Gençliğinizi korumanız için sadece gece kremleri ve anti-aging ürünler kullanmanız yeterli değil. Günlük hayatınızda sıkça tükettiğiniz yedi gıdayı azaltırsanız; hem zahmetsizce, hem de ekonomik yoldan daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Nedir o gıdalar?

 Tuz

Tuz, göz çevresi gibi ince deriyle kaplı alanlarda, cildi zayıflatarak kırışıklıklara neden olabilir.

Şeker

Aşırı şeker tüketimi, derinin yaşlanma sürecini hızlandırır. Bir hafta şeker yemezseniz, cildiniz parlayacaktır.

Kahve

Cildinizi kurutan kahve, göz çevresindeki kırışıklıkları da artırır. Her gün kahve içmek yerine, bazı günler yeşil çay içebilirsiniz.

Alkol

Vücuttaki suyun atılmasına neden olan alkol, göz altı torbalarına neden olabilir. Alkolün en fazla tahribata neden olduğu organ beyindir. Alkolün doğrudan etkisi mantıklı düşünme, karar verme ve hareket etme yeteneklerini bozmasıdır. Bu etkiler, alkol alımının hemen ardından görülür ve ciddi kazalar, yaralanmalar ve hatta ölümlere neden olmaktadır. Alkol, beyin hücrelerini öldürdüğü için zamanla beyin küçülür, hafıza zayıflar. Erken yaşlanma ve bunamaya neden olur mümkün oldukça kontrolde tutulması gerekir tabi ara sıra kaçamaklar yapabiliriz.😇

 Kırmızı Et

Kırışıklıkların erken oluşmasına yol açabilir. Kırmızı et tüketimini, haftada bir veya iki kezle sınırlandırmak gerekir. Kırmızı etin aşırı tüketilmesi sonucunda ortaya çıkan yüksek kolesterol hastalığı günümüzde oldukça yaygındır. Hayvansal yağların aşırı tüketimi sonucu kolesterol damarlarda birikir ve kalp damar hastalıklarına yol açar.Yüksek kolesterolü ve sonucunda oluşabilecek kalp ve damar hastalıklarını önlemek için et tüketimimize dikkat etmemizde fayda var.

 Basit Karbonhidratlar 

Ekmek veya makarna gibi gıdalar, ciltteki kolajeni parçalayarak cildin esnekliğini yitirmesine neden olur.

Baharatlı Gıdalar

Kan damarlarını kurutan bu gıdalar, menopoz sonrası dönemde cildin hızla kırışmasına yol açabilir, kontrollü ve kararında tüketilmesi gerekir.

Genç kalmak istiyorsak, yediklerimize dikkat etmeliyiz her şeyden kararında ve gerektiği kadar yemeliyiz, unutmayalım vücudumuz bizim için kıymetli genç kalmak istiyorsak tavsiyelere uyalım.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir