Hepimiz hayallerimizi gerçekleştirme yolunda zorluklarla veya olumsuzluklarla karşılaşabiliyoruz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için en önemli şey, sizin düşünme biçiminiz olmaktadır. Düşünme şekli ve zihin, hayatta yaptığınız her şeyi, kendinize koyduğunuz sınırları etkiler. Negatif bir düşünme şekliniz varsa, istemsizce de olsa etrafınıza da negatif bir enerji yayarak bu negatif tutum yüzünden hem düşünme şeklinizi, hem yaptığınız işi, hem de yakın çevrenizi etkiniz altına alırsınız.

Öte yandan başarı için doğru düşünme şekline sahip olmak, sizi yeni fikirlere daha açık hale getirmektedir. Bu da zorlukların üstesinden gelmek için yeni yollar keşfetmenizi, fırsatlara açık olmanızı sağlar. Bu yazımızda size düşünme biçiminizi değiştirmenize yardımcı olacak önerileri derledik.

  • Gezin ve Kafanızı Boşaltın

Tatile çıkmanın pek çok faydası olmasının yanı sıra tatil ve başarı arasında yüksek bir ilişki bulunmaktadır. Tatile çıkmak; verimliliği artırır, yeni bakış açıları geliştirmenizi sağlar, zihinsel gücünüzü artırır, zihinsel sağlığınızı güçlendirir. Kendinizi çalışmaktan patlayacak duruma getirmek hem zaman kullanımı hem de başarı açısından pek de efektif sonuçlar doğurmamaktadır. Başarılı ve üretken olmak istiyorsanız, zihninizi boşaltmak için kendinize zaman tanımalısınız. Eğer tatile çıkamıyorsanız haftasonları bulunduğunuz şehirde daha önceleri gitmediğiniz yerlere keşifler yapın. Bu kısa gezintiler bile size iyi gelecektir.

  • Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Günlük alışkanlıklar başarıya ulaşmak için kilit önem taşımaktadır. Dünyadaki politik gelişmeler, hava olayları, doğa olayları üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayabilir. Ancak kendinizi, alışkanlıklarınızı, günlük rutininizi kontrol edebilirsiniz. Hepimiz başarıya götüren alışkanlıkların neler olduğunu öğrenebiliriz ancak önemli olan bunları kendi hayatımızda uygulamaktır. Dünyayı yeniden keşfetmek yerine başarıya ulaşmış kişilerin günlük rutinlerinde yer alan alışkanlıkları gözden geçirebilir ve onları kendi alışkanlıklarınız haline getirebilirsiniz.

  • İhtiyaçlarınızı Listeleyin

Başarıya ulaşmış kişilerin hepsi, günlük yapılacaklar listesi üzerinden ilerlemektedir. Bir uçağın kalkış öncesi kontrol listesinin gözden geçirilmesi ne kadar önemliyse, başarılı olmak istiyorsanız günlük yapılacaklar listesi hazırlayıp bunu kontrol etmelisiniz. Her sabah güne başlarken sadece 5-10 dakika ayırarak listenizi hazırlayabilirsiniz. Yaptığınız programları işaretleyerek kendi motivasyonunuzu da arttırabilirsiniz. Ne de olsa hedeflerinizi başardığınızı görmekten daha güzel bir şey yoktur öyle değil mi?

  • Dikkat Dağıtıcıları Uzaklaştırın

Koşullar farklı olsa da hepimiz bir konuda eşitiz; günde 24 saatimiz bulunmakta ve bu zamanı nasıl yönettiğimiz, başarıyı belirliyor. Gün içinde dikkat dağıtıcı gereksiz şeylerden kurtulun. Bunlar masanızdaki eşyalar, dinlediğiniz müzik ve özellikle cep telefonunuz olabilir. Dikkat dağıtıcılardan kurtulmak istemeyebilirsiniz ancak sonrasında çok rahatlayacağınızı söyleyebiliriz.

  • Önceliklerinizi Belirleyin

Hem özel hayatınızı hem de profesyonel hayatınızı organize edin. Organize olmamış bir düzende çalışmak sizi başarıya götürmez. Üretken olmak için organize olmalı, önceliklerinizi belirlemelisiniz. Önceliklerinizi belirledikten sonra sabırlı olmalı ve sırasıyla işlerinizi halletmelisiniz. Bir sonraki işinize hemen atlamak yerine sakin kalmanız daha önemli olmaktadır.

Bu sırada zihninizi mutlu, sevgi dolu anılarla beslemeniz de oldukça önemlidir. Eğer düşünme şeklinizi değiştirmek istiyorsanız, gülümsediğiniz anları çoğaltmalısınız. Bunun için etrafınızda pozitif bir hava oluşturmalısınız. Size negatif enerji yayan insanları hayatınızdan çıkararak başlayabilirsiniz. Unutmayın hayat sizi mutsuz eden insanlarla ve olaylarla uğraşmak için oldukça kısa.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir