Kilo vermek ve sıkılaşmak bir yana, göbek bölgesinde olan fazlalıklar zayıf olan insanların bile ortak problemleri arasında yer alır.

Göbek bölgesindeki yağların, vücutta en zor eritilen bölgelerden biri olduğu düşünülür. Özellikle de uzun yıllardır bu bölgede yağlanma mevcutsa. Göbek bölgesindeki yağlanma, iç organları da etkiliyorsa durum daha da karmaşık bir hal almış olabilir. Bölgesel karın bölgesi eritme diye bir formül, aslında bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.

Yağ eritecek formüller, tek bir bölgeye değil tüm vücuda etki eder. Bölgesel egzersiz hareketleri ise, bölgedeki yağları eritmez, sadece o bölgede bulunan kasları geliştirdiği için daha az yağlı bir görünüm elde edilebilir.

Bu sebeple karın bölgenizdeki yağlardan kurtulmak istiyorsanız; aslında tüm vücudunuz için yapacağınız yağ yakma önerileri ile birlikte, karın bölgenizdeki kasların gelişmesini sağlayacak egzersizlerin bir kombinasyonunu oluşturmanız gerekecektir.

Göbek Eritmek Nasıl Mümkün Hale Gelebilir?

Göbek eritme yolları öncelikle kilo almayı engellemekle başlar. Bu sebeple, gün içerisinde aldığınız kaloriden daha fazlasını yakmakla işe başlamalısınız.

Örneğin; günlük bazal metabolizmanız 2300 kalori harcıyorsa, ortalama 2000 kalori alarak ve 500 kalori kadar da spor ve günlük egzersizler ile harcarsanız kısa sürede vücudunuzdaki yağ birikimi azalmaya başlar.

Vücut, yağı en çok göbek bölgesinde toplar. Burada bir miktar yağ hücresinin tutulması, iç organların korunumu ve dış darbelerden hasar almaması için gereklidir. Ancak bunun fazlası, yarardan çok zararlı bir hale dönüşür ve aşamalı olarak vücuttan uzaklaştırılmalıdır.

Bu sebeple, günlük kalori miktarınızı sınırlandırmalı ve tükettiğiniz basit karbonhidratlara diyetinizde oldukça az yer vermelisiniz. Basit yapıda karbonhidratlar, kompleks yapıda karbonhidratlara göre vücutta daha hızlı depolanır.

Kısacası göbek bölgenizden kurtulmak istiyorsanız, yapmanız gereken şeyler; beyaz ekmek, basit şeker, abur cubur ve kalori değeri yüksek-besin değeri az olan gıdaları beslenme programınızı çıkartmaktır.

Karın Bölgesi Yağlarından Kurtulmak İçin Beslenme ile İlgili İpuçları

  • Beyaz ekmekte aynı şeker gibi tüketmemeniz gereken yiyecekler arasında bunu unutmayın. Beyaz ekmek yerine fazlaya kaçmadan tam tahıllı ekmek tüketebilirsiniz.
  • Karın bölgesindeki yağlanmanın sebebi potasyum eksikliğinden de kaynaklanabilir. Bunun için potasyum ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.
  • Bol sıvı tüketmek, tüm vücutta olduğu gibi karın bölgesindeki yağların yakılmasında da oldukça etkili bir rol oynar. Bunun için günde en az 2 lt su içmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
  • Vücutta genel anlamda yağ yakmak ve göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulmak için metabolizmanızı hızlandıran çayları tüketebilirsiniz.
  • Örneğin yeşil çay, yağ yakımını kolaylaştırma özelliğinden dolayı bu konuda sıklıkla tercih edilebilir.
  • Lifli gıdalar tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Düzenli olarak tüketilen lifli gıdalar, uzun vadede başka bir değişkene gerek kalmadan dahi kilo vermeye azımsanmayacak oranda katkı sağlar.
  • Tahıllı gıdaları tüketmekten vazgeçmemelisiniz. Örneğin içerisinde bolca lif ve sıvı bulunduran armut, kavun, karpuz gibi meyveler yiyebilirsiniz. Bu meyveler kilo vermenize ve vücudunuzdaki yağların yakılmasına yardımcı olacaktır.
  • Sindirimi kolaylaştırmak adına yemeklerinizi hızlı hızlı değil yavaş yavaş tüketmelisiniz. Yavaş yenen yemeklerin öğütülmesi daha kolay olacaktır ve gerekenden fazlasını tüketmenizi engelleyecektir.
  • Sirkenin yağ yakımını hızlandırdığına dair görüşler vardır. Bu sebeple öğle ve akşam öğünlerinizde salatalarınıza bir miktar sirke dökebilirsiniz.
  • Düzenli bir uyku düzeni, düzenli bir metabolizmayı beraberinde getirir. Bu sebeple düzenli uyku uyumayı ihmal etmemelisiniz.
  • Düzenli egzersiz yapmak ise, yediğiniz kaloriyi gereğinden fazla kısmadan vücudunuzda yağ yakımını ve bunların enerjiye dönüştürülerek kendinizi halsiz hissetmemenizi sağlar.
  • Özellikle karın kaslarını güçlendirecek ve göbek bölgesini eritecek evde göbek eritme hareketleri olan mekik hareketini her gün düzenli belirli setler aralığında yapmaya çalışın.

Karın Bölgesi Yağlarından Kurtulmak İçin Hangi Egzersizler Yapılmalıdır?

1. Crunches

Yarım mekik olarak da bilinen crunches hareketinde dizler hafifçe bükülerek sırt üstü uzanılır. Ayak tabanları yere bastırılır. Kollar ya baş arkasına ya da çapraz olacak şekilde göğüs bölgesine konulur. Yatarken nefes alınır, kalkarken ağızdan nefes verilir. Bu harekette karın kaslarına yük bindirilir. Kalkık durumda 3 – 5 saniye beklenir ve tekrardan yatılır.

2. Bisiklet Egzersizi

Yere sırt üstü uzanılır. Dizler 90 derece açıyla bükülür. Eller, dirsekler kırılarak boyun bölgesinde birleştirilir. Sol diz, sağ dirseğe yakınlaştırılır. Tekrar sırt üstü yatar pozisyona geçilir ve devamında sağ diz, sol dirseğe yakınlaştırılarak hareket tekrar edilir.3. Çember Çizme

Eller vücuda yapışık bir biçimde yere sırt üstü uzanılır. Sağ bacak, mümkün olduğunca bükülmeden, 90 derecelik açıyla havaya kaldırılır. Ayak parmak uçları tavana yakın, gergin bir biçimde tutulur. 10 ile 60 saniye arasında bu hareket yapılır ve diğer ayağa geçilir.

.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir