Hızlı bir şekilde kilo verebilmemiz için metabolizmamızın hızlı çalışması oldukça önemlidir. Doğal bitkilerin mucizevi özelliklerinden yararlanarak metabolizmanızı hızlandırabilir ve daha rahat bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Tarçın Çayı

Termojenik etkisi ile vücut sıcaklığını yükseltir ve metabolizmanın harcadığı enerjiyi arttırır. Bu sayede daha fazla kalori yakabilirsiniz. Tarçın çayı, kan şekerini dengeleyerek iştahınızı bastırır ve kolesterolünüzü de dengeler. Tarçın çayını sadece tarçın kullanarak hazırlayabilir veya hazırladığınız bitki çaylarına toz veya kabuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Maydanoz Çayı

Kilo almamızdaki en büyük etkenlerden biri vücudumuzun ödem toplamasıdır. Maydanoz çayını ödem söktürücü olarak kullanabilirsiniz. Diyet listelerinde sıkça yer alan bu çay sindirimi kolaylaştırması ve fazla suyun (ödemin) vücuttan atılmasını sağlayarak sizi tartıda 1 adım öne geçirecektir. Maydanozun diğer faydası ise folat, potasyum, kalsiyum, fosfor, C ve A vitaminleri bakımından zengin bir bitki olmasıdır.

Zencefil Çayı

Mide sakinleştirmesi, bulantıyı alması ve sindirimi kolaylaştırması ile zencefil çayı sizin için oldukça faydalıdır. Zencefil çayının metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olması da bir diğer yararlı özelliğidir.

Pu-Erh Çayı

Pu-erh çayı, çok değerli siyah bir çay çeşididir. Yüksek antioksidan içerir. Egzersiz sonrası veya kendinizi halsiz hissettiğinizde çaydan tüketerek enerji sağlayabilirsiniz. Bu çayı sabahları içtiğiniz taktirde yağ hücreleriniz küçülecek ve uzun dönemde vücuttaki yağ oranınız azalacaktır.

Beyaz Çay

Doktorların özellikle kilo vermek isteyenlere tavsiye ettiği bir diğer çay olan “beyaz çay”, gıdalar yoluyla alınan yağın vücut tarafından emilmesini azaltarak depolanmasını önlemektedir. Öğle yemeğinde 2 fincan beyaz çay içerek vücudunuzda fazla yağın depolanmasını önleyebilirsiniz.

Mate Çayı

Bu çayın bileşenlerinden olan mateine metabolizmayı hızlandırmaktadır. Vücut sıcaklığını yükselttiğinden dolayı normale göre daha fazla kalori yakılmasını sağlamaktadır. Ayrıca tokluk hissini uzatarak öğünler arasında mide kazıntısı yaşamanızı da önlemektedir. 2001 yılında Danimarka’da 44 aşırı kilolu kişi üzerinde yapılan bir araştırmada düzenli olarak mate çayı içenlerin içmeyenlere oranla yaklaşık %40 daha fazla kilo kaybettikleri gözlemlenmiştir.

Tüketilmesinde hafif müshil etkisi de bulunan kuş otu çayı, şişliği önler ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur. Potasyum ve magnezyum bakımından zengin olması bağırsakları temizleme özelliğine de sahiptir. Akşamüzeri 1 bardak kuş otu çayı içerek mide şişliği ve ödem gibi sorunlarınızı azaltabilirsiniz.

Yaban mersini Çayı

Eğer iştahınızı kontrol etmekte zorlanıyorsanız yabanmersini çayı tüketmeniz oldukça yararlı olacaktır. Yabanmersini çayının en büyük özelliği kan şekerinizi dengeleyerek yemek masasına oturmadan önce açlığınızı hafifletmesidir. Akşam yemeğinden önce 1 fincan yabanmersini çayı içerek yemek sırasında aşırıya kaçmadan daha az kalori tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay

Yeşil çayın zayıflatan çaylar arasında ilk sırada gösterilmesinin nedeni, kafein ile metabolizmayı hızlandırmasının yanında içerdiği kateşinlerdir. Düzenli olarak yeşil çay içenlerin içmeyenlere oranla daha fazla kilo (2.5 kiloya 1.3 kilo ortalamasıyla) verdikleri tespit edilmiştir. Günde 1 bardak yeşil çay içmeniz kilo vermenize oldukça yardımcı olacaktır.

Biberiye Çayı

Diyet yaparken vücudunuzun ihtiyaç duyacağı vitamin ve mineral desteğini biberiye çayı ile sağlayabilmeniz mümkündür. Bu çayın tüketimi kan dolaşımını arttırarak size enerji verebilir ve konsantrasyonunuzu arttırabilir. Bu sayede daha fazla miktarda enerji tüketebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir