Bugün spor salonlarına gidecek vakti olmayan kullanıcılarımıza evde rahatlıkla uygulayabilecekleri bir takım egzersiz hareketleri tekniklerinin detaylı incelemesini yapacağız. Konuya başlamadan önce neredeyse sürekli belirtildiği gibi devamlılık, spor için en önemli kavramdır. Günde sadece 1 saatinizi, evde spor yapmaya ayırarak fit bir vücuda rahatlıkla sahip olabilirsiniz.
Yürüyüş Yapmak
Sporun temel hareketlerinden biridir. Evde yürüyüş yapmak için bir koşu bandına ihtiyacınız olacak. Eğer koşu bandına sahip değilseniz, evinize yakın bir yer seçmeye dikkat ederek, her gün en az yarım saat yürüyüş çok etkili sonuçlar doğurur. Terlemeden yapılan yürüyüşlerin yararlı olmayacağını göz önünde bulundurarak, hızlı tempoda yürüyüş yapmaya özen gösterin. Bir tur yürüme, bir tur koşma taktiğini kullanarak daha verimli bir sonuç elde edersiniz.
Mekik
Egzersiz hareketleri arasında, karın kaslarını geliştiren en etkilisidir. 8 tekrarla başlayabileceğiniz bu harekette, yere sırt üstü uzanın ve… ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Bacaklarınızı hareket ettirmeden, yarım bir şekilde doğrulun ve tekrar yatın. Vücudunuz gelişim gösterdikten sonra, bu hareketi tam doğrulma şeklinde yapmaya çalışın. Çenenizin gövdenize değmemesine özen göstermelisiniz. Karın kaslarınız geliştikçe hareketi daha kolay bir şekilde yaparsınız. Bu durumda tekrar sayısını yavaş yavaş artırın.
Superman Hareketi
Bu hareket ile sırt kaslarınızı geliştirirsiniz. Yere yüzükoyun uzanın ve ellerinizi, avuçlarınız yere değecek şekilde ileri uzatın. Bacaklarınızın düz konumunu bozmadan ayaklarınızı yukarı kaldırın. Kaslarınızı zorlayana kadar o pozisyonda kalmaya özen gösterin. Daha sonra gevşeyin ve hareketi tekrar edin. Kaslar geliştikçe tekrar sayısını artırmalısınız.
Geriye Esneme
Egzersiz hareketleri arasında baldır germe hareketi olarak bilinir. Ayaklarınız üzerinde diz çökün ve ellerinizi göğsünüzde birleştirin. Bu konumda, geriye doğru esneyebildiğiniz kadar esneyin. Baldırların sıkılaşması için çok etkili olan bu egzersiz hareketleri, aynı zamanda sırt bölgenizin alt kısmında bulunan kaslara da etkilidir. Zamanla esneme sürenizi artırmaya çalışmalısınız.
Kalça Kaldırma Hareketi
Bu hareket sayesinde, sırt, bel ve kol kaslarınızı geliştirirsiniz. Sırt üstü uzanıp dizlerinizi kırın. Elleriniz yere paralel bir şekilde durmalıdır. Bu pozisyonda, kalçanızı yukarı kaldırın. Kaslarınız zorlanana kadar o şekilde kalın ve daha sonra gevşeyin. Tekrar sayısını 8 olarak ayarlarsınız.
Bir Bacak Yanda Çökme Hareketi
Bu hareket ile ön ve arka baldır kaslarınızı çalıştırmanız mümkün. Bacaklarınızı omuz hizasından biraz daha geniş bir şekilde açın. Bir bacağınız düz kalırken diğer bacağınızı bükerek eğilin ve kalkın. 8 tekrar olacak şekilde, hareketi sağ ve sol bacağınıza paylaştırın.
Bir Bacak Önde Çökme Hareketi
Bir önceki harekete benzer bir şekilde, bacak kaslarının gelişimi için yapılan egzersiz hareketleri arasındadır. Bir bacağınızı bir adım öne atın ve vücudunuz dik kalacak şekilde eğilin ve durabildiğiniz kadar öyle kalın. Daha sonra gevşeyin ve 8 tekrar bu hareketi tamamlayın. Tekrar sayısını, sağ ve sol bacağınıza bölmeyi unutmamalısınız.