa kalkılır ve aynı başlangıç pozisyonuna dönülür.

Bird-Dog Egzersizi 

Plank pozisyonunda durun. Bir kolunuzu ve ona zıt bacağınızı ileriye doğru uzatın. Her ikisini de kendinize çektikten sonra diğerleri için hareketi tekrarlayın.

Mountain Climber

Kollarınızı omuzlarınızın hemen altına düz bir şekilde yerleştirerek şınav pozisyonu alın. Vücudunuz omuzlarınızdan ayak bileklerinize dek düz bir çizgi oluşturmalıdır. Karın kaslarınızı sıkın ve vücudunuz omuzlarınızdan ayak bileklerinize kadar düz bir çizgi oluşturacak şekilde tek ayağınızı yerden kaldırıp dizinizi göğsünüze doğru çekin. Başlangıç pozisyonuna dönün ve hareketi diğer bacağınızla tekrar edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir