Kan grubumuza göre beslenme şeklimizi değiştirmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Birçok insan vücudundaki kanın ne olduğunu bile bilmiyorken aslında uzmanlara göre kan gruplarımıza uygun beslenmemiz gerektiğini savunuyor.

İnsanların farklı kan gruplarına sahip olduğunu öğrenmemiz yıllar öncesine dayanmaktadır. Farklı kan gruplarına sahip olduğumuzu öğrendiğimiz bir yana artık uzmanlar bu kan gruplarına göre hareket etmemiz gerektiğini vurgulamaktadır. Yiyeceğimiz yemekten kişiliğimize kadar ipuçları vermeye başlayan bu kan gruplarına göre de besin listeleri ortaya çıkmıştır.

 A Grubuna Göre Beslenme

A grupları Asya’da ve Ortadoğu’da MÖ 15-25 bin yılları arasında ortaya çıkan ilk vejetaryenlerdir. Bu grupta olan kişiler genellikle vejetaryen yemekler yemeli ve ona göre hayatlarını şekillendirmelidir. Oldukça hassas bir bünyeleri olan A grupları genel olarak doğal, organik ve saf yemekleri tercih etmelidir. Bağışıklık sistemleri düşük olan A grupları kalp hastalıklarına, kansere ve diyabete diğerlerine göre daha yatkındır. Önerilen gıdalara uyulduğu takdirde ölümcül hastalıklar engellenebilir.

B Grubuna Göre Beslenme

MÖ 15-25 bin yılları arasında ortaya çıkan B grupları Himalaya bölgesinde ortaya çıkmış kan grubudur. Batıya gidildikçe B grubu sayısı giderek azalmaktadır. B grubu kendine has bir yapısı ile birçok hastalığa karşı koyma gibi bir yeteneğe sahiptir. Örneğin kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara karşı kolaylıkla güçlü durabilirler. Kilo almaya çok yatkın bu kan grubu daha çok sebze ile hayatını geçindirmeli ve kesinlikle kilo yapıcı olan mısır, mercimek, susam tohumu ve buğdaydan uzak durmalılar.

AB Grubuna Göre Beslenme

AB grupları genel olarak ender olarak görülür ve MS 900’lü yıllarda doğu ve batı ırklarının birleşimi ile ortaya çıkmıştır. Genel olarak A ve B grupları için zararlı olan yiyecekler AB grubu içinde geçerlidir. AB grupları sindirimi daha zor olduğundan et ürünlerini çok fazla tüketmemeli veya sebze ile beraber tüketmelidir. Deniz ürünleri, süt ürünleri ve meyveleri daha çok tercih etmeli kırmızı et, barbunya, mısır gibi besinlerden uzak durmalılar.

0 Grubuna Göre Beslenme 

Bir rivayete göre vahşi hayvanları avlayan ve onların etleriyle beslenen ilk insanların kan grubudur. Bundan dolayı kırmızı eti daha çok tüketme istekleri vardır. Sıfır kan grubunun tüketmesi gereken hayvansal proteinler; kimyasallardan arınmış et ve kümes hayvanlarıyla, balıktır. Süt ürünleri pek fazla tavsiye edilmez. Diğer kan gruplarının aksine daha çok et tüketmesi gereken O grubu tahıl, ekmek, baklagiller ve fasulye tüketiminden kaçınmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir