Kişi başı yılda 179 kilo ekmek tüketimi ile en çok ekmek tüketen ülkelerde ilk sıradayız. Geleneksel gıdamız ekmek her öğünde sofralarımızın baş tacı. Ancak doğru ekmek tüketmeyi biliyor muyuz?

Sağlıklı ve dengeli beslenme için mutlaka ekmek tüketilmesi gerek ancak, boş ekmek değil, tam tane tahıllı protein ve mineral yönünden zengin, hijyenik koşullarda üretilen doğru ekmek tüketmelisiniz!

Doğru ekmek tüketmeyi bilmiyoruz!

Her öğünümüzün vazgeçilmezi olan ekmek, başlıca besin kaynaklarımızdan biridir. Kişi başı yılda ortalama 150 kg tüketiyoruz. Ancak, doğru ekmek seçmeyi ve tüketmeyi bilmiyoruz.

Türkler boş ekmek, Avrupalılar doğru ekmek tüketiyor !

Türkiye’de her ne kadar yüksek oranda ekmek tüketilse de protein, vitamin ve mineral içermeyen bütün besleyicilik unsurları alınan beyaz undan yapılan beyaz ekmek dediğimiz boş ekmek tüketimi fazla. Boş ekmek beslenmeye de olumlu katkı sağlamıyor. Avrupa’da ise bireyler doğru ekmek tüketimiyle günlük almaları gereken protein miktarının yüzde 30’unu, karbonhidrat miktarının yüzde 50’sini, B grubu vitaminlerinin yüzde 50’sini ve E vitaminlerinin yüzde 75’ini tükettiği ekmekten karşılıyor.

Doğru ekmek nedir?

Sağlıklı ve dengeli beslenmek için mutlaka ekmek tüketilmeli. Doğru ekmek ise içeriği zengin doğru undan yapılan ekmektir. Tam tane tahıldan üretilen un ile hijyenik koşullarda üretilen bol lifli, protein, vitamin ve mineral yönünden zengin tam tane tahıllı ekmek doğru ekmektir.

Doğru ekmek tüketimi, kötü kolesterolü düzenler!

Tam tane tahıllı ekmek tüketimi kötü kolesterolü de düzenler. Tam tane tahıllı ekmek tüketerek, protein, lif, vitamin ve minerallerden zengin beslenirken, kötü kolesterol ile de mücadele edebilirsiniz.

Doğru ekmek şişmanlatmaz, kilo kontrolüne yardımcı olur!

Sağlıklı ve zinde olmak için ekmek tüketmek şart. Doğru ekmek şişmanlatmaz. Tam tane tahıllı ekmekler tok tutarak, kilo kontrolüne de yardımcı olur. Doğru ekmek değil, yanlış ekmek tüketmek kilo aldırır. Doyma hissi vermeyen, besleyici değeri olmayan boş ekmek kilo aldırır. Kilo kontrolü için ekmeği ne ile ne kadar tükettiğiniz önemlidir. Tam tane tahıllı ekmek, yağ yakımını tetikler.

Ekmeğinizi elletmeyin!

Ekmeğin, üretiminden sofralarımıza gelmesine kadar geçen süreçte kaç el ile temas ettiğini biliyor musunuz? Uzun yıllar süren AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen özel ekmek ambalajları ekmeğinizin besin değerini ve ideal nem oranını korurken, aynı zamanda sofranıza geldiği süreçte değmeden size ulaşmasını sağlıyor.

Günde 3 dilim tahıllı ekmek tüketimi ile gelen kalp sağlığı!

Dünyada “tahılın süper kadını” olarak nitelendirilen, Amerikalı bilim insanı Prof. Dr. Julie Miller Jones, yapmış olduğu birçok araştırmada tam tane tahıllı ekmeğin insan sağlığına faydalarını tespit ederek, günde 3 dilim tam tane tahıllı ekmek tüketilmesini öneriyor. Jones, bu beslenme düzenini uygulayanlarda diyabet ve koroner kalp hastalığı riskinin yüzde 30 daha az olduğunu gösteren dünya çapında çok sayıda katılımcı ile yapılmış araştırmalar olduğunu belirtiyor.

Güne tam tahıllı kahvaltı ile başlayın!

Tam tane tahıllı ekmeklerle yapılan bir kahvaltı güne çok daha dinç başlamanızı ve tokluk hissinizin daha uzun süreli olmasını sağlar. Tam tahıllı birkaç dilim ekmek tüketerek, günlük vitamin, minarel ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılayabilirsiniz.

Yüksel lifli tam tahıllı ekmek sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur!

Doğru ekmek tüketiminin sağlığımıza sayısız fayda sağlıyor. Tam tane tahıllı ekmek yüksek lifli yapısıyla sindirim sistemini düzenliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kasları güçlendirerek, spor sonrası karbonhidrat ihtiyacını karşılıyor.

Doğru ekmek tüketmek stres seviyesini azaltır!

Esmer grup ekmekler, besleyici olmalarının yanı sıra hastalıkları önleme ve dolaşım sistemini düzenleme özelliğine sahiptir. Ayrıca yağ yakımını tetikleyerek kilo kontrolüne de yardımcı olur. Stres seviyesinin azalmasını sağlıyor.

1 Yorum

  1. Filiz Gegin.

    2 Aralık 2021 at 00:42

    Teşekkür ederiz .Bizleri bilgilendirdiğiniz için.Selam ve sevgiler Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir