Özellikle internet aramalarımızdan gördüğümüz gibi çeşit çeşit diyetler var. Patates diyeti, dukan diyeti, pirinç diyeti, muz diyeti, zayıflatan diyetler, şok diyetler… Diyetin adı ne olursa olsun etkilerinin kişiden kişiye değiştiğini unutmamak lazım. Diyet listeleri kişinin yaşı, kilosu, boyu, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı gibi özellikler baz alınarak oluşturulur. Kişinin vücudunun yapılan diyete karşılık gösterdiği tepkilere göre diyet listeleri diyetisyenler tarafından güncellenmektedir.

Bu diyet listeleri birbirinden farklı olmasına rağmen çoğunun içinde şeker ve tatlının yer almadığını gözlemleriz. Peki çikolata ve tatlı yiyerek zayıflamak mümkün müdür?

Bitter Çikolata Zayıflatır mı?

Bitter çikolatanın zayıflatıcı etkisi olduğunu söyleyemeyiz. Ancak bitter çikolatanın içerisinde bulunan demir, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve bakır gibi mineraller sayesinde kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlanır. İçerisinde bulunan polifenol ise antioksidan görevi taşımaktadır. Sütlü çikolatalarla karşılaştırıldığında şeker oranının az, kakao oranının fazla olduğunu görürüz. Kalp ve damar sağlığı için de oldukça sağlıklı olan bitter çikolata tatlı krizlerini önlemek için idealdir.

Nedir bu chocolate slim?

İçerisinde yeşil kahve, chia çekirdekleri, goji üzümü, acai çileği ve kakao çekirdekleri barındıran chocolate slim yoğun bir kakao kaynağıdır. Bitter çikolata gibi mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan yeşil kahve çekirdekleri ise iştah kesilmesine yardımcı olmaktadır. Goji üzümünün ise yağların oluşmasını engelleyerek yağ emiliminin azalması üzerine etkileri vardır. Bu sayede vücudun daha az yağ depoladığı görülür. Chia çekirdekleri ise vücuda gerekli enerjiyi sağladığından dolayı halsiz hissetmemizin önüne geçer.

Tüm bunları göz önüne alırsak çikolata krizlerinizde chocolate slim tüketmenizin sizin için daha yararlı olacağını söyleyebiliriz

 

.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir