Yaklaşık 18 saat açlık ve susuzluğun ile sıcak havalar ile birleşmesiyle Ramazan ayı boyunca sadece iftar menünüze değil sahur menünüze de dikkat etmelisiniz.

Sanılanın aksine sahurda enerjisi yüksek olan yiyeceklerin yenmesinin çok sağlıklı bir seçenek olduğunu söyleyemeyiz. Sahur menünüzü oluştururken önceliğinizin susuzlukla başa çıkmak olduğu unutmayın. Sadece karbonhidrat tüketmek veya çok fazla kalori alınmadığına güvenip sahurda kalorisi yüksek yiyecekleri tercih etmek oldukça yanlıştır.

Ramazan ayı boyunca vücudumuzda kan seviyemizin asidik olması (vücudun çok fazla suya ihtiyaç duyması) gözlemlenebilir. Kan seviyemizin alkali olması ise vücudumuzda yeteri miktarda mineralin sorunsuz bir şekilde dolaşımda olması demektir. Vücudumuzdaki mineral dengesini sağlamak açısından alkali yiyecekler tüketmemiz önemlidir.

Peki Nelerdir Bu Alkali Yiyecekler?

Tereyağı, nohut, balık, mercimek, barbunya, yulaf, buğday, kuru incir, kuru yemişler ve sebzeler sahurda tüketebileceğiniz alkali yiyeceklere örneklerdir. Su tercihlerinizde de alkali oranına bakabilirsiniz.

Sahurda tüketmemeniz gereken yiyeceklerin başlarında ise soslar, gazlı içecekler, kızartmalar, bisküviler ve tatlılar gelmektedir.

İftardan sonra her iki saatte bir su yüklemesi yapmayı unutmayın 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir