Su içimini susamayı beklemeden gerçekleştirmemiz gerekiyor. Gün içerisinde çay, kahve, meyve suları gibi sıvılar tüketsek de bunların birçoğunun idrar sökücü olması sebebiyle suyu su olarak tüketmek çok önemli. Suyun faydasını en üst düzeyde sağlayabilmek için yemeklerden 15 dakika önce su içimine başlanması ve yemek sırasında su içme alışkanlığı varsa devam ettirilmesi gerekiyor. Yapılan fiziksel aktiviteye göre değişmekle birlikte günde 1,5-2 litre su tüketiminin ihmal edilmemesi gerekiyor.

Su, kilo verdirir mi?

Su, iştahı doğal olarak bastırıyor ve bedenin depolanmış yağlarını metabolize etmesine yardımcı oluyor. Çoğumuz suyun değerini önemsemeyiz fakat sürekli kilo kaybı için en ideal formül sudur. Araştırmalar alınan su miktarı azalınca vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başladığını gösteriyor. Kilolu çocuklar ve yetişkinlerin metabolik yükleri fazladır. Yağların kullanılmasında suyun özel bir yeri olduğu için, fazla kilo problemi olanlar suya çok daha fazla ihtiyaç duyar.

    Yeterli miktarda su içmek çok önemli

Gün içinde yeterli miktarda su almadığımızda ve bunu bir alışkanlığa dönüştürdüğümüzde başımıza neler gelebilir? Dehidrasyon dediğimiz vücut sıvı hacminin azalması, birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Bu durum, deri yoluyla vücutta toksik maddelerin atılımını bozuyor ve çeşitli cilt sorunlarına (sedef, dermatit vs.) karşı vücudumuzu dirençsiz hale getiriyor. Toksik maddelerin birikimi bakterilerin gelişimine neden olurken; bu da böbrek ve mesanede inflamasyon gibi sorunları karşımıza çıkarıyor. Toksinlerin vücut tarafından atılamaması ve yağ altında saklanmasıyla kilo kaybı zorlaşıyor, suyun içinde bulunan çeşitli alkali minerallerin eksikliği sebebiyle de mide rahatsızlıkları görülebiliyor. Bunların yanı sıra kan basıncında yükselme, kabızlık ve yaşlanma belirtilerinin erken zamanda ortaya çıkması da suyu az içmenin sonuçlarından olabiliyor.

Su tüketimi nasıl olmalı?

  • pH değeri 4,5–9,5 arasındaki suları tercih edin ve sabah kalktığınızda mutlaka 2 bardak su için.
  • Kilo probleminiz var ise yemek yerken tokluk hissi için yemeklerden önce mutlaka su içmeye özen gösterin.
  • İdrarınızı yaptıktan sonra, kaybedilen sıvının yerine 1 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Suyu her zaman görebileceğiniz yerlerde bulundurun. Özellikle elinizin altında sürekli su olmasına dikkat edin.

 

3 Yorumlar

  1. Arzu

    15 Mart 2018 at 22:55

    İnanılmaz seviyore bloğumu yaşam koçum olmakla beraber, yaşam kalitem Adım sayardan önce vardı., şimdi ise daha kuvvetlendi. Tetikliyor vede doğru yönlendiriyor., zaten öncelikle su vazgeçilmez kaynağım ara sıra kaçamak oluyor., sebebine gelince kadınsal hormonlar periyodik regly dönemi bazen saçmala diyor., bir ertesi günü dengeliyorum., sağlıklı yaşam, SLOGANIMIZ ‘çok daha çok su İçin su İçin hoşçakalın dostça sevgi ile iyi kalalalım👍🙏👏🏻💪🏻

  2. Gülseren budanur

    16 Mart 2018 at 10:11

    Çok faydalı bilgiler veriyor.iyi beslenme konusunu hatırlatıyor.çok teşekkürler.

  3. İbrahim

    18 Mart 2018 at 22:38

    Ellerinize saglık ,yazılarınız çok bilgilendirici. Çok çok teşekürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir