Günümüzde birçok kişi, en etkili zayıflama egzersizleri konusunun yorucu olduğunu düşünüyor. Ancak Herkül’ün kaldırabileceği ağırlıklar, sanki içerisinde hapis kalacakmışsınız gibi görünen fitness aletleri ve saatlerce sürecek bir egzersiz temposu… Birçok kişi de evde zayıflamak için neler yapılmalı diye düşününce 1 saat altında yapılan egzersizlerin işlevsel olmadığını sanıyor. En hızlı kilo verme egzersizleri, ne çok yorucu olmak zorundalar ne de saatlerce sürmek durumdalar. 30 dakikalık egzersiz yeterli!

 Uzun Yaşamın Sırrı

Günde yapacağınız 30 dakikalık egzersiz; kalp krizi, kanser ve diyabet oluşma riskini belirli oranlarda düşürüyor. Bu oranlar çalışma düzeninize ve yeme içme alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişiyor ama sayı vermek gerekirse ortalama %30 civarında olduklarını söyleyebiliriz. Günlük zayıflama hareketleriyle daha uzun ve sağlıklı bir ömür sizi bekliyor. Bu duruma biyolojik açıdan değil de psikolojik açıdan yaklaşınca doğruluğunun sağlamasını yapabilirsiniz. Kim mükemmel bir vücuda sahip olduktan sonra yaşama veda etmek ister ki? Aynada mükemmel hatlarınızı ve çizgilerinizi incelediğiniz her dakika ömrünüze artı süre olarak eklenecek.

30 dakikalık Yürüyüşün Faydaları

Her gün düzenli olarak yapılan 30 dakikalık tempolu yürüyüş, en son diyet önerileriyle beraber uygulandığında zayıflamak için iyi sporlardandır.

30 dakikalık yürüyüş, ayrıca yaşlılıkta oluşma riski bulunan birçok hastalığa ve rahatsızlığa karşı koruma sağlar. Mesela 30 dakikalık düzenli yürüyüşün iktidarsızlık riskini azalttığını kanıtlayan araştırmalara, saygın cinsel sağlık dergisi “The Journey of Sexual Medicine” dergisinde yer verilmiş.  30 dakikalık spor yapmanın faydaları

  • Günlük 30 dakika boyunca yapacağınız koşu egzersizi motor becerilerinizi geliştirecek.
  • Yürüyüş 15 dakikada 55 kalori yakmanızı sağlar.
  • Düzenli olarak yapacağınız 30 dakikalık egzersizlerle çok daha sağlıklı ve iyi bir yaşama merhaba diyeceksiniz.
  • Düzenli olarak spor yapmaya başladığınızda akciğerleriniz gelişecek. Nefes kontrolü konusunda uzmanlaşarak çok daha canlı bir insana dönüşeceksiniz.
  • Düzenli spor, endorfin hormonu salgılamanızı sağlar. Yani çektiğiniz her mekik depresyona karşı attığınız bir yumruktur.
  • Sağlam kafa sağlam vücutta bulunuyor. Düzenli egzersiz yapın, bu önermeyi kendiniz kanıtlayın.

Spor yapmayı sadece belirli hareketleri tekrar etmek, koşu ya da yürüyüş yapmak olarak algılamayın. Dans etmek, ev ile bahçe işleri ve paten gibi hobiler de spor sayılır. Yarına ertelemeyin, şimdiden harekete geçin: iyi bir yaşamın anahtarı sizin elinizde.

 30 Dakikada Yapabileceğiniz Farklı Egzersizler

Kardiyo Pilates

Kardiyo pilates, bildiğimiz pilatese alternatif olarak kısa sürede maksimum yağ yakımını hedefler. Diğer pilateslerden farklı olarak daha aktiftir. Eğer dizlerinizde bir problem varsa sizin için uygun bir egzersiz türü olmayabilir. Kısa sürede hem eğlenebileceğiniz hem de tempolu bir şekilde ter atabileceğiniz kardiyo pilates ile yaza hızlı bir giriş yapabilir ve temponuzu artırarak vücudunuzu güçlendirebilirsiniz. Kardiyo pilates süreleri minimum 25 dakika maksimum 45 dakika arasında değişir. Genellikle ısınma ve soğuma hareketleri de bu sürelerin içerisindedir ve hareketler içerisinde yedirilmiştir.

Interval Training (Döngüsel Antreman)

Uzun egzersizler yerine, kısa ve parçalara bölünmüş egzersizlerin birbirini takip ettiği döngüye interval training (döngüsel antrenman) adı veriliyor. Uzun tekrarlar kasları çalıştırıyor ancak yağları eritmede o kadar da etkili değil. Bu döngüyü basit şekilde örneklendirirsek; hızlı bir ısınmadan sonra 2 dakikalık oldukça yüksek tempoda koşu, 2-3 dakika nefes düzelene kadar hafif tempo ya da yürüme şeklinde yapılan antrenman bir interval antrenmanıdır. Ancak, interval antrenmanları düşük tempo antrenmanlardan ayıran temel özellik, yüksek tempoda koştuğumuz sürede anaerobik seviyede koşmamızdır. Bu da demek oluyor ki, bu kısa sürede vücudu oksijensiz çalışmaya zorlayan seviyeye yükselmeye yani “gerçekten” en yüksek seviyeye ermemiz gerekiyor. Interval antrenmanlar kondisyonunuzu artırır, yağ yakımını rekor seviyede hızlandırır ve kalbinize iyi gelir.

 

Yoga

Yoga akıllara hep sakinliği ve huzuruyla gelse de, aslında yağ yakımını kolaylaştıran egzersizlerden biridir. Yogada önemli olan duruşları doğru yapabilmek ve yaptıktan sonra koruyabilmektir. Bu da kas gücü ve denge gerektirdiğinden kalori yakmak çocuk oyuncağı haline gelir. Bir akış halinde devam eden duruş serileri, vücudunuzdaki tüm kasları tetiklemek üzere tasarlanmıştır ve bu da metabolizmanızı hızlandırma şansı sağlar. Bu yarım saatlik periyodları haftada 2-3 gün denemeye özen gösterin, her gün yapıldığında hem kaslarınız hem de tüm vücudunuz için yorucu olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir