Her gün dişlerimizi fırçalayıp, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. Yeterince su içmeye özen gösteriyoruz. Fakat sağlıklı olmaya giden yolda sadece bunları yapmak yeterli değil.
Ayna karşısında kendimizi eleştirmek
Kendimizi dış görünüşümüze bakarak kolaylıkla yargılayabiliriz. Kusur ararsak en “mükemmel” şeyde bile kusurlar bulabiliriz. Aynaya bakıp kendimizi acımasızca eleştirmektense, kendimize bakıp iltifat etmeliyiz. Böylece kendimize olan güvenimiz artar ve kendimizi daha iyi hissedip güne daha pozitif bir şekilde başlarız.
Negatif düşüncelerden asla kurtulamamak
Güne negatif başlamak enerjinizi ve motivasyonunuzu düşürür. Bunu engellemek için güne başlarken şükrettiğiniz şeyleri kendi kendinize söyleyin ya da yazın. Daha sonra yeni güne başlarken başaracağınız ya da olmasını istediğiniz şeyleri yazın veya kendi kendinize tekrar edin.
Yüksek kalorili yiyeceklerle bir ömür geçirmek
Eğer yüksek kalorili içeceklerle gününüzü gün ediyorsanız, sağlığınızı kötü etkileyecek olan glikoz seviyenizi de yükseltiyorsunuz demektir. Bu içecekleri her gün içerseniz, büyük beden kıyafetlere merhaba demek zorunda kalabilirsiniz. Hatta şeker hastalağına yakalanma riskiniz bile artabilir.
Elektronik aletleri yatağımıza sokmak
Bütün gün elinizden düşmeyen elektronik cihazlarınızı yatmadan önce kapatın ve uyuduğunuz yerin uzağına koyun. Uyumadan önce yatağınızda oynadığınız telefonun ışığı bile melatonin seviyenizi düşürerek sizi uykusuz bırakır. Daha rahat bir uyku istiyorsanız özellikle gece elektronik cihazlarla haşır neşir olmamalısınız.
Diyet gazlı içeceklere bay bay diyememek
Kalori dostu olsa da, sağlığımızı kötü etkiliyor. İçtiğimiz her bir bardak gazlı içecek, içmediğiniz bir bardak su aslında. Diyet gazlı içecek içmek yerine daha sağlıklı bir alternatifimiz olan su içmeye ne dersiniz? Hatta suyun içine limon, nane ve salatalık koyabilirsiniz. İnanın içtiğiniz diyet gazlı içeceklerden daha çok seveceksiniz.
Plastik kaplarda yemek yemek
Evde sağlıklı yemeklerimizi hazırladıktan sonra bunları işe ya da okula götürmemek olmaz. Bu vitamin niteliğindeki yemekleri de tabakla gideceğimiz yere götüremeyeceğimize göre tabii ki renkli kapaklı plastik kaplara koyacağız. Ve işte kaş yapalım derken göz çıkardık. Sağlıklı yemeklerimizi koyduğumuz plastik kapların içindeki BPA sağlığımızı kötü etkiler. Bu kimyasal doyma hissini zorlaştırır. Bunun için plastik kap almadan önce içinde BPA kimyasalı olmayanı tercih edin.
Uykuyu atlamak
Uykusuz kaldığımızda bütün vücudumuz bundan olumsuz şekilde etkilenir. Uykusuzluk stres hormonunun salgılanmasını da tetikler. Beynimiz dinlenemez ve ihtiyacı olan onarımı yapılamaz. Bunlar da sağlığımızı ve günlük hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmanın yolu da en az yedi en fazla da dokuz saat uyumaktır. Hepimizin ihtiyacı olan biraz da dinlenmek değil mi?
Telefonlara eğilerek bakmak
Telefonlara eğilerek baktığımızda tüm yükü boynumuz taşıyor ve bu da vücudumuzda ekstra baskı ve stres oluşturuyor. Bu yüzden telefonlara bakış açınızı değiştirin. Sosyal Medya alemine dalmış giderken sağlığınızı ihmal etmeyin. Telefonumuza her ne kadar eğilerek bakmaya alışsakta bunu değiştirmemiz gerekiyor. Telefonunuzu göz hizasında tutun. Yorulduğunuzda da telefonu bırakıp başka bir şeyle uğraşabilirsiniz. Bu şekilde telefona olan bağımlılığınız azalır.
Öğün atlamak
Kilo vermek için öğün atlıyorsanız, sağlığınız üzerindeki kötü etkisini de göze alıyorsunuz demektir. Düzenli yemek yemek enerji seviyenizi ve metabolizmanızı olması gerektiği gibi tutar. Öğün atladığınızda, metabolizmanız yavaşlar ve kilo alımı kaçılmaz sonunuz olur. Her iki ya da dört saatte bir sağlıklı atıştırmalıklar hayatınızın yeni vazgeçilmezi olsa hiçte fena olmaz.
Elleri çabuk yıkamak
Ellerimizi sık sık yıkamamız gerektiğini hepimiz biliriz. Peki ya kaç saniye yıkamalıyız? Mikropları öldürmek için bol su ve sabunla 20 saniye yıkayıp mikroplara savaş açabiliriz.