Sabah rutininizde yapacağınız bazı küçük değişiklikler ile hafızanızı güçlendirebileceğiniz gibi zekanızı da keskinleştirebilirsiniz.

Farklı Yollar Deneyin

Günlük yaşantımızda yer verdiğimiz diş fırçalamak, saç taramak veya diş macunu sürmek gibi basit alışkanlıklarımızda baskın olmayan elimizi kullanarak beynimizin diğer tarafını da çalıştırmış oluruz. Böylece dokunsal bilgiyi kontrol eden beyin korteksi bölümünde önemli bir genişleme oluşur.

Rutininizi Değiştirin

Sabah rutininizin sıralamasını değiştirerek beyin aktivitelerinizde ciddi bir değişikliğe yol açabilirsiniz. Örneğin, kahvaltıdan sonra üzerinizi değiştirin ya da her zaman dinlediğiniz müzik kanalını değiştirin. Beynimiz bir görevi rutin olarak benimserse aktivitelerinde düşüşler gözlemlenir.

Koku Duyunuzu Küçümsemeyin

Çoğumuzun aklına günün başlangıcı denince taze kahve kokusu gelir. Beyninizin nöral yollarını genişletmek için alıştığınız kokular haricinde başla bir koku ile bağ kurabilirsiniz. Örneğin sabahları güne kahve kokusu yerine bir parfümü koklayarak başlayın.

Etrafınıza Dikkat Edin

Beynin anıları biriktiren bölümü hipokampus zihinsel bir harita yaratmak için koku, ses ve görüntüleri ilişkilendirir. Yürürken etrafınıza dikkat etmeniz, arabanızın camını açmanız bile bu döngüye yeni materyaller katacaktır.

Gözleriniz Kapalı İken Nesnelerle Vakit Geçirin

Etrafınızdaki objeleri dokunarak anlamaya çalışmak beyin kabuğundaki aktivitelerinizin artmasına yardımcı olur. Gözlerinizi kapatıp farklı boyutlardaki nesnelerin ne olduğunu tahmin etmeye çalışmanız beyin aktivitelerinizi arttırmak için oldukça basit bir yöntemdir. Bozuk paraların dokunarak değerlerini tahmin etmek bir örnek olabilir.

1 Yorum

  1. İbrahim

    27 Mayıs 2018 at 12:02

    Çok teşekürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir