Günümüzde bitkisel zayıflama ilaçları ve ürünleri büyük bir sektör oluşturmakta ve ne yazık ki bu sektör çoğunlukla bu konuda hiçbir eğitim almamış, bilinçsiz kişilerin elinde bulunmaktadır.

Sık sık rastlanan gazete ilanları, afişler, sosyal medya tanıtımları ve internet reklamları bu olayların ne kadar ciddi bir sorun oluşturduğunu göstermekte ve insan sağlığını tehdit etmektedir.

Türkiye’de bitkisel ilaçlar, kürlerle tedavi genellikle kendi ‘herbalist’, ‘bitki uzmanı’, ’lokman hekim’ gibi isimlerle tanıtan çoğunluğu bu konu hiçbir eğitim almamış kişiler tarafından uygulanmaya çalışılmakta, bitkisel doglar kontrolsüz bir şekilde kullanılmakta, aktarlarda ve benzeri yerlerde satılmaktadır. Bitkisel zayıflama ilaçları da çeşitli firmalar tarafından standart halde üretildiği gibi, aktarlar tarafından da hazırlanmaktadır.

Günümüzde insanları bitkisel zayıflamaya ve ilaçlara iten şey ise, son 50 yıldır şişmanlıyor olmasıdır. Son 50 yıldır insanlar daha az uyuyor, daha hızlı yemek yiyor, daha az hareket ediyor ve daha çok çalışıyorlar.

Bu yüzden değişen alışkanlıklarıyla beraber zayıflamak için vaat edilen her şeye inanıyor, uyguluyorlar ve mucize bekliyorlar. Mucizevi sonuçlar beklerken kilolarından çok daha büyük sağlık sorunlar ile karşılaşabiliyorlar.

Zayıflama İlaçlarının Zararları Nelerdir ?
1. Kalp Krizi Riski Artıyor: Daha hızlı kilo verimi için kullan bu ilaçlar ani kilo kayıplarından dolayı kalp krizi riski büyük oranda artıyor .

2. Bağımlılık Yapıyor: Diyet hapları bünyesinde mfetamin, anti-anksiyete, antidepresanlar bulunuyor. İlerleyen safhalarda bağımlılık yapabiliyor.

3. Birden Çok Yan Etkisi Var: Mide ağrısı, kabızlık, uykusuzluk, baş ağrısı, kalp çarpıntısı,saç kaybı, kas kaybı , su ve elektrolit kaybı gibi yan etkileri vardır.

4. Etiketler Yanlış İddialarla Dolu: Birçok ilaç açıklamasında size kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşabilme vaadi verilir. Olumlu vaatler sayfa sayfa iken meydana gelebilecek olumsuz sonuçlar hakkındaki bilgilere asla ulaşamıyoruz.

5. Birçok Hastalığa Davetiye Çıkarıyor: Artan kalp hızı, yüksek kan basıncı, böbrek problemleri, rektal kanama, uykusuzluk, karaciğer hasarı gibi hastalıklara yakalanma olasılığınız bir hayli artıyor.

Bu bitkisel yöntemler ve ilaçların zararları listesi daha da çok uzar gider. Zayıflama ilaçlarının zararlarından korunmak ve sağlıklı bir kiloya sahip olmak için en iyi yöntem sağlıklı ve düzenli bir diyet programı olacaktır.

Kısa vadede zayıflamak umuduyla satın alınan bu ilaçlar maalesef istenmeyen kötü sonuçlara neden olabiliyor. Unutmayın her birey kendi bedenini dinlediğinde, ona kulak verdiğinde, doğru, dengeli ve iyi beslendiğinde karşılığını görecektir, kendinize ihanet etmeyin. İyi, yeterli ve dengeli beslenin…

Diyetisyen Emre Can Karakaşlı

https://www.emrecankarakasli.com/anasayfa

İg: emrecankarakasli

 

Yoruma Kapalı