Erken yatmanıza rağmen sabah kalktığınızda kendinizi sanki hiç uyumamış gibi hala yorgun mu hissediyorsunuz? Kendinizi bu aralar daha sık depresif, mutsuz, karamsar hissetmeye mi başladınız? Peki size bu ve benzeri sorunlarınızın çözümünün aslında çok basit olduğunu söylesek? Tek yapmanız gereken bir limonu ikiye keserek ya olduğu gibi ya da su dolu bir kap içinde yatak odanızdaki komodinin üzerine koymak. Sonuçlar inanılmaz!

Uykunuzdan tam olarak dinlenmiş olarak kalkacaksınız!

Limonun aroması sinir sisteminizi sakinleştirme etkisine sahip. Böylelikle endişelerinizi azaltarak zor bir gün sonrası yaşadığınız tüm stresi bünyenizden atmanızı sağlıyor. Eğer uyurken yanı başınızda bir limon bulundurursanız sabahları daha mutlu ve daha enerjik uyanacağınızdan emin olabilirsiniz.

Gün içindeki konsantrasyonunuzu artırıyor!

Japon bilim adamlarına göre limonun aromasını her gün içine çekmek kişinin gün içinde yaptığı işlere daha fazla konsantre olmasını sağlıyor. Zira limonun bilişsel aktiviteleri ve belleği güçlendirme gibi faydaları var.

Depresyon ve anksiyete bozukluğuna birebir!

Ne yaparsanız yapın depresyondan çıkamıyor, kendinizi sürekli kötü ve mutsuz hissediyorsanız bir de odanızda limonla uyumayı deneyin. Zira limon kokusunun kişinin ruh halini olumlu şekilde etkilediği ve depresyon ve anksiyete bozukluğunun tedavisinde kullanıldığı kanıtlanmış bir gerçek.

Odanın havasını bakterilerden arındırır!

Aromasıyla kişinin bedensel ve ruhsal sağlığına olumlu etki etmekle kalmayan limon aynı zamanda bulunduğu odadaki bakterileri havadan temizliyor. Ona en doğal hava spreyi desek yanlış olmaz, çünkü limon bulundurduğunuz odanın havasını daha taze hissetmeye başlayacaksınız.

Yüksek tansiyona iyi geliyor!

Eğer hipertansiyonunuz varsa limona şans vermeyi isteyebilirsiniz. Limonun kokusunun kan basıncını düşürdüğü biliniyor ve tavsiye ediliyor.

Sinek, sivrisineklerin sizi rahatsız etmesine engel olun!

Yazın en büyük sıkıntılarımız olan sivrisinek ve sineklerden kurtulmanın yolu da limondan geçiyor. Tek yapmanız gereken limona 20-30 adet karanfil saplamak ve odada bırakmak. Kokudan rahatsız olan sinekler ve sivrisinekler sizi rahatsız bırakacaklar ve siz de rahat rahat uyuyabileceksiniz. Tüm bunları yaptığınız sırada odanız da müthiş kokacak. Daha ne olsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir