Günlük rutininizden eksik etmemeniz gereken 5 yiyeceği sizlerle paylaşacağım. Gün içinde karşımıza çıkan, dışarıda tükettiğimiz birçok gıda işlenmiştir. Yani içerdiği liflerden arındırılmış ve besin içeriği kalitesizleştirilmiştir. Fakat daha doğal ve sağlıklı bir şekilde beslenmeye çalışırsak beden ve zihin anlamında daha iyi hisseder, vücudumuzu arındırır ve zayıflamaya başlarız! İşte kilo vermenize yardımcı olacak besinler…

1. Baklagiller

Nohuttan mercimeğe, fasulyeden börülceye kadar baklagilleri salatalarınızda, çorbalarınızda hatta mezelerinizde sıklıkla kullanmalısınız. Lif bakımından oldukça zengin ve besleyici olan kurubaklagiller öğünleriniz için doyurucu bir seçenek olacaktır.

2. Somon

İçerdiği omega-3, DHA, protein ve sağlıklı yağlar sayesinde somonun birçok faydasının olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Ancak kilo vermenize de yardımcı olacağını bol yağ içermesinden dolayı düşünmediniz değil mi? İşte yanıldınız! Fırında veya tavada yağsız olarak pişireceğiniz somonu derisiz şekilde tüketerek daha uzun süre tok kalabilirsiniz. Üstelik içeriği sayesinde vücudunuzdaki eksik değerleri gidererek kilo vermenize ekstradan katkıda bulunacak.

3. Avokado

Sağlıklı yağ içeren bir yiyecek daha! Avokado da içerdiği iyi yağlar sayesinde, metabolizmanızı hızlandıracak ve kilo vermenize katkı sağlayacak. Stres hormonlarını düşürecek, yağ kaybının artmasını sağlayacaktır. İçerdiği vitaminler sayesinde cildinizin güzelleştiğini de kısa sürede görebileceksiniz. Salatalarınıza ekleyebilir, kahvaltıda peynir ile tüketebilir veya çorbalara ekleyerek kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.

4. Yumurta

Yumurta, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday! Aslında her öğün tüketilebilir. Omlet yapabilir, haşlayabilir veya yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Protein içeriği ve selenyum sayesinde hem uzun saatler tok kalmanızı sağlıyor hem de zayıflamanıza destekte bulunuyor.

5. Ananas

İşte hayat kurtaran tropikal bir meyve! Hem tatlı hem ekşi, günün her saatinde tüketebilirsiniz. 1 dilimi ortalama 60 kalori kadar ve bol C vitamini içeriği ile bağışıklık sisteminizi de korumaya destek oluyor. İçerdiği bromelain sayesinde ödemden kurtulmanıza ve yağ yakımına yardımcı olduğu kanıtlanmış! Bu sebeple bugün markete uğrayıp bir tane almayı unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir