Çoğu insan mide ile beynimiz arasında güçlü bir bağlantı olduğunu bilmemektedir. Ancak midenin duygusal bağırsak olarak adlandırılmasının bir sebebi vardır. Etrafımızda olup biten olaylar ve duygusal ilişkilerimiz sindirim sistemimizi etkilemektedir. Sindirim sistemimizin düzenli çalışması bedensel ve zihinsel sağlığımızı olumlu yönde etkilemektedir. Güne nasıl başladığımız ise sindirim sistemimizin doğru çalışması açısından oldukça önemlidir.

Bedenimizin gece boyunca kendisini tazelemesi nedeni ile güne başlayış şeklimiz sindirim sistemimizin düzenli çalışabilmesi açısından önemlidir. Gece uykumuz ile hücrelerimiz yenilenir ve bedenimiz kendini tedavi eder.

Sağlıklı bir yaşam için hayatımıza uygulayabileceğimiz basit rutinleri sizin için derledik.

  • Sabahlara Erken Başlamaktan Korkmayın

Sabahları güne erken ve zinde başlamanız sindirim sisteminiz için de oldukça önemlidir. Sabah işe gitmek için genelde saat on gibi kalkıyorsanız alarmı 10 dakika öne kurmanız gününüzü olumlu yönde değiştirecektir. Bu sayede gereksiz aceleden kurtulmuş olursunuz. Alarmı erkene kurmanız, daha rahat ve geniş düşünebilmenize yardımcı olacaktır. Gideceğiniz yerlere geç kalmanızı önleyeceği gibi zihninizin açılmasını sağlayacaktır.

  • Masaj Sizi Rahatlatacaktır

Sindirim sisteminizi rahatlatmak için karnınıza uygulayacağınız masajlar oldukça yararlı olacaktır. Sırtüstü uzanın ve derin nefesler alırken bir elinizle karın bölgenize masaj yapabilirsiniz. Masaj yaparken sağ kalça kemiğinizin iç bölgesinden başlayarak sağ kaburganızın altına kadar çıkın. Daha sonra elinizi sol kaburganızın altına getirerek sol kalça kemiğinize kadar inin. Bu ritüeli en az 5 defa birkaç dakika boyunca tekrarlayın. Kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

  • Limonlu Ilık Su İçin

Her diyet listesinde bulacağınız bu tarif oldukça pratik olmasının yanında yararlıdır da. Çeyrek ya da yarım limonun suyunu bir bardağa sıkın. Bardağın yarısını kaynatılmış su ile diğer yarısını da normal sıcaklıklardaki su ile doldurun. Eğer su çok sıcak olursa içinde bulunan C vitaminleri kaybolacaktır. Bu karışım karaciğere faydalı olmasının yanında sindirim sisteminizi de uyarmaktadır ve uyku sonrası ortaya çıkan su ihtiyacınızı karşılamaktadır.

  • Ketem Tohumu Yağı Mucizesi

Sindirim sisteminizin iyi çalışması için bağırsaklarınıza güzel bakmalısınız. Sabahları tüketeceğiniz 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Keten tohumu yağının cildinize ve saçlarınıza da iyi geldiğini unutmayın.

  • Sabahları Dengeli Bir Kahvaltı Olmazsa Olmaz

Sabahları hissedeceğiniz şişkinliği en aza indirmek adına lifli ve hafif gıdalar tüketmelisiniz. Aynı şekilde yeterince sıvı tüketmemeniz de sizi yoracaktır. Dengeli bir kahvaltı güne iyi başlamanız için olmazsa olmazdır. Kahvaltıyı kısa bir zamana sıkıştırmak sindirim sisteminiz açısından oldukça zararlıdır. Kahvaltıya zaman ayırmanız gerektiğini unutmayın.

  • Tuvalette Vakit Geçirin

Düzenli olarak tuvalete çıkmanız sindirim sisteminiz için gereklidir. Uzmanlar düzenli olarak tuvalete gidilmemesinin oldukça önemli zararları olduğunu vurgulamaktadır.

  • Yürüyüş Yapın

Çoğumuz sabahları hareket etmek istemeyiz ancak güne zinde başlayıp zinde bitirebilmeniz için yapmanız gereken en önemli aktivitelerden biri sabah yürüyüşüdür. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Örneğin toplu taşıma araçları ile hareket ediyorsanız bir durak sonradan inmeyi deneyin. Ya da arabanızı iş yerinizin önüne değil de biraz daha uzağa park edin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir