Sürekli gündemi takip etmeye çalıştığımız, zamanın çok hızlı aktığı biri dönemdeyiz. Kendimiz ve sevdiklerimiz için evde kaldığımız bu dönemde gözümüz kulağımız sürekli haberlerdeyken ruhsal sağlığımızı da korumak adına yapmamız gereken şeyler olduğunu düşünüyoruz. Evimizde geçirdiğimiz bu zamanları bir sağa bir sola yatmadan, daha verimli geçirmek adına size birkaç önerimiz var.

Önerilerimiz Stresten biraz uzaklaşmak, zamanınızı gerçekten yapmak istediklerinize ayırmak, aynı zamanda ruhunuza ve zihninize nefes aldırmak isteyenler için!

Keyifli Bir Kahvaltı ile Güne Başlayın!

Güne güzel ve uzun bir kahvaltı ile başlamanın keyfi bambaşka. Yoğun iş günlerinde kahvaltı edememenin yarattığı boşluğu her gün farklı tarifler deneyerek kapatabilirsiniz. Ayrıca bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gereken bu günlerde, yediğimiz besinlere ayrıca dikkat etmemiz gerekirken, lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltının yerini ne tutabilir ki?

Teknolojiden Uzak Durmaya Çalışın

Birçok sebepten dolayı çoğumuz sosyal medyayı hayatımızın merkezine koymuş durumdayız. Ne var ki sosyal medya, zamanımızın çoğunu biz farkına bile varamadan tüketen ve zihnimizi yoran bir etken. Başka açıdan bakıcak olursak da her bilgiyi anında öğrenmemiz gerekmiyor. Kendimize ayırdığımız zamanı daha kaliteli bir hale getirmek, kendimizi ve zihnimizi biraz dinlendirmek için minik bir teknoloji ve sosyal medya detoksuna ne dersiniz?

Çok değil, belki yarım gün belki birkaç saat. Bu sayede kısa bir süreliğine de olsa teknolojinin ve sosyal medyanın üzerimizde yarattığı negatif etkilerden de biraz sıyrılabiliriz.

Kitap ve Müziğe Ne Dersiniz?

Telefonlarımızın, bilgisayarlarımızın ya da televizyonlarımızın ekranlarının ışıklarından uzak durmak, kendimizi rahatlatmak ve dinlendirmek adına belki günün son saatlerinde uykuya hazırlanmak için sakin bir müzik eşliğinde kitap okuyabiliriz.

Hatta ortama daha da sakin ve sıcak bir hava vermesi için tütsü yakabilirsiniz.

Eğer uyku öncesi yaptığınız bir aktiviteyse bu, özellikle mevsim değişikliği yaşadığımız, virüslerle ve salgınlarla savaştığımız bu dönemde bağışıklığınızı güçlendirmek için zencefil, zerdeçal, yeşil çay gibi bitki çayları demleyebilir; midenizi ve bedeninizi yormayan şifalı bir seçim yapabilirsiniz.

Bitkilerinizle Zaman Geçirin

Her ne kadar pencerelerin arka kısmında olsak da bahar kendini yavaş yavaş hissetirmeye başlarken, hazır biz de evimizdeyken bitkilerle ilgilenmenin tam zamanı! Evimizdeki bitkileri sulayabilir, kuruyan yapraklarını temizleyebilir, tozlanmış yaprakların tozlarını alabiliriz.

Yeni ektiğiniz bir çekirdeğin tohum vermesi, ya da hali hazırda baktığınız bir bitkinin yeni bir yaprak vermesi eminiz sizi de oldukça mutlu edecek!

Yeni Hobiler Bulun

Yaratıcılığınızı beslerken keyifli vakit geçirmek için hobilerinize vakit ayırabilirsiniz. Yapmaktan keyif aldığınız bir şeyi, sadece kendiniz için yapmak, o anda kalmak ve o anın olabildiğince tadını çıkarmak için oldukça farklı hobi çeşitlerinden birini deneyebilirsiniz. Eksik malzemelerinizi online temin edebileceğiniz gibi, çoğu sanatçının online derslerine katılarak neye nasıl başlayacağınızı da öğrenebilirsiniz.

Uzun, Ilık Bir Duş ve Meditasyon

Bir şeylerle uğraşarak geçirdiğiniz bir günü sonlandırmanın en güzel yolu belki de ılık ve uzun bir duş. Dış etkenlerin tüm yüklerini üzerinizden atmak ve yeni güne pozitif enerjiyle başlamak için size bir diğer önerimiz ise uyumadan önce yapacağınız meditasyon. Güne başlarken olduğu gibi günü sonlandırırken de kendinize dönmeniz ve rahatlamanız için harika bir araç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir