Etkili ya da düşük etkili bir egzersiz programı için bisiklet ve yürüyüşün yanlış olduğu söylenemez. Her iki şekilde de sağlıklı bir kilo verme süreci ve kardiyovasküler egzersiz süreci yaşayabilirsiniz. Evdeki egzersiz bisikleti ya da yürüme bandı ile istediğiniz zaman bu egzersizleri yapabilirsiniz. Her bir aktivite hızınızı ve yoğunluğunuzu kendinize göre ayarlamanıza fırsat verir. Hangi egzersiz şeklini uygulayacağınıza karar verirken öncelikle amacınız ne olduğuna kara vermeniz gerekiyor.

Güçlü Bir Vücut Geliştirmek

Yürürken tüm ağırlığınızı taşıyarak bir egzersiz yapıyorsunuzdur. İşte bu yük taşıma durumu; kemiklerinizin daha incelikli ve daha yoğun oluşmasına yol açan osteoropoz gelişme riskini düşürmeye yardımcı olan güçlü kemikler inşa edersiniz. Daha açık bir ifadeyle düzenli yürüyüş yapmak demek, kemik erimesi ve kas kaybı riskini azaltmak demektir. Ancak egzersiz bisikleti kullandığınızda bacaklarınıza ağırlık vermezsiniz. Sadece kaslarınızı kullanırsınız, fakat fiziksel anlamda kilonuzu desteklemezsiniz. İşte doğal olarak bu da kemik erimesini önlemeye yardımcı olmazken, yatık egzersiz bisikleti kullanarak dizlerinizi koruyabilirsiniz.

Daha Sağlıklı Olmak İçin Yürüyüş

Yürüyüşün hayatınızdaki tek dezavantajı iklim koşulları olabilir. Değişken hava koşullarına sahip bir bölgede yaşıyorsanız, dışarı çıkmanız ve istediğiniz sıklıkta yürüyüş yapmanız zor olabilir. Teoride yürüyüş en masrafsız spor olarak görünüyor, ancak elde edeceğiniz faydayı artırmak ve konfor seviyenizi yükseltmek için kaliteli dış mekanlarda yürüyüş yapmanızı öneriyorum. Ayrıca zaman zaman yeni ve daha konforlu yürüyüş ayakkabıları almanız da gerekiyor. Yürümenin avantajlarından birisi de dışarıda vakit geçirmektir ve doğal manzaralı parkurlar, şehir merkezinin dışındaki yürüyüş alanları ruhsal, fiziksel, duygusal anlamda yaşamınızı zenginleştirir.

Yağ Yakımı

Egzersiz bisikleti kullanma ve yürüyüş arasında kalori yakma açısından fark bulunuyor. Harvard Sağlık Yayınları’na göre 155 kiloluk bir kişi durağan bir bisiklet ile ılımlı bir çaba harcayarak 1 saat içinde 596 kalori harcayabilir. Yürürken ise yine aynı ılımlı, ortalama eforda çaba ile 298 kalori yakılır. Yoğun bir yaşam rutininiz varsa, aradaki bu fark sizin için çok büyüktür. Çünkü bisiklet kullanarak aynı süre içinde neredeyse 2 katı kaloriyi yakabiliyorsunuz. Yaşadığınız bölgedeki iklim koşulları sizin yürüyüş rutininiz için kimi zaman dezavantaj olabiliyor. Ancak egzersiz bisikletiyle çalışıyorsanız iklim koşullarından etkilenmezsiniz. Elbette egzersiz bisikletine ödeyeceğiniz parayı sorun etmezseniz 🙂 Genelde bu tür koşu bandı ve egzersiz bisikleti tarzında satın alınan eşyalar 2 ay sonra bir kenara atılabiliyor bu yüzden yürüyüşün modası hiç geçmiyor!

1 Yorum

  1. Nurik

    24 Ocak 2019 at 15:14

    Cok dogru! Tesekkurler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir