Forma girmeye karar vermek ve egzersize başlamak işin en kolay yanı. Haftadan haftaya ve aydan aya işler daha da zorlaşabilir, özellikle hayal ettiğiniz sonuçları hala görmeye başlamadıysanız. Bu sebepten dolayı, bu konuda uzman birçok insanın deneyimlerinden faydalanarak hazırladığımız yazı, eğer aynı dertten muzdaripseniz size yardımcı olabilir. İşte egzersiz yapmaktan vazgeçmemeniz için birbirinden geçerli sebepler:

  • Güne egzersizle başla, gün boyu enerjik kal

Güne enerji verici küçük hareketlerle başlamak zihninizi tazelemenize, daha çabuk uyanmanıza ve sindirim sisteminizi düzenlemenize yardım eder. Asansör yerine merdiven kullanmak veya uyanınca birkaç esneme hareketi yapmak hem az zamanınızı alır hem de dolaşımınızı hızlandırır.

  • Yürüyüşe çıkmak sindirim sisteminiz için yararlıdır

Katı bir program uygulamak istemiyorsanız, günlük olarak çıkacağınız yürüyüşler kondisyonunuzu korumanıza ve sindirim sisteminizin doğru şekilde çalışmasına yardım eder.

  • Artık daha sıkı bir vücuda sahipsin

Beklediğiniz kadar kilo kaybetmeseniz bile günlük olarak yaptığınız düzenli egzersizler; kan dolaşımınızı hızlandırmak, kondisyonunuzu artırmak ve daha sıkı bir vücuda sahip olmanız açısından size yardım eder.

  • Kilo almaya devam etmiyorsun

Egzersiz yapmaya devam ettiğiniz sürece kilo vermeseniz bile en azından sahip olduğunuz kilonuzu korumaya devam edersiniz.

  • Fazla egzersiz hata olabilir

Eğer yavaş kilo verdiğinizi düşünüyorsanız ve bu sebeple egzersiz rutininizi ikiye katlamayı istiyorsanız, bu daha hızlı kilo vermenizi sağlamayabilir. Aksine fazlaca yorulup sağlığınızı ve motivasyonunuzu kaybetmenize sebep olabilir. Bunun yerine yaparken sizi zorlamayan egzersiz planınıza sadık kalarak, uzun sürede de olsa formunuza kavuşmanız mümkün.

  • Daha yavaş kilo kaybediyor olabilirsin

Azimli bir şekilde egzersiz yapmaya devam ederseniz, sonunda dilediğiniz vücuda kavuşabilirsiniz.

Eğer sonuçları birkaç hafta içinde göremiyorsanız hemen endişelenmeyin. Bazı insanlar daha yavaş kilo verirler; fakat egzersizlere azimli bir şekilde devam ederseniz istediğiniz vücuda kavuşmamanız için hiçbir sebep yok.

  • Biraz dinlenmeyi ihmal etmeyin

Durmaksızın çalışmak hem vücudunuz hem zihniniz açısından yorucu olabilir. Zihnen yoğun bir programa sadık kalmayı düşünmek bile motivasyonunuzu kaybetmenize sebep olabilir. Bu sebeple arada kısa kaçamaklar yaparak zihnen ve bedenen dinlenmek, rahatlamanıza ve kendinizi yenilemenize yardımcı olur.

  • Sonunda mutlaka amacınıza ulaşacaksınız!

Her gün çalışmanıza rağmen hiçbir sonuç alamadığınızı düşünürken, bir gün bir bakacaksınız ki; pantolonunuzun beli bol geliyor ve tişörtleriniz genişlemeye başlamış bile. Fark etmeseniz bile bedeniniz yaptığınız egzersizlere cevapsız kalmaz ve geç de olsa istediğiniz forma ulaşırsınız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir