Güneşin doğumuyla uyanmak, metabolizmanın düzene girmesi için güne başlamanın en uygun vakti. Güne başlamadan önce kalbinizi zorlamadan yapacağınız sporun hayatına neler katacağını öğrenince ve elbette bu düzene alıştıktan sonra, sabah sporundan vazgeçemeyeceğinize emin olabilirsiniz!

Merak etmeyin, çoğumuz için sabah erken saatlerde yataktan kalkmanın büyük bir eziyete dönüştüğünün farkındayız. Sabah erken kalkıp spor yapma düşüncesi kulağa çok zor geliyor olabilir. O zaman yazımızı okumaya devam edin! Size sabah spor yapmanın faydalarını anlattığımızda ikna olacağınıza eminiz.

Sabah spor yaptığınızda vücudundaki kan dolaşımı düzene girecek ve bu sayede kazandığınız enerji, günün karmaşasının üstesinden gelmenize yardımcı olacak.

Sabah saatleri enerjinimizin en yüksek olduğu saatler. Bu yüzden kendinizi spor yapmak için daha motive hissedeceksiniz ve böylece spordan alacağınız verim de yüksek olacak.

Vücudumuz gece boyu dinleniyor, büyüme hormonu salgılıyor ve tüm karbonhidratları tüketiyor bundan dolayı da depoladığı şey sadece yağ oluyor. Sabahları aç karnına, aşırıya kaçmadan yapacağınız egzersizler, yüksek seviyede yağ yakımı sağlayacak.

Sabah spor yaptığınızda iş veya okul sonrası sosyal etkinliklerine daha fazla zaman ayırabileceksiniz.

Bu faydalardan yararlanmak için bir rutin oluşturmanız ve alışkanlık edinmeniz gerekiyor. Üstelik bunu her gün yapmak zorunda değilsiniz. Hafta içi 3 gün erken kalkıp egzersiz yapabilir, diğer 2 gün ise 1 saat daha fazla uyuyabilirsiniz. İşte sabahları erken kalkıp egzersiz alışkanlığı edinmeyi kolaylaştıracak yöntemler:

Spor kıyafetleriniz uyandığınızda hazır olsun

Spor kıyafetlerinizi önceki geceden hazırlayın. Böylelikle sabah uyandığınızda tayt veya eşofman arama derdi ile uğraşmamış olursunuz. Hatta spor kıyafetlerinizle uyumayı bile deneyebilirsiniz. Özellikle sıcacık yatağınızı bırakıp çıkmanın zor geldiği kış aylarında bu çok işe yarayabilir. Ancak yumuşacık pijamalarınızdan taviz vermek istemiyorsanız, spor kıyafetlerinizi önceki geceden hazırlayıp bir kenara koyabilirsiniz.

Daha erken uyuyun

Şunu kabul edelim, sabah erkenden egzersiz yapmak için kendinize söz vermiş olmasanız bile gece geç saatlere kadar televizyonun başında veya telefonunuzla oynayarak uykusuz kalmak pek de akıllıca bir hareket değil. Üstelik ertesi sabah işe gitmeniz, çalışmanız gerekiyorsa! Akşam 22.30-23.00 saatleri arasında yatağa girdiğinizde, sabahları 06.30’da kalkmak çok da zor gelmeyecek. İnanın, bunu alışkanlık haline getirdiğinize hiç pişman olmayacaksınız.

Çalan ilk alarma uyanın

Alarmı ertelemekten veya bir sonraki alarma güvenmekten vazgeçin. Basit ve kararlı olun. Tek bir alarm kurun. Erteleme butonuna bastıkça, egzersiz vaktinizden harcadığınızı düşünün. Ayrıca duyduk ki, 21 gün boyunca alarmınızı ertelemeden, ilk çalana uyanırsanız bu alışkanlık haline gelecek ve uyanmakta zorlanmayacaksınız!

Kendinize ayırmak istediğiniz vakti es geçmeyin

Eğer sabahları sizi kendinize getirecek olan şey mis kokulu bir kahveyse, bunun için vakit ayırın. Veya ağzınıza birkaç ceviz atmak istiyorsanız, maillerinizi kontrol etmek istiyorsanız bundan geri kalmayın. Böylece güne daha keyifle başlayabilirsiniz ve gününüzün devamı da böyle geçer.

Güneşin doğuşunu yakalamaya çalışın

Eğer şanslıysanız egzersiz vaktinizi güneşin doğuşuna denk getirmeye çalışın. Bu sadece güzel bir manzara ve ışık yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda güneşin doğduğu dakikalar günün en serin dakikalarını oluşturuyor.

Sizi yeterince motive edebildiysek ve yarın sabah ilk iş egzersiz yapmaya karar verdiyseniz ancak nasıl bir egzersiz yapacağınızdan emin değilseniz, sizin için hazırladığımız evde 20 dakikalık sabah egzersizi videomuzu izleyebilirsiniz. Buraya tıklayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir