Sağlıklı olmak için çok çaba sarf ederken bazen en önemli şeyi unutabiliyoruz: su içmeyi. Vücudumuzun %60’ı su olduğuna göre bu ihtiyacı karşılamak için günlük yaklaşık 2 litre su içmek gerekiyor. Su içmeyi görev olmaktan çıkarıp daha eğlenceli ve lezzetli bir hâle getirmek mümkün. Aromalı sular hem doğal hem de sağlıklı bir şekilde su içmenizi kolaylaştırıyor!

Hem Lezzetli Hem Faydalı

Evde de çok rahatlıkla yapabileceğiniz aromalı sular, yağ yakma, sindirimi düzenleme, detoks, metabolizma hızlandırma, kan şekerini dengeleme gibi konularda oldukça etkili sonuçlar verir. Peki, aromalı suları nasıl yapabilirsiniz?

Suyunuzu nasıl aromalandırmak istediğinizi belirleyin ve ona göre suyun içine koyacağınız meyveleri, bitkileri seçin. Ardından, meyveyi küp şeklinde doğrayın ya da dilimleyin, bitkilerle beraber 1 litre su ile bir sürahiye koyun. 5-6 saat bu suyu buzdolabında bekletin. Bu şekilde su içindekilerin rengini, aromasını ve tadını alacaktır.

Karışım ne kadar çok dinlendirilirse tat daha belirginleşir. Daha çok aroma elde etmek için karışım malzemelerini hafifçe ezmek aromayı daha da ortaya çıkaracaktır. Yeşilliklerin aromasını çıkarmak içinse yapraklarını ezerek kullanabilirsiniz. Normal suya 1/5 oranında maden suyu ekleyerek daha ferah bir tat elde edebilirsiniz.

Neden aromalandırılmış su?

  • Sağlıklı, nefis, taze,
  • Soda, şekerli ve asitli içeceklerin tüketimini doğal yollarla tatlandırılmış sularla gidermek içi,
  • Sağlığa faydalı besinlerle günlük ihtiyacımız olan suya hem sağlık hem de lezzet katmak için,
  • Suyu az içen insanlara su içmeyi teşvik etmek için,

Bu yöntemle su içmek çok daha keyifli hale gelecek. Suyun içine koyduğunuz sağlıklı sebze ve meyveler ise hem kilo vermenizi hem de detoks yapmanızı sağlayacak. Kilo verme sürecinde ödem atmak çok önemli bir detay. Vücutta parçalanan yağ dışarı idrar ve terlemeyle atılır. Ödem giderici sular hem yağları idrar ile dışarı atmaya hem de kanın, organların temizlenmesini sağlar.

Mikrobiyolojik yönden içmeye uygun, ağır metallerden arındırılmış taze içme suyunu elde edebilmenin en sağlıklı ve mantıklı yollarından biri, arıtılmış içme suyudur. Masa başında çalışanların, önlerinde bir sürahi su bulundurması; ofis dışında çalışanların ise sularını, sağlıklı olan cam şişelerde taşıması gerekir.

1 Yorum

  1. Anonim

    11 Şubat 2021 at 00:05

    İyi Geceler sayfanızı çok beğeniyorum su konusundada güzel bilgiler aktarmışsınız teşekkür ederim. Su konusunda uyarılar ona keza Yürüyüş Egzersiler hepsi birbirini takip eden konular Sağlık için. Başarılar diliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir