Olumlu düşünmek

Yaz öncesinde diyet uygulamaları süresince motivasyon yüksek tutulmalıdır. Kilo vermeye olan inanç kaybedilmemelidir. Her gün tartılmak moral bozucu olabilir. Bu nedenle haftada 2 kez tartılmak daha etkili olacaktır. Kilo verdiliğini gören kişi diyete daha motivasyon dolu devam eder.

Kahvaltı seçimleri

Diyet programlarında kahvaltı önemli bir yere sahiptir. Günün ilk öğününde tüketilen besinler tüm günü etkiler. Bu öğünde daha çok doyurucu ve iştah bastırıcı besinlerin tüketilmesi önerilir. Ayrıca protein tüketimi de bu öğün için önemlidir. Yağsız proteinlerin tüketilmesi iştahı bastırırken aynı zamanda gün içerisinde enerji seviyelerinin de yüksek olmasını sağlar. Sindirim sistemini daha sağlıklı çalışması için lif içeren besinlerin tüketilmesi önerilir. Bu nedenle yulaf, tahıl, haşlanmış patates gibi besinlerin yanı sıra yağsız süt ve peynir de tüketilebilir.

Su tüketimi

Su tüketimi genel sağlık için önemli olduğu kadar zayıflama süreci için de önemlidir. Yağların daha hızlı yakılması için vücudun susuz kalmaması gerekir. Yeterli miktarda su tüketilmesi metabolizmayı da hızlandırır. Bu nedenle her gün 3 litreye yakın su içilmesi önerilir. Suya tat katmak için içerisine nane yaprakları ya da birkaç damla limon suyu da eklenebilir.

Hareketli yaşam tarzı

Gün içerisinde masa başı işlerde çalışılması hareketsizliği de beraberinde getirir. Bu nedenle her gün 1 saatte bir 10 dakika yürünmelidir. Ayrıca asansör kullanmak yerine merdiven kullanılması önerilir. Kısa mesafedeki yerlere araba ile gitmek yerine yürünmesi önerilir. Bisiklet de kullanılabilir.

Evde yemek

Dışarıda restoranda yemek yenmesi önerilmez. Çünkü dışarıda hazırlanan yemeklerde yağ ve tuz ya da şeker miktarı fazla olabilir. Bu nedenle evde yemek hazırlanması bu besin öğelerinin alımının kontrol edilmesine yardımcı olur.

Hazır besinlerden uzak durmak

Hazır ve işlenmiş gıdaların tüketiminin kısıtlanması gerekir. Bu besinler de yüksek miktarda şeker, tuz ve kalori içerebilir. Hazır ve paketli gıdaların içeriği iyi okunmalı, yüksek kalorili gıdalar tüketilmemelidir.

Sık ve yavaş yemek yemek

Besinlerin iyice çiğnenmesi için yavaş yemek yenmelidir. Ayrıca genel olarak tokluk hissi yemek yedikten 20 dakika sonra oluşur. Bu nedenle kişi hızlı yemek yediğinde doyduğunu anlamaz ve gerekenden daha fazla yemek yer. Sonrasında şişkinlik hisseder. Yavaş yemek yemenin yanı sıra gün içerisinde aç kalınmaması gerekir. Aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır. Gün içerisinde 3 ana ve büyük öğün yerine 6 öğün yemek yenebilir. Öğün aralarında ise sağlıklı atıştırmalıkların tüketilmesi önerilir.

Uyku düzeni

Diyet boyunca beslenme düzeni kadar uyku düzenine de dikkat edilmelidir. Uyku düzenli olduğunda metabolizma da düzenli işler. Her gün 7 ila 8 saat uykunun yanı sıra sabah erken kalkılması ve geceleri erken yatılması önerilir.

4 Yorumlar

  1. Nalan ildiri

    1 Mayıs 2018 at 22:39

    Uyarılarınız ve verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim

  2. Nalan ildiri

    1 Mayıs 2018 at 22:40

    Uyarılarınız ve verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim sağlıklı günlük diyet önerileriniz olursa sevinirim

  3. Aygen kacmaz

    11 Mayıs 2023 at 22:53

    Verdiginiz bilgi icin tsk ederim ben her gun sabah 5000 aksam 5000adim yuruyorum bu yeterlimi

  4. Fahrettin

    2 Mayıs 2024 at 22:05

    Tşk ederiiiim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir