Zayıflamak isteyen herkesin en büyük dertlerinden bir tanesi vücuttaki yağ oranından kurtulmak. Zayıflamak ve yağlarınızdan kurtulmak için düzenli ve sağlıklı bir biçimde beslenmeniz gerekmektedir. Günde en az 8 bardak su içmeyi de unutmamalısınız! Adım Sayar uygulamamızın bildirimlerini açarak su içmeyi hatırlayabilirsiniz. Bunun yanında tabii ki egzersizleri de bırakmamalısınız. Bu yazımızda sizler için hızlıca yağ kaybetmenize yarayacak egzersizleri derledik. Haydi harekete geçelim!

Göbek Yağlarından Kurtulun

  • Esneme Hareketi

Egzersize başlamadan önce esneme hareketlerini yapmanız sizin için oldukça önemlidir. Bu şekilde vücudunuzu zor hareketlere hazırlamış olursunuz ve sakatlanma riskinizi önlersiniz.

  • Plank

Plank hareketinin faydaları anlata anlata bitmez. Daha sıkı kalçalara, güçlü kollara ve düz bir karına plank hareketi ile kolayca kavuşabilirsiniz.

Öncelikle resimde göreceğiniz şekilde yerde durun.  Muhtemelen ilk denemenizde 30 saniyeden fazla duramayacaksınız. Kendinizi çok zorlamadan 30 sn’lik 3 bölüm yapın. Aralarda 15 saniye dinlenebilirsiniz. İleriki günlerde bu süreyi 30 sn’den 1 dakikaya kadar çıkarın.

  • Yarım Şınav

Şınav bildiğiniz gibi hem kol kaslarınız hem de göbek kaslarınız  için etkili bir harekettir. Yarım şınav ise yeni başlayanlar için çok eziyetli olmaması için yapılan bir türdür. Normal şınavdan tek farkı duruş ayaklar üzerinde değil dizler üzerinde olur. Resimdeki gibi durduktan sonra 15’er 3 bölüm yapın. Farkı siz de hissedeceksiniz.

  • Yana Eğilme

Göbek bölgesindeki yağları vücudunuzun belli bölümlerini güçlendirerek yakabilirsiniz.  Resimdeki gibi yerde oturup bir kolunuzu kaldırın ve kaldırdığınız kolun ters istikametine doğru eğilin. Sonra aynısını diğer taraf için tekrarlayın.
Daha sonra ayağa kalkın ve aynı işlemi ayaklarınız omuz hizasında açıkken de yapın. Dikkat etmeniz gereken şey eğilebildiğiniz kadar eğilmiş olmanız. 30’ar 3 bölüm yapın.

  • V Duruşu Pilates Hareketi

Bu hareket ne kadar basit olsa da göbek yağlarınızı eritmek için en etkili harekettir. İşin aslı resimdeki şekilde durabilmektir.  Ağırlık merkeziniz kalçanız olacak şekilde oturduktan sonra ellerinizi yere paralel uzatın ve bacaklarınızı kaldırın. Bu şekilde 1 dakika durun. Dinlendikten sonra 3 kez bu hareketi yapın. Her gün de süreyi biraz arttırın ve kendinizi zorlayın.

  • Köprü Hareketi

Öncelikle yere uzanın ve bacaklarınızı dizlerinizden kırıp ayaklarınızı tam olarak yere basın. Kollarınızı da aynı şekilde ellerinizin yere değeceği şekilde uzatın. Daha sonra kalçanızı havaya kaldırıp 15 saniye bekleyin. İndirip hareketi tekrarlayın. Bu hareketi 15 kez yapın. Kalçanız ve göbeğiniz için oldukça yararlı bir harekettir.

  • Bisiklet Çevirmeli Mekik

Yere uzanıp ellerinizi ensenizde bağladıktan sonra bacaklarınızı dizlerinizden kırıp kaldırın. Mekik çekmek için sağ kolunuzun dirseği önde olacak şekilde kalkın aynı anda sol bacağınızın dizinizi kolunuza yaklaştırın. Aynı hareketi sol kolunuzla yaptığınızda ise sağ bacağınızı yaklaştırın. Yani mekik çekerken bacaklarınızı da sabit tutmadan göbeğinizi sıkıştırın.

1 Yorum

  1. Tahir altıkulaç

    1 Ekim 2023 at 17:44

    Teşekkür ederiz çok güzel bir proğram.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir