Kötü başlayan bir gün genelde kötü bitmektedir. Bunun nedeni gün boyu üzerinizde hissettiğiniz huzursuzluk duygusu olmaktadır. Ancak bazen sizin dışınızda da keyfinizi kaçıracak olaylar gerçekleşebilmektedir ve maalesef bunlar için yapabileceğimiz bir çözüm olmamaktadır. Ancak tüm bunları bir kenara bırakabilirseniz gününüzü güzel bir biçimde bitirebilirsiniz.

Sabahları her şeyin istediğiniz doğrultuda gitmesini ve güne mutlu bir ruh hali ile başlamayı istiyorsanız sadece akşamları yatmadan önce yaptığınız şeyleri ve alışkanlıkları gözden geçirmeniz yeterli olacaktır. Akşamları yatmadan önce kendinize ayıracağınız 10 dakika sayesinde çok daha mutlu bir sabaha uyanmanız mümkündür. Tabii ki günün size neler getireceğini kimse ne yazık ki bilemez.

Teknolojiye Kısa Bir Mola

Telefon, tablet, bilgisayar ya da telefon… Teknolojik cihazlarınızın hepsiyle yatmadan 10 dakika önce aranıza mesafe koymanız daha rahat bir uyku geçirmenize ve yarın daha mutlu uyanmanıza yardımcı olacaktır. Kendinizle biraz yalnız kalarak düşüncelerinize odaklanarak -ya da hiçbir şey yapmayarak uyumadan önce kendinize zaman ayırın. Bu şekilde kendini dinleyecek ve ihtiyaçlarınızı fark edeceksiniz. Bunun yerine günü en baştan yaşayabilir ve sizi rahatsız eden detayları çıkarabilirsiniz. Böylece hatalarınızı öğrenmiş olacak ve bir daha tekrarlamayacaksınız.

Zihninizi Boşaltın

Bitmek bilmeyen düşünceler uyumanızı engelleyebilir ya da gecenin bir yarısında uykunuzdan uyanmanıza sebep olabilir. Yatağa girmeden önce bunları düşünmeyi bırakın ve kısa bir zaman ayırarak bunları aklınızda tutmak yerine kağıda aktarın. Kağıda yazmanız kendinizi tanımanız ve kendinizi kandırmamanızı sağlayacaktır. Kendinize bir günlük de tutabilirsiniz. Gün içinde başınıza gelenleri, düşüncelerinizi, değiştirmek istediklerinizi ve kafanızı kurcalayan her soruyu bu kağıda dökün. İnanın tüm o düşünceler kağıtta kafanızda olacağından daha masum ve zararsız olacaktır.

Temiz Ev Temiz Düşünceler

Bulaşıkları toparlayıp mutfağınıza iyi bir şekil verdiğinizi bilmek ve yarın sabah uyandığınızda sizi hiçbir işin beklemediğinden emin olup uyumak gibisi yoktur. Ancak ana işler bitse daha yatmadan önce sadece 10 dakika ayırarak hızlı bir düzenleme daha yapabilirsiniz. Hiçbir dağınıklığın olmadığı mutfağınızda sabah kahvenizi hazırlamak çok daha keyif verici olacaktır. Aksi taktirde yorgun bir şekilde eve geldiğinizde sizi bekleyecek bulaşıklar kafanızda daha çok büyüyecek ve eve dönmek istemeyeceksiniz. İş sırasında kim bulaşıkları düşünmek ister ki?

Sabah Kahvenizi Hazırlayın

Sabahları kahve içmeyi birçok kişi sever ama bu kısacık işlem bile bazen size oldukça zor gelebilir. Bu yüzden kahvenin hazırlıklarını akşamdan yapabilirsiniz. Makinenizin zamanlayıcısı varsa tüm malzemeleri içerisine koyun ve sabah demlenecek şekilde zamanlayın. Eğer kahve makineniz bunu yapamıyorsa tüm malzemeleri akşamdan ekleyin ve sabah sadece tuşa basın. Bu basit gözüken taktik emin olun sizi oldukça rahatlatacaktır. Sabah nefis bir kahve ile güne dinç başlamak kimin hoşuna gitmez ki?

Kıyafetlerinizi Belirleyin

Kahveni hazırladın sayılır! Şimdi sıra geldi hep erkeklerin hem de kadınların en büyük dertlerinden biri ”yarın ne giyeceğim?”. Ne kadar çok kıyafet olsa da uygun kıyafet bulmanın bu kadar zor olması hala çözülememiş bir gizem belki de. Bir yere yetişecekseniz sabah uyanıp gardırobun başında vakit geçirmek sizi daha çok strese sokacak bir vakit kaybıdır. Bu sebeple ayakkabıdan aksesuarlara kadar yarın ne giyeceğinizi akşamdan tasarlayın ve sabah düşünmeden sadece giyinin. Emin olun bu size zaman kazandıracağı gibi büyük bir yükten de kurtaracaktır.

Meditasyon Yapın

Dünyanın geri kalanı hakkında ve yapılacak işler hakkında düşünmeyi bırakın özellikle bunu uyumadan önce yapmanız sadece kafanızı kurcalayacak ve sizi huzursuz hissettirecektir. 10 dakika bile olsa tüm zamanınızı kendinize ayırarak meditasyon yapıp bunu nefes egzersizleriyle destekleyin. Kafanızı boşaltın ve kendinizi dinleyin. Doğru nefes tekniklerinin size neler kazandıracağına emin olun siz de şaşıracaksınız.

Duyularınızı Dinleyin

Farkındalık kazanmak adına birkaç dakika da olsa duyma, koklama, dokunma, tat alma ve görme duyularınıza odaklanın. Bunu yatmadan önce bir rutine dönüştürün. Mesela yüzünüzü yıkarken suyu hissedin, vücut yağınızın kokusunu içinize çekin ya da içtiğiniz suyun tadına varın. Her akşam yaptığınız rutin şeyleri gerçekten hissederek gerçekleştirin. Oldukça basit gözükse de bu değişim sizin hayatın keyfini almanıza yardımcı olacaktır. Duyularınızı hissederek yaşamanız basit anlarınızı özelleştirecektir. Hayatın tadının farkında olun!

Esneyin

Zihinsel yorgunluğunuzun yanında fiziksel yorgunluğun da üstesinden gelmek için yatmadan önce vücudunuzu esneterek kaslarınızı rahatlatın. Esneme daha iyi bir uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır ve vücudunuz yorgun olduğunu kabullenmiş olacaktır. Bu başlığı okuduğunuzda esnediğinize eminiz 🙂

Kitap Okuyun

Bir hikayeyi okumak yürümek ya da bir fincan çay içmekten daha iyi gelebilir. Günlük işlerin ve yaşamın stresiyle olan bağlantıyı kesmek için uyku saatinden daha iyi bir zaman olabilir mi? Kitap okumanın uykunuzu getireceği de bir gerçektir. Belki de rüyanıza kitabınızdan insanlar girecek ve hayal gücünüzü doruklarda yaşayacaksınız kim bilir?

 

4 Yorumlar

  1. Aynur

    30 Eylül 2021 at 23:06

    Çok teşekkür ederim bu bilgiler için bazen kendimizi unutuyoruz ve bunu şimı okudumda fark etım çok teşekkür ler

  2. Üzeyir

    30 Eylül 2021 at 23:43

    Çok
    Güzel bilgiler veri yorsunuz

  3. Seda

    30 Eylül 2021 at 23:44

    Güzel tavsiyeler

  4. Anonim

    30 Eylül 2021 at 23:50

    Bencede çok mantıklı Harika olmuş bu gece deneyeceğim .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir