Bilim insanlarının ortak görüşüne göre, uykuya dalmadan önce içilecek bir bardak suyun, kalbin uyku süresince kalp krizinden korunmasına yardımcı olduğu söylenmektedir. Zaten vücudumuzda hemen hemen her şeye yardımcı olan ve pozitif etkiler yaratan su maddesinin, kalp organını koruması ve kalbe gelecek zararların doğal yollardan önüne geçebilmesi gayet olabilir nitelikte karşılanabilecek durumlardır. Sadece uyumadan önce değil, bütün gün boyunca vücudumuzun her gün ihtiyaç duyduğu suyu almak diğer pek çok sağlık probleminden korunmak için de doğal bir yöntemdir.

Suyun hayatımızdaki önemi nedir?

İnsan metabolizması için su, hayat kaynağı olarak görülen bir içecektir. Aklımıza gelebilecek her türlü içeceği hayatımızın belirli bir döneminde kullanmasak da metabolizmamız için değişen çok bir şey olmasada da su içmediğimiz üçüncü gün vücudumuzda çoğu organ çökmeye başlar. Bu yüzden suyun vücudumuz ve sağlıklı yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Su vücuda girdiğinde yeniler, tazeler, organları ve hücreleri temizler, atılan toksinlerin yerini gerekli ve yeterli maddelerle doldurur; kısacası sağlıklı yaşam için her türlü organın ve genel olarak bünyenin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri kesinlikle sudur. Bir de suyu içerken miktarın ve tekrarın doğru ayarlanmasıyla birlikte çoğu kişiden daha az sağlık sorunu yaşanabileceği düşünülmektedir.

Suyun içileceği önemli zamanlar hangileridir?

Gün içerisinde içilen suların da kendi içlerinde içilmesi gereken özel zamanları bulunabilmektedir. Çünkü vücudumuzun kronik saatine göre de elde ettiği malzemelerden daha iyi yararlandığı durumlar olmaktadır. Örneğin; bir bireyin uyandıktan 15 dakika sonralık bir zaman diliminde iki su bardağı su içmesi, vücutta iç organların direkt olarak çalışmaya başlamasına yaramaktadır.

Bunun dışında özellikle tansiyon hastalığı bulunanların duşa girmeden önce bir bardak su içmeleri tansiyonlarının düşmesine ve rahat duş almalarına yardımcı olmaktadır. Yemek yemeye başlamadan önceki yarım saat içerisinde de içilen bir bardak su, yiyeceklerin daha iyi hazmedilmesine yardımcı olduğu gibi daha az yemek yenilmesine ve rahat kilo verilmesine olanak sağlamaktadır.

Suyun önemi hakkında bilimsel söylemler

Su hayatımızda bu kadar önemli bir yere sahipken, dünya genelinde de ülkemizde de pek çok konuyla ilgilenen eğitimci ve bilim insanı aynı noktalarda buluşmaktadırlar. Uzmanların ortak görüşlerinden örnek verilecek olursa; örneğin bir kişinin eğer damar hastalığı veya kalp hastalığı bulunuyorsa, o kişinin her gün hiç aksatmadan su tüketimini ihmal etmesi gerekmektedir.

Çünkü vücut zaten bu hastalıkları yenmeye çalışırken aşırı derecede su kaybetmekte, kaybedilen sular da direk kanı etkileyip akışkanlığını azaltmaktadır. Bunun sonucunda da felç veya kalp krizi gibi asla istenmeyecek sonuçların ortaya çıktığı görülebilir. Bu tip durumlar vücudumuzdaki pek çok organ için geçerli olduğundan, genç yaşlı demeden herkesin her gün yeterli su tüketimini yapması gerekmektedir.

Uzmanların ortak görüşü olarak günlük 8 su bardağı suyun vücudumuza gerek duyduğu şeyleri verdiği söylenmektedir. Bu miktarda bir sıvı alımı sağlanınca zaten vücuttaki sıvı dengesi de oturtulabilmekte, vücudun temizlenmesi için gerekli olan saf sıvı da alınabilmekte ve en önemlisi çıkarılması gereken idrar çok daha kolay çıkarılabilmektedir.

Suyun güzellikleri

  • Aşırı yeme isteğini keser
  • Kalp krizi riskini düşürür
  • Böbrek sağlığını güçlendirir
  • Depresyon ve yorgunluktan korur
  • Kasları güçlendirip korur
  • Cildinizi genç ve parlak tutar
  • Toksin ve ödemleri temizler
  • Kaliteli uykuya yardım eder
  • Dinç uyanmayı sağlar
  • Hazımsızlığı giderir
  • Kalori yakmaya yardım eder
  • İdrar yollarını temizler
  • Baş ağrılarını azaltır

Su içmeyi size hatırlatması için Adım Sayar uygulamamızın bildirimlerini açmayı unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir