Yaz günlerinde havanın sıcaklaşması ve nem oranının artışı ile hepimizin en büyük sorunlarından biri terlemek haline geliyor. Durum böyle olunca da kıyafetlerimiz için bizi terletmeyecek kumaşların arayışına çıkıyoruz.

Özellikle fiyatlarındaki ucuzluk ve piyasadaki yaygınlığı yüzünden çoğumuz sentetik kumaşları tercih etmekteyizdir. Bu tür kumaşlar vücutta nefes alacak boşluk bırakmadığından dolayı terlememize neden olur.

Bir başka terleten kumaş ise şifondur. Özellikle şifon gömlekler ne kadar rahat ve hafif gözükse de yaz aylarında tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Doğal ve %70 üzeri pamuklu kumaşlarda nefes alma payı mevcuttur. Bu kumaşların fiyatı diğer kumaşlara göre fazladır ancak sizi terletmez ve sağlıklıdır. Bu tür kumaşlar vücudun nefes almasını kolaylaştıracağından dolayı güneş ışıklarından yararlanmanızı sağlar ve sizi yoğun bunaltıdan kurtarır.

Özellikle gömleklerde görebileceğimiz keten ve poplin kumaşlar yaz ayları için oldukça uygundur. Keten kumaşlar terlemeyi önledikleri gibi ters kokusunun da önüne geçerler.

Kumaşın yanı sıra seçtiğimiz kıyafetlerin renginin de siyah gibi koyu renkler yerine açık renkli, güneş ışığını yansıtacak renklerde olmasına dikkat etmeliyiz. Beyaz, sarı ve bunlar gibi açık tonlardaki renkler güneşten kurtulmamıza yardımcı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir