Meyve ve bitki katılmış sular, hem tazeleyici hem de arındırıcı oluşları nedeniyle harika bir alternatif… İşte kendi detoks suyunuzu hazırlarken size fikir verebilecek hem metabolizma hızlandırıcı hem de C vitamini deposu sular.

Çilek, Limon ve Fesleğen

4, 6 tane çileği, doğranmış bir limonun yarısını ve bir avuç dolusu fesleğeni  suya ekleyin. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Portakal ve Yaban Mersini

2 portakalı dilimleyin. Bir avuç dolusu yaban mersinini 6 bardak suda bir araya getirin. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Karpuz ve Nane

Çok tazeleyici bir detoks suyu isterseniz o zaman 2 dilim karpuzla bir avuç naneyi bir araya getirip suyunuza ekleyin. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Narenciye ve Salatalık

İstediğiniz C vitamini deposu narenciyeleri salatalıkla birleştirin. 1 limon suyu da sıkabilir biraz da nane ekleyebilirsiniz. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Çilek, Misket Limonu ve Salatalık

Yoğun meyve tadı için çilekleri ortadan ikiye ayırıp suya öyle ekleyebilirsiniz. Misket limonu ve salatalık ise toksinlerden arınmaya birebir. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Narenciye ve Kişniş

Eğer kişniş tadını sevmiyorsanız fesleğen, maydanoz ya da nane dalları ekleyebilirsiniz. Böylelikle içimini kolaylaştırabilir aynı zamanda kişnişin arındırıcı etkisinden maruz kalmazsınız. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Biberiye ve Greyfurt

Yoğun biberiye tadı almak istemezseniz ilk etapta yalnızca birkaç küçük yaprak ekleyebilirsiniz. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Ahududu, Gül Yaprakları ve Vanilya

Vanilyayı çubuk halinde ekleyebilir, böylece tatlı bir su elde edebilirsiniz. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Yaban Mersini ve Lavanta

Yenilebilen çiçekler artık her yerde! İstediğiniz kara orman meyvesini lavanta ile bir araya getirebilirsiniz. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Kivi ve Salatalık

C vitamini deposu kiviyle sıvı deposu salatalığı bir araya getirip çok tazeleyici bir detoks suyu elde edebilirsiniz. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

 Ahududu ve Bal

Tatlı bir detoks suyu içmek isteyenler ahududu ve balı bir araya getirebilirler. Böylece hem hafif tatlı hem de iç bayıcı özellikte olmayan bir detoks suyu elde etmiş olacaksınız. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

Ananas ve Nane

Hem tatlı hem de canlandırıcı bir detoks suyu için ananas ve nane ikilisinden yararlanabilirsiniz. Meyvelerin besleyici değerlerinin suya geçmesi için 2-24 saat arası buzdolabında bekletin.

2 Yorumlar

  1. Hilal

    18 Kasım 2017 at 13:21

    Detoksu nasıl uygulamalıyız peki? Nasıl bir detoks önerirsiniz? Bununla ilgili yazı da bizi bilgilendirmek için çok güzel olacaktır 🤗

  2. Adım Sayar

    20 Kasım 2017 at 12:11

    Bununla ilgili yarına bir yazı hazırlayacağız <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir