Kilo vermek, ödem ve selülitlerden kurtulmak, tatlı yeme ve aşırı iştahı kesmek için detoks suyu mucizesi oldukça faydalıdır. Detoks suyu sayesinde vücudunuzda biriken toksinleri atabilir ve hızlı bir şekilde yağ yakabilirsiniz. Bu yazımızda sizin için detoks suları hakkında bilmeniz gerekenleri ve evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz detoks suları tarifleri derledik.

Yağ yakıcı tarifler içinAdım Sayar Instagram sayfamızı takip etmeyi unutmayın 🙂

@adimsayarapp

Detoks suyu nasıl yapılır?

Elma, limon, portakal, çubuk tarçın, zencefil, ananas, maydanoz, nane, salatalık, çilek gibi sebze, meyve ve baharatları kullanarak evde detoks suyu yapabiliriz.Detoks suyu için malzeme seçimini damak tadınıza ve ihtiyaçlarınıza göre yapabilirsiniz. Örneğin, tatlı isteğini kesmek için tarçınlı detoks suyu, ödem söktürmek için zencefilli detoks suyu, yağ yakmak için limonlu detoks suyu, bölgesel incelme için göbek eriten detoks suyu hazırlayabilirsiniz.

detoks suyu ile ilgili görsel sonucu

Evde Hazırlayabileceğiniz Detoks Suları

  • Malzemeler,

1 adet çubuk tarçın
1 adet orta boy elma
Yarım orta boy limon
1 litre oda sıcaklığında su

Hazırlanışı,

Elma ve limonu iyice yıkayıp ufak ufak doğrayın.
Tarçın, su, elma ve limonu sürahide karıştırın.
Kapağını kapatıp en az 5 saat veya geceden sabaha kadar bekletin.
Bu bekleme süresinde besinler faydalı özlerini suya bırakacak, vücut tarafından hemen kullanılmaya başlayacaktır.

  •  Malzemeler,

1 adet limon suyu
1 adet misket limonu suyu
3 adet zencefil dilimi
1 adet salatalık
1 litre su

Hazırlanışı,

Bir litre ılık suyun içerisine yukarıda vermiş olduğumuz tüm malzemeleri ekleyin. Malzemeler suda 20 dk bekledikten sonra gün içerisinde su ihtiyacınızı karşılamak için ara ara için. Bu detoks suyunun yanında diyet programı da uygularsanız,  detoks suyunun bölgesel zayıflatma özelliğinden faydalanabilirsiniz.

  • Malzemeler
    1 tane limon
    1 bardak su
    2 çay kaşığı elma sirkesi

Hazırlanışı,
1 adet limonun suyunu iyice sıkın. Daha sonra bütün malzemeleri suyun içerisinde karıştırın. Sabah uyandığınızda ve akşam yemeklerinden en az bir saat önce bu karışımı içebilirsiniz.

Detoks Suyu Ne İşe Yarar

Aşırı iştah, ödem, selülit ve yorgunluk gibi sorunların temel sebeplerinden biri susuzluktur. Detoks suyu sayesinde her gün 1 litre suyu kesin içerseniz, vücudunuzun su ihtiyacı karşılanır. Yukarıda saydığımız sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkar.

Metabolizma hızlandırmaya yardımcı olan detoks suyu, vücudun daha çok kalori yakmasını sağlar. Böylece gün boyunca aldığınız kalorileri daha hızlı yakar ve kilo vermeye başlarsınız.

Detoks suyunda kullandığımız doğal besinlerin vitamin ve mineralleri suya geçer. Bu sayede vücutta hızlıca emilir ve faydalarını göstermeye başlar.

Detoks Suyu Ne Kadar İçilmelidir?

Günde bir litre detoks suyu içmek, vücut sağlığınız için faydalıdır. Ekstra bir litre sade su içerek günlük su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

İstediğiniz kiloya inene kadar her gün detoks suyu içmenizi tavsiye ederiz.

Bir hafta boyunca yukarıda tarifini verdiğimiz tarçınlı detoks suyunu, başka bir hafta boyunca portakallı detoks suyunu içerek dönüşümlü kullanabilirsiniz.

Detoks Suyu ile Zayıflama Sırrı Nedir?

Detoks suyu içindeki besinlerin vitamin ve mineralleri sayesinde metabolizma hızı yükselir.

Hızlı çalışan metabolizma sayesinde vücudunuz daha çok kalori yakar, kilo vermeye başlarsınız.

Tatlı isteğini ve aşırı iştahı kesip dengeli beslenmeye, aç kalmadan kilo vermeye yardımcı olur. Bu sayede yeterli kalori alır, sağlıklı bir şekilde zayıflamaya başlarsınız.

Detoks Suyunda Hangi Malzemeler Kullanılır?

Mevsimine ve damak tadınıza göre detoks suyunda farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Ölçüleri ise bir avuç içi şeklinde ayarlayabilirsiniz. Örneğin, portakal kullanıyorsanız bir avuç içi kadar portakal yeterli olacaktır. Aşağıdaki besinleri detoks suyunda güvenle kullanabilirsiniz. Eğer suyunuzda tatlı bir tat tercih ediyorsanız meyveler ve çubuk tarçın vazgeçilmeziniz olabilir.

Portakal
Limon
Çilek
Ananas
Çubuk tarçın
Taze zencefil
Salatalık
Biberiye
Maydanoz
Elma
Karpuz
Fesleğen
Mandalina
Greyfurt
Dereotu
Maden suyu
Elma sirkesi
Üzüm sirkesi

detoks suyu ile ilgili görsel sonucu

Detoks Suyunu Kimler İçebilir?

Her yaş grubundan insan içebilir. Çünkü, hepimizin suya ihtiyacı vardır. Günde 1 litre kadar detoks suyu içmek, sağlık ve kilo kontrolü harika sonuçlar verir. Detoks suları vücudumuzu toksinlerden kurtardığı için zayıflamanın yanı sıra sağlıklı bir yaşam için de oldukça gereklidir. Çok fazla yağlı yiyecekler tükettiğiniz zamanlar sindirim sisteminizi rahatlatmak için detoks suları oldukça faydalıdır. Eğer çok stresli bir yaşamınız varsa düzenli olarak detoks suyu tüketmeniz stresinizi yönetmenize yardımcı olacaktır.

Eğer siz de tatlısız yapamıyorsanız gün içinde gelen tatlı ihtiyacınızı azaltmak için detoks suları tüketebilirsiniz. Detoks suları iştahınızı düzenlediği gibi tatlı ihtiyacınızı da azaltacaktır. Detoks suları sayesinde yaşam kalitenizi de arttırabilirsiniz. Eğer çok fazla sigara ve alkol tüketiyorsanız, detoks sularını düzenli bir şekilde tüketmeniz vücudunuzdan bu zararlı etkileri atmanıza yardımcı olacaktır. Aynı şekilde hareketsiz bir yaşam düzeniniz varsa, detoks suları sayesinde metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Ancak detoks sularının istediğiniz etkiyi gösterebilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Düzenli olarak detoks suları tüketmeyi ve maksimum yarar sağlamayı amaçlıyorsanız alkol ve sigara tüketimini azaltmalısınız. Düzenli olarak spor yapmak tabii ki sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır. Ancak spor yapmaya zamanınız olmadığını düşünüyorsanız günde bir saat yürüyüş yapmanız bile sizin için çok yardımcı olacaktır. Detoks suyu diyetine başlayacaksanız gazlı içecekleri de hayatınızdan çıkartmalısınız. Unutmayın ki beslenme düzeniniz sağlıksızsa detoksun etkisini göremezsiniz.  Sağlık ve dengeli bir beslenme düzenini hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir