Her kadın ve erkeğin en büyük ortak problemlerinden olan kilo vermenin başlıca sırrı egzersiz ve diyet olmaktadır. Bunun yanında yağ yakan ve metabolizmayı hızlandıran besinler kilo vermenizi kolaylaştırır. Bu yazımızda sizler için daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacak besinleri derledik.

Öncelikle doğal olmayan ve paketlemeye tabi tutulan, raf ömrü uzun olsun diye adını dahi bilmediğimiz katkı maddeleri ve koruyucularla bezenen gıdalar kilo almanın ve aynı zamanda kilo verememenin en önemli nedenlerinden biri olmaktadır. Bu besinlerden kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir.

Sihirli Bakliyatlar

Siyah fasulye, barbunya, mercimek ve nohut kilo vermek ve uzun süre tok kalmanın şifrelerindendir. Tok tutmalarının nedeni ise içeriğinde yüksek miktara bulunan protein ve lif içeriği sayesinde yavaş sindirilmesidir.

 

Avokado Mucizesi

Tropik meyvelerin maksimum fayda garantilisi avokado içerdiği faydalı yağ, protein ve yüksek lif oranı sayesinde hem lezzetli hem de doyurucu kilo almayı engelleyici besinler arasında gösterilmektedir.

Yulaf

Yağ yakması ve uzun süre tokluk sağlamasıyla yulafın özellikle günün ilk öğününde kahvaltıda tüketilmesi öneriyor. Yulaf sağlıklı karbonhidratın yanında bol miktarda da lif içerir.

 

Yoğurt

Vücudumuz proteini yakarken karbonhidrat yakmaya göre çok daha fazla kalori harcadığından protein içeriği yüksek besinlerle kilo vermek daha kolay oluyor. Bu nedenle kilo vermeye yardımcı yoğurdun protein içeriği uzun süren tokluğun anahtarı. Üstelik ev yapımı yani probiyotik içeriği yüksek olan yoğurdun sindirimi kolaylaştırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici ve göbek yağlarını yakıcı özelliği de bulunuyor.

Greyfurt

Her yemekten önce yenen yarım adet greyfurtun kilo verdirdiğini gösteren araştırmalar var. Yağ yakıcı olmasa da tokluk hissi vermesi ile ön plâna çıkıyor.

Fındık ve Ceviz

Kavrulmamış ham haliyle tüketildiklerinde doyurucu özellikleri, içerdikleri faydalı yağ asitleri ve yüksek antioksidan özellikleri insülin direncinin kırılmasına ve yağ yakılmasına yardımcı oluyor.

Brokoli

Düşük kalorisi, kansere karşı koruyucu özellikli ve bol lif içermesi nedeniyle diyeti kolaylaştırıyor.

Elma ve Armut

Özellikle kabuğundaki lif miktarının fazla olması sayesinde, biraz da tam olgunlaşmamış haliyle tüketildiğinde daha az yemek yeme ihtiyacı duyuluyor. Uzun süre çiğneyerek yenilen besinler daha çok kilo verdiriyor.

Keçi Peyniri

En uzun ve sağlıklı yaşayan kilo sorunu olmayan topluluklardan biri olan Girit’lilerin günde yaklaşık 200-300 gr keçi peyniri tükettikleri biliniyor. Yeşillikle beslenen keçilerden elde edilen peynirin içerdiği yağ asidinin tok tutucu ve kilo verdirici özelliği olduğu düşünülüyor.

Yumurta

Bir çalışmaya göre simit yerine yumurta yiyen kadınların iki kat daha fazla kilo verebildikleri bildiriliyor, tok tutucu enerji verici özelliğiyle halsizliği engelliyor.

 

Tarçın

İnsülin direncini azaltarak, kan şekerini dengeleyerek yağ yakılmasına yardımcı oluyor. Şeker hastalığı riskini azaltıyor. Günde 5-6 gr taze çekilmiş toz halinde tüketilmesi öneriliyor. Elma dilimleri üzerine tarçın serperek bir tatlı alternatifi oluşturabilirsiniz.

Yeşil Kahve

Bildiğimiz kahvenin kavrulmamış hali olan yeşil kahve kısıtlı sayıda araştırmalara göre yağ yakıcı özelliği olan klorojenik asit sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor, kan şekerin dengeliyor. Kavrulmuş kahveyse yemek öncesi içildiğinde iştahı frenleyerek az yemenizi sağlıyor fakat metabolizmanızı pek hızlandırmıyor.

Acı Biber

İçerdiği kapsaisin isimli madde sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye destek olmaktadır.

Yeşil Çay

Kaşesin isimli içeriği ile karın çevresindeki yağların yakılmasını kolaylaştırıcı etkisi olduğu düşünülüyor. Günde iki bardaktan fazla içilmemesi gerekiyor.

 

Atıştırmalık Çiğ Sebze 

Bir şeyler atıştırmak istediğinizde, fazla kalori almadan açlığınızı yatıştırmak ve doymak için çiğ kabak, havuç, salatalık, biber, domates en uygun seçenekler olarak görünüyor. Yüksek vitamin içerikleri nedeniyle de diyet yaparken halsizlik hissetmenize engel oluyor.

Zayıflatan Sirke

Salataya lezzet vermek için kalorisiz bir seçenek arıyorsanız sirke çok uygun bir seçenek. Üstelik kısıtlı da olsa bazı araştırmalar yağ yakmayı kolaylaştırdığını düşündürüyor. Aynı zamanda her sabah aç karnına içilen bir yemek kaşığı sirke mucize faydalarıyla şaşırtıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir