Kilo vermeniz için sağlıklı bir diyet programına ve düzenli yapacağınız bir egzersiz planınıza ihtiyacınız olmaktadır. Günde minimum 30 dakika yürümeniz ve her gün Adım Sayar’daki günlük adım sayınızı geçmeye çalışmanız size motivasyon sağlayacaktır. Günde en az 8 bardak su içmeyi de unutmamanız gerekmekte! Bu yazımızda evde uygulayabileceğiniz zayıflamanıza yardımcı olacak bazı taktikler vereceğiz. Haydi hep beraber zayıflığa doğru adım adım!

Sabahları Metabolizmanızı Hızlandıracak İçecek!

Evde hızlıca kilo vermek için aç karnınıza ceviz suyu içebilirsiniz. Çünkü bu karışım size uzun süre tokluk verir ve metabolizma hızını yükseltmeye yardımcı olur. Yapılışı ise oldukça kolaydır!

Yapılışı: 1 su bardağı oda sıcaklığında suyun içine bir tam ceviz içi ekleyin. Geceden sabaha kadar bekletin. Sabah aç karna, cevizi iyice çiğneyerek yiyin. Üzerine ceviz suyunu yudum yudum için. Düzenli olarak bu karışımı hazırladığınız taktirde sonuçlarını fark edeceksiniz.

Cevizli suya alternatif olarak limonlu su tarifini de deneyebilirsiniz. Bir limonu bir litre su içine sıkarak tüketmelisiniz. Bu içecek  vücudunuza detoks etkisi de sağlayacaktır.

Adım Sayar instagram sayfamızdan (@adimsayarapp) sizin için metabolizma hızlandırı içecekler tarifi vermekteyiz. Bizi takip ederek hedeflerinize ulaşabilirsiniz!

İkindi Vakti Ara Öğünü Kaçırmayın

Belki birçok kişi ikindi vakti ara öğün yapmanın kilo vermeye etkisini bilmiyor. Ancak ara öğün tüketimi kilo vermenize oldukça yardımcı olacaktır! Akşamüstü saat 4-5 gibi bir ara öğün yapın. Bu sayede hem akşam yemeğinde daha az yiyerek doyacaksınız hem de tatlı, iştah krizleri olmayacaktır.

Ara öğünde bir bardak ayran ile yanında bir avuç kuruyemişle birlikte yiyebilirsiniz.

Ara öğünde bir kase mercimek veya ezogelin çorbası içebilirsiniz.

Farklı bir seçim olarak evde yaptığınız chia tohumlu yoğurdu yiyebilir yanında bir büyük bardak su içebilirsiniz.

Yağ Yakımınızı Hızlandıracak İçecekler İçin

Sütteki protein, vücudun yağ yakım metabolizmasını çalıştırmaktadır. Tarçın ise insülin dengesini sağlayıp uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur ve tatlı krizlerinizin önüne geçer. Kilo vermek için her gün 2 fincan tarçınlı süt için. Tarifi ise yine çok kolay: Bir bardak sıcak süte bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. İkindi vakti ara öğününde bir fincan, gece uyumadan 3-4 saat önce bir fincan daha için. İçiniz rahat olsun çünkü süt ve tarçın kilo aldırmayan yiyeceklerdir; gönül rahatlığıyla diyet yaparken yiyebilirsiniz. Aynı şekilde su içmek de yağ yakımınızı hızlandıracaktır. Suyunuzun içine limon koyabilirsiniz.

Aynalara Bakmaktan Korkmayın ve Yüzleşin!

Canımız bazen kola, cips, tatlı, börek gibi kilo aldıran ve diyette yenmemesi gereken yiyecekleri çekebilir ve bu oldukça normaldir. Ancak bu, nefsimize yenileceğimiz anlamına gelmiyor. Hemen ayna karşısına geçip kendimize bakalım: Eğer vücudunuzda memnun olmadığınız bölgeler varsa bunlardan kaçmak size yardımcı olmayacaktır. Hemen kafanızdan o besinleri atın! Kendinizde mutlu olmadığınız bölgeleri belirleyerek egzersiz planınızı ona göre oluşturmanızda oldukça yararlı olacaktır. Ancak ne olursa olsun kendinizi sevmeyi ve kendinizle barışık olmayı unutmamalısınız! Bir çikolata yiyip 2 dakika mutlu olmak yerine, sağlıklı besinler tercih edip incecik ve sağlıklı vücudumuzla ömür boyu mutlu olalım ve aynalardan kaçmaya son verelim!

Sağlıklı Bir Diyet Listesi Her Şeyin Başı!

Şanslıyız ki tok tutan ve kilo aldırmayan sağlıklı yiyecekler de var! Bu yiyecekleri ölçülü tükettiğiniz taktirde doyana kadar yiyip aç kalmadan zayıflayabilir, istediğimiz bedende kıyafetleri giyip aynadaki görüntümüzü beğenebiliriz.

Diyet Listenizde Mutlaka Bulunması Gereken Besinler;

  • Yoğurt
  • Haşlanmış yumurta
  • Maydanoz
  • Roka
  • Tavuk eti
  • Izgara balık
  • Kuru fasulye
  • Domates
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Enginar
  • Kereviz

Tüm bunların yanında dikkat etmeniz gereken asıl noktalar ise sabah güzel bir kahvaltı ile güne başlamak. Kahvaltıyı atlamanız metabolizmanızın yavaş çalışmasına neden olacaktır. Bir dilim tahıllı ekmek, yumurta, bol yeşillik, domates ve peynir sizin için sağlıklı ve lezzetli bir menü olacaktır. Aynı şekilde ara öğünlerinizi de atlamamalısınız. Hayatınızdan yapay şeker, tatlı, abur cubur ve fast food gibi zararlı yiyecekleri çıkarırsanız vücudunuzda kısa zamanda değişiklikler meydana gelecektir. Yeşillikleri ve sebzeleri sevmiyorsanız artık sevmeye başlamalısınız! Öğünlerinizin yanında mutlaka yoğurt tüketmelisiniz. Akşam veya öğle yemeklerinde tavuk yiyebilirsiniz. Tavuğun yanında pilav ve makarnadan kaçınmalı ancak canınız çok fazla istiyorsa kepekli tüketmelisiniz. Tabii ki tüm bunların yanında her gün en az sekiz bardak su içmeyi de unutmamalısınız.

Zayıflama Egzersizlerini Unutmayın!

Evde kilo vermek istiyorsanız sağlıklı diyet listenizin arasında mutlaka spor programı da olmalıdır! Çünkü, hareket etmeden kilo vermeye kalkarsanız ya sürekli aç kalırsınız ya da vücudunuz sarkar. Bu yüzden sizden özel ricamız: Lütfen, spor yapın!  Evde ip atlayabilir, salonda yürüyebilir veya bisiklet sürebilirsiniz.  Yapacağınız her aktivite metabolizma hızını yükseltip yağ yakmaya yardımcı olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi, günde en az 30 dakikalık bir yürüyüş vücudunuzda fark yaratacaktır. Kendiniz için bunu yapın! Şimdiye kadar başlayamadıysanız yarın sizin başlangıç gününüz olsun ve hemen başlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir