Diyet listelerinde diyetisyenlerin özellikle ara öğün vermesinin bir nedeni olmaktadır. Bu ara öğünler çoğu kişiye anlamsız gelebilmektedir ancak hızlı kilo vermeniz ve metabolizmanızın hızlanması açısından oldukça önemli olmaktadır.

Doğru ara öğün tüketimi ve sağlıklı bir diyet listesi ile kalıcı ve hızlı kilo verebilirsiniz. İkindi vakti sağlıklı besinlerden oluşan bir ara öğün yapmanız açlığınızı bastıracak ve ana öğünlere çok fazla yüklenmenizi engelleyecektir. Bu sayede aç kalmadan zayıflayabilir, akşam yemeğinde daha hafif beslenerek yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için sağlıklı ara öğün tarifleri hazırladık. Eğer çalışıyorsanız siz de bu ara öğünleri şimdiden hazırlayıp yarına hazırlık yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun;

Tatlı ara öğün seçenekleri

Eğer tatlıya hayır diyemeyenlerdenseniz ve canınız tatlı istiyorsa size sağlıklı ara öğün için tatlı önerilerimiz de var! Kan şekerinizin düştüğü saatlerde sağlıklı besinlerle hazırlanmış tatlıyla ara öğün yaparsanız, tatlı krizlerini önleyecek ve kolayca kilo vereceksiniz.

  • Elma ve tarçın

Bir adet elmayı rendeleyip yarım çay bardağı suyla tavaya alın. Bir çay kaşığı tarçın ilave edin. İçerisine yarım avuç içi kadar ceviz, fındık veya badem ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alıp hafif ılındıktan sonra bir çay kaşığı pekmez veya süzme bal ekleyip yiyebilirsiniz. Bu aynı zamanda bağırsakları çalıştırıp kabızlığı giderir.

  • Kuru erik ve vanilya

Beş adet kuru eriği orta büyüklükte doğrayıp yarım çay bardağı suyla birlikte tavaya alın. İçerisine bir yemek kaşığı yulaf ezmesi, yarım çay kaşığı vanilya ve toz tarçın ekleyin. İsteğe göre yarım yemek kaşığı karışık kuruyemiş ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • Diyet kurabiye ve süt

Karbonhidrat oranı %40 azaltılmış, diyet yapanlar özel diyet/tahıllı unlar ile kurabiye yapın. Ara öğünde 2 adet kurabiye ve 1 su bardağı tarçınlı süt içerek ayda 4 kiloya kadar yağdan kilo verebilirsiniz. Tarçınlı sütü yapmak ise oldukça kolay: Bir su bardağı sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. Tarçın sizi tok tutacaktır ve tatlı isteğinizi bastıracaktır.

Sütlü ara öğün seçenekleri

Süt ve süt ürünleri protein ve laktoz içermektedir. Bu özellikleriyle kilo verirken yağdan kaybetmeyi sağlar, tatlı isteğini doğal yoldan karşılar. Ara öğünde sütlü seçenekleri tercih etmeniz size yardımcı olacağı gibi faydalı da olacaktır.

  • Yoğurt ve baharat

Bir kase yoğurda birer çay kaşığı nane, pulbiber, kekik ekleyip bir dilim çavdarlı ekmekle birlikte yiyebilirsiniz. Bu hem tokluk verir hem diyet yaparken saç dökülmesi ve yorgunluk gibi sorunları yok eder. Yoğurt ve pul biberin birleşimi metabolizmanızı hızlandıracaktır.

  • Kefir ve ananas

Bir su bardağı kefir ve yağ yakıcı özelliğe sahip bir dilim ananası ara öğünde yiyebilirsiniz. Eğer, ananas sizin bütçeniz için pahalıysa mevsimine göre armut, elma, ayva, çilek, muz gibi meyveleri tüketebilirsiniz ancak bunlar sadece bir adet olmalıdır. Unutmayın ki meyveler doğal şeker içerseler de fazlası oldukça zararlı olacaktır.

  • Yulaf ezmesi ve yoğurt

Bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, yarım çay kaşığı tarçın ve öğütülmemiş keten tohumu ekleyip karıştırın. İçerisine bir yemek kaşığı kuru erik veya üzüm ilave edin. Yanında bir büyük bardak suyla ara öğünde bu içeceği tüketin. Saklama kabına koyup okula veya işe de götürebilirsiniz.

Sebzeli ara öğün seçenekleri

Sebzelerin sindirimi kolaydır, lifli içeriğiyle hem tok tutar hem bağırsak sağlığını kuvvetlendirir. Et ürünlerine göre daha uygun fiyatlıdır, bu sayede ekonomik diyet yapmayı sağlar. Eğer sebzeleri sevmediğinizi düşünüyorsanız bu düşüncenizden en kısa zamanda kurtulmanız gerekmektedir. Unutmayın kilo vermek ve sağlıklı yaşama ulaşmak için sağlıklı bir diyet listesi şart!

  • Karnabahar ve brokoli

Karnabaharı ve brokoli tok tutan sebzelerdir, midede doluluk hissi yaratırlar. Birer avuç içi brokoli ve karnabaharı buharda veya az suda haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar. Bu karışımı yoğurt ile beraber yiyerek oldukça sağlıklı bir ana öğün de oluşturabilirsiniz. Üzerine pul biber ekleyerek metabolizmayı hızlandırmayı da unutmayalım!

  • Salatalık ve dereotu

Salatalığı iyice yıkadıktan sonra incecik dilimleyin veya küp şeklinde doğrayıp kaseye alın. İçerisine ödem söktürücü özelliği olan dereotu ve tok tutucu lor peynirinden birer yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Ara öğünde afiyetle yiyin, kalorisi çok düşüktür. Salatalık içerisinde bulundurduğu yüksek miktarda su sayesinde diyetinizin kurtarıcısı olabilir. Üstelik sizi oldukça tok tutacaktır.

  • Maydanoz ve limon suyu

Yarım demet maydanozu yıkadıktan sonra mutfak robotundan geçirin veya bıçakla incecik doğrayın. Yarım limonun suyu ve bir çay kaşığı pulbiberle karıştırın. Yanında bir bardak ayranla birlikte ara öğünde tüketin. Bu karışım yağ yakmanızı oldukça hızlandıracaktır. Maydanoz yağ yakmaya birebirdir!

Alternatif Ara Öğünler

  • 3 adet kuru kayısı ve 2 adet ceviz
  • 1 kutu probiyotik yoğurt ve 10 adet kuru üzüm
  • 1 bardak süt ve 1 adet mevsim meyvesi
  • 1 bardak ayran ve 1 dilim çavdarlı ekmekten tost
  • 1 dilim çavdarlı ekmek ve 1 dilim beyaz peynir
  • 1 fincan tarçınlı Türk kahvesi
  • 1 su bardağı yağsız patlamış mısır ve 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç beyaz leblebi ve 1 su bardağı kefir
  • Yarım yufkadan tavada sebzeli börek ve 1 bardak ayran

Sağlıklı beslenmenin yanında günlük egzersizlerinizi yapmayı ve günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir