Hepimizin kendimize özel alışkanlıkları bulunmaktadır. Sabah ilk iş olarak cep telefonuna bakmak, su içmek, dişleri fırçalamak, bu alışkanlıkların en basitlerinden bazılarıdır. Tüm bu alışkanlıklar ufacık davranış modelleri olmalarına rağmen hayatımızı biçimlendirmektedir. Bu ufak alışkanlıkları değiştirerek, hayatınızda çok büyük bir değişim yaratabilirsiniz. Üstelik bu değişiklikleri yapmak oldukça kolay olacaktır. İşte her gün uygulayabileceğiniz ufak alışkanlıklar:

1) Okuma Alışkanlığı Edinin

Okuduğunuz şey herhangi bir şey olabilir. Ne kadar kısa veya uzun olduğu önemli değil, yeter ki size bir şeyler öğretecek şeyler okuyun. Okuma alışkanlığı edindik.e hayatınızda çok büyük değişiklikler yaratabileceğinizi, düşünce şeklinizi değiştirebileceğinizi ve kendinizi geliştirebileceğinizi unutmayın. İlginizi hangi konu çekiyorsa o konuda okuyabilirsiniz. Kendinizi sınırlamamalı ve kısıtlamamalısınız.

2) Selamlaşın

Bazı insanlar için başkalarına selam vermek hem çok zor hem de çok önemlidir. Sosyal varlıklarız ve hepimizin etrafı insanlarla çevrili. Tanımadığınız insanlara merhaba demeyi öğrenin, hatta bunun eğlenceli bir şey olduğunu da keşfedebilirsiniz. Böylece yeni insanlarla tanışabileceğiniz gibi etrafınıza yaydığınız pozitif enerji ile insan ilişkilerinizi pekiştirebilirsiniz.

3) Paylaşın

Paylaşımcı olmak için illa cebinizden para çıkarmak zorunda değilsiniz. Deneyimlerinizi, bilginizi veya işgücünüzü paylaşabilirsiniz. Her gün birilerine ufak da olsa yardımcı olmaya çalışın. Kendinizi iyi hissedeceğiniz gibi sizin ihtiyacınız olduğunda da yalnız olmayacağınızı anlayacaksınız. Bilgilerinizi, okuduklarınızı ve sizi şaşırtan her bilgiyi paylaşın. Karşınızdaki insanların da size çok fazla şey katabileceğini böylelikle anlayacaksınız. Atalarımızın bilgi paylaştıkça çoğalır demesinin bir nedeni olduğunu unutmamalısınız.

4) Beslenme Düzeninizi Oturtun

Arabanızla ortak yanınızın ne olduğunu merak ettiniz mi hiç? Her ikiniz de yakıtla çalışıyorsunuz. Nasıl ki arabanıza kötü yakıt koyduğunuzda işler faciaya dönüşüyorsa, sizin için de aynı şey geçerlidir. Mutlu bir hayat yaşamanız için önce kendinizi sağlıklı hissetmelisiniz. Sağlıklı bir beslenme düzeni size enerji de getirecektir.

5) Hareketsizlikten Kurtulun

Fiziksel olarak kötü bir durumdaysanız, bu durum psikolojinizi de etkiler. En iyi fikirler, en dinamik olduğunuz zamanlarda aklınıza gelir. Bedeninizi hareket ettirin böylelikle beyninize daha fazla kan gidecektir. Çok ağır egzersiz yapmak zorunda değilsiniz ancak her gün en az 30 dakika yürümeyi rutininiz haline getirmeniz oldukça önemlidir.

6) Teşekkür Edin

Şükretmenin binlerce yolu vardır. Üstelik şükretmek, mutluluğu artırmanın en kolay yollarından biri. Her gün mutlaka en az 3 şeye şükredin. Nelere sahip olduğunuzun farkındalığına sahip olmanız elinizdekileri nasıl daha iyi hale getireceğinize yardımcı olabileceği gibi sizi olumsuzluklarınızdan kurtaracaktır.

7) Vaktinizi Değerlendirin

Bazı insanlar sorunlarla mücadele edemediklerinde veya negatif duygulara kapıldıklarında hiçbir şey yapmadan dururlar. Korktuğunuzda, kendinizi sıkışmış hissettiğinizde öylece durmak yerine bir şeyler yapın. Okuyun, sevdiklerinizle görüşün, dışarı çıkın. Sizi mutlu edicek aktivitelere yoğunlaşmanız oldukça önemlidir. Başlarken ne kadar isteksiz de olsanız zamanla sizi mutlu edeceklerdir.

8) Bol Bol Gülün

Bebekler günde belki de 100 defa kahkaha atarken biz yetişkinler belki de beş kere bile kahkaha atmıyoruz. Bugünden itibaren bunu değiştirin ve her gün daha fazla kahkaha atın. Zorla da olsa güldüğünüzde zamanla daha mutlu hissedeceğiniz bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Aynı şekilde gülmeniz etrafınıza da pozitif enerji yaymanızı sağlayacaktır.

9) Yaratıcı Olun

Hepimizin zaman zaman durup, sadece 5 dakikalığına daha derin düşünmeye ihtiyacı var. Bazen kafamızın içindeki düşüncelerle oradan oraya zıplamayı bırakıp, çözümlere ve hayatımızı ne yöne götürmek istediğimize odaklanmalıyız. Yaratıcılığınızı kullanmanız size yepyeni kapılar açacak ve ufkunuzu geliştirecektir.

10)Dinleyin

Dinlemek, hiçbir şey yapmadan karşıdakini duymak değildir. Karşınızdakini bilinçli bir şekilde dinleyin. Ağzınızı açtığınızda ise öğrenmek için sorular sorun. Bunu her zaman veya herkesle yapmak zorunda değilsiniz ancak hayatınızda daha çok yapmaya özen göstermelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir