Eski zamanlarda yaşayan kadınların incecik bellerine hepimiz hayran olmuşuzdur. Onların gizli silahı o zamanlar kullanılan korseler olsa da siz de incecik bir bele yapacağınız egzersizler ve düzenli bir diyet programı ile sahip olabilirsiniz. Unutmayın incecik bir bel zerafetin ve çekiciliğin başlıca sembollerinden biridir. 21 gün süreyle, gün içinde kendinize ayıracağınız 15 dakika ile istikrar ve motivasyonunuzu da yüksek tutarak, hayalinizdeki vücut hatlarına kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

Overhead Side Bend

Mat üzerinde, ayaklarınız omuz hizası genişliğinden biraz daha açık olacak şekilde ayakta durun. Kollarınızı başınızın üzerinde birleştirin. Nefes alışverişleri ile sağ ve sol taraflara doğru bükülerek ısınmaya başlayın. Her bir yön için 5’er tekrar yapın. İsterseniz elinize ağırlık alarak antrenmanınızı pekiştirebilirsiniz.

Seated Forward Bend

Mat üzerine oturun. Bacaklarınızı omuz hizasından biraz daha açık olacak şekilde konumlandırın. Kollarınızı iki yana doğru açın. Önce sol eliniz ile sağ bacağınıza doğru dönerek, sırtınız dik bir şekilde nefes verip sağ ayağınıza doğru uzanın. Sırtınız dik bir şekilde nefes alıp doğrulun ve tekrar oturur pozisyona gelin. Nefes vererek bu sefer de sağ el ile sol bacağa doğru dönerek sırtınız dik bir şekilde sol ayağınıza doğru uzanın. Bu işlemleri 10’er defa tekrarlayın. Uzanırken sırtınızı dik tutmaya özen göstermelisiniz. Belinizi döndürerek ayak parmaklarınıza uzanmaya çalışın.

seated forward bend ile ilgili görsel sonucu

Side Plank

Bu pozisyon kollarınız, karnınız ve beliniz için oldukça faydalı olan bir pozisyondur. Side plank pozundayken bir elimiz yerde bükülü, diğer elimiz ise kafamızın üzerinden, başımızın üstüne doğru uzanabileceği en uç noktaya kadar uzanmalıdır. Nefes alışverişlerinizi düzenleyerek her bir yön için 5’er tekrar olacak şekilde hareketi uygulayın.

Navasana (Tekne Pozisyonu)

Aslında bir yoga pozisyonu olan Navasana’ya eğer yoga yapıyorsanız muhtemelen aşinasınızdır. Tekne pozisyonu bacaklar, karın ve bel için çok faydalı bir uygulamadır. Nefes alışverişleri ile tekne pozunu 3’er defa tekrarlayın. Bu pozisyon bir nevi dinlenme pozu olarak da düşünülebilir. İsteyenler dizlerini düz uzatarak, isteyenlerse dizlerini bükerek bu pozda kalabilirler.

navasana ile ilgili görsel sonucu

 

Twisting Windmill

Sırtüstü yatar pozisyona doğru geçin. Kollarınızı iki yana doğru, avuç içleriniz yere gelecek şekilde uzatın. Bacaklarınızı birleştirin ve nefes alırken bacaklarınızı gövdeniz ile 90° olacak şekilde havaya kaldırın. Twist için nefes verirken, bacaklarınızı önce sağ tarafa doğru bırakın. Bu sırada ellerin ve omuzların yerden kalkmamasına özen gösterin. Nefes alarak bacaklarınızı tekrar ortaya getirin ve nefes vererek bu sefer de bacaklarınızı, sol tarafa doğru omuzlar ve eller yerde kalacak şekilde bırakın.

twisting windmill ile ilgili görsel sonucu

Bicycle Cruch

Sırt üstü yatarken, ellerinizi kafanızın arkasında birleştirin. Ayaklarınızı birleştirerek uzatın. Sol dizinizi bükün ve nefes vererek sağ dirseğinizi dizinize doğru değdirmeye çalışın. Nefes alarak doğrulun. Nefes vererek sağ dizinizi bükün ve sol dirseğiniz ile dizinize değmeye çalışın. Bunu 10’ar defa tekrarlayın. Bu hareket karın kaslarınızı da etkili derecede çalıştıracaktır.

bicycle crunch ile ilgili görsel sonucu

Otururken Kaslarınızı Sıkın

Dik oturduğunuz her an yapabileceğiniz bu egzersiz sayesinde belinizi zahmetsizce inceltebilirsiniz. Bunun için dik otururken karın kaslarınızı sıkıp birkaç saniye sonra bırakın. Sandalyede, koltukta sırtınızı bir yere yaslayarak oturduğunuz her an kaslarınızı 10 kez arka arkaya sıkın ve rahat bırakın.

Yatarak Bisiklet Sürün

Yatağa uzandığınız zaman kendinizi çok yormadan daha sıkı bir karına ve sıkı kaslara sahip olmanız mümkün. Düz bir zemine sırt üstü uzanın ve ellerinizi vücudunuzun iki yanında serbest bırakın. Ardından vücudumuzun alt kısmını yukarı kaldırarak bacaklarınızla bisiklet sürme hareketi yapın. Dizleriniz kırılmış ve poponuz da hafif yukarı kaldırılmış olmalı. Bu egzersizi 10 dakika yapın.

Mekik Çekin

Oldukça basit ancak etkili olan mekik egzersizi ile karın kaslarınızı sıkılaştırırken vücudunuzdaki yağlardan da kurtulacak ve belinizin incelmesine yardımcı olacaksınız. Sert bir zemine sırt üstü uzanın, vücudunuz dümdüz dururken ellerinizi başınızın arkasında birleştirin ve vücudunuzun üst kısmını yukarı, aşağı hareket ettirin. Mekik egzersizine günde 10 tane ile başlayıp, bir hafta düzenli uyguladıktan sonra iki katına çıkararak devam edin.

mekik ile ilgili görsel sonucu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir