Dışarı çıkmak yerine sarılıp sarmalanıp evde vakit geçirmek sizi dış dünyadan koparmasın!

Teknolojinin son sistem ürünleri ile online hayata bağlanabilirsiniz. Tek başınıza geçirdiğiniz zamanlarda bile teknolojinin bu nimetlerinden faydalanıp uzaktan da olsa sosyalleşebiliyoruz ve keyifli zaman geçiriyoruz! Siz de aşağı kaydırarak, sizin için en keyifli aktiviteleri seçebilirsiniz.

Egzersiz Yapın


Evden çıkmadığınız bu günlerde kendinizi buna motive etmeniz çok zordur. Ancak bunu bir fırsata çevirip, formda ve sağlıklı kalmak için neden evde egzersiz yapmayasınız? Günlük rutininiz esnasında ağırlık kaldırabilir, mekik çekebilir ya da bacak egzersizleri yapabilirsiniz. Kendinizi daha iyi motive etmek için internet üzerinden online fitness dersleri izleyebilirsiniz.

Yemek Pişirin


İnternette kolayca ulaşabileceğiniz yüzlerce yemek tarifi var. Neden evde kaldığınız vakti yemek becerilerinizi geliştirmek için harcamayasınız? Farklı ve özgün tarifler deneyip sunum becerilerinizi de geliştirmeye çalışın. Arkadaşlarınızı bir sonraki yemeğe davet edişinizde onları şaşırtmak için güzel bir fırsat elde edeceksiniz.

Kendinize Zaman Ayırın


Kendinizi yatağınızın veya koltuğunuzun üzerine bırakın ve sadece rahatlayın. Kapana kısılmış hissetmemek için etrafınızı sevdiğiniz objelerle donatın ve odanızın yeterli ışık aldığından emin olun. Unutmayın ki çevrenizi sevdiğiniz şeylerden oluşturmak her zaman moralinizi yükseltmenize yardımcı olur.

Para Biriktirin

Evde kalmak, gereksiz harcamalardan kaçınmak ve para biriktirmek için çok uygun bir fırsat. Mali durumunuzun kontrol altında olduğunu bilmek sizi stresten uzaklaştıracak ve kendinizi rahat hissettirecek. Ayrıca biriktirdiğiniz para ile ne yapacağınızı planlayarak kendinize küçük hedefler koyabilirsiniz.

İnternetin Gücünü Keşfedin


Aslında ihtiyacımız olan bir çok şey yalnızca birkaç tık uzağımızda. Evlerimizden çıkmıyoruz ama dünyadan kopmamıza ve canımızın sıkılmasına hiç gerek yok. Podcast ve Youtube kanallarından online sergi ve konserlere kadar çeşitli etkinlikleri içeren mini bir liste daha hazırladık sizler için

Online Konserler
Her çeşit müzik türünden konserleri sanatçıların sosyal medya hesapları üzerinden takip etmek mümkün. Sevdiğiniz şarkı ve sanatçıları canlı dinlemek için bu güzel fırsatı kaçırmayın ! Severleri için Berlin Filarmoni Orkestrasının da arşivini 30 günlüğüne ücretsiz olarak açtığını söylemeden geçmeyelim. BERLINPHIL kodunu kullanarak üye olmanız yeterli.

Youtube
İnternet dediğimizde akla gelen ilk şeylerden biri şüphesiz YouTube. İlgilendiğiniz herhangi bir konuyla ilgili gerek eğlenceli gerek eğitici ve öğretici sayısız içeriğe ulaşmanızı sağlayan YouTube, herkes için ev günlerinin vaz geçilmezlerinden biri olacacaktır şüphesiz.

Podcast
Canınız sıkıldığında her konuyla ilgili ulaşabileceğiniz bir çok podcast de mevcut. Şu sıralar popüler olan Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun podcast serisi ‘ Nereden Başlasam dinleyicilerini farklı disiplinlerin uzmanlarıyla yapılan söyleşilerle buluşturuyor. Yabancı dilde podcastler bulmak da mümkün. Ted Talks Daily podcast serisine abone olup günlük olarak yapılan TED konuşmalarını dinleyebilir, bir yandan da yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

Çevrimiçi Kurslar
Evde kalmanın içinizdeki öğrenme aşkını öldürmesine izin vermeyin! İnternet üzerinden ücretsiz kurs almak mümkün. Google Dijital Atölye bu kursları bulabileceğiniz platformlardan yalnızca bir tanesi. Sitede farklı konular hakkında 25 adet Türkçe kurs bulunuyor. Khan Akademi adlı platformu kullanarak matematik, finans, kimya vb. alanlarda ücretsiz kurs ve derslere ulaşabilirsiniz. İngilizce bilginize güveniyorsanız ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Harvard, Yale, Princeton Ve Columbia yaklaşık 450 online dersi ücretsiz ve erişime açık hale getirdi. Yabancı dilinizi geliştirmek için ise her zaman Duolingo’ya güvenebilirsiniz.

Sergi
Sanatseverlerimiz sergi gezemedikleri için üzülmesin! Orijinalinin yerini tutmasa bile binlerce eseri çevrimiçi incelemeniz mümkün. Dünyanın en büyük sanat fuarlarından biri olan Art Basel’in Hong Kong ayağı yaklaşık 2 bin eseri erişime açtı. İnternet sayfası üzerinden milyon dolar değere sahip bu eserleri inceleyebilirsiniz.

 

 

 

.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir