Su dolu bu egzersizlere bayılacaksınız. Aynı zamanda suda yapılan egzersizlerin daha az eforla daha fazla kalori yaktığın unutmamakta fayda var!

Bacak Çekme Hareketi: Bu hareket için havuzun kenarına tutunun ve vücudunuzu sırtüstü bir şekilde suya bırakın. Daha sonra sağ bacağınızı karnınıza doğru çekin ve dik bir şekilde yukarı kaldırın. Aynı hareketi sol bacağınızla tekrarlayın. Bu hareketi 30-40 kez yapın. Suda hareketleri yapmanız daha kolay, daha az yorucu olacak ve daha fazla kasınızı çalıştırmış olacaksınız. Denemekten zarar gelmez siz ne dersiniz?

Bacak Kaldırma Hareketi: Havuzda ya da denizde ayaklarınızı omuz hizasında açarak dik bir şekilde ayakta durun. Daha sonra sol bacağınızın üzerinde durarak sağ bacağınızı yukarı doğru kaldırıp birkaç saniye bekleyin ve indirin. Aynı hareketi sol bacağınızla da tekrarlayın. Bacaklarınızı yukarıda tuttuğunuz süreyi zamanla artırmaya ve kaslarınızı daha fazla çalıştırmaya özen gösterin. Hareketi doğru uyguladığınız taktirde kaslarınızın çalışmasını hissedeceksiniz.

Eğilme ve Kalkma Hareketi: Bu hareket özellikle arka bacak kaslarınız için oldukça faydalıdır. Hareketi yapabilmek için ayaklarınızı omuz hizasından biraz daha geniş olacak şekilde açın ve ellerinizi belinize koyun ya da arkanızda birleştirin. Daha sonra bacaklarınızı yavaşça bükün ve tekrar kalkın. Bu hareketi 20-30 defa tekrarlayın. Hareket sayınız arttıkça, eğildiğinizdeki bekleme sürenizi de uzatın. Hareketi tekrarladıkça kaslarınızı daha çok çalıştırmaya başlayacaksınız.

Yan Bacak Hareketi: Bu hareket için ayakta, dik bir şekilde durun ve bir bacağınızı yan tarafa doğru 90 derece olacak şekilde kaldırın. Daha sonra aynı hareketi diğer bacağınızla deneyin. Bu hareketi yaparken vücudunuzun dikliğini korumanız oldukça önemlidir. Sağ bacağınızı kaldırdığınızda vücudunuz sola doğru eğilebilir, ancak yan karın kaslarınızın da çalışması için vücudunuzu dik tutmaya özen göstermelisiniz.

Suda Bisiklet Sürme Hareketi: Bu hareket için su üzerinde dururken bisiklet sürüyor gibi bacaklarınızı çevirmeniz yeterlidir. Normal egzersiz rutinlerinin vazgeçilmezi ve en çok kas çalıştıran hareketlerden biri olan bisiklet çevirme hareketini suya taşımış olacaksınız. Bacak kaslarınız ve karın kaslarınızın çalışması için çok önemli bir hareket olan suda bisiklet sürme hareketini 15 dakika kadar yapabilirsiniz.

Swimboard Yardımı İle Kilo Verin: Çok etkili bir egzersiz olan bacak çırpma egzersizi, havuzda verimli bir kardio antrenmanı yapmanızı sağlamaktadır. Bu egzersiz, tüm bacak ve kalça kaslarınızın etkili bir şekilde çalışmasına destek olmaktadır. Bu egzersizi board ile yapabileceğiniz gibi havuz kenarında tutunarak da yapabilirsiniz.

Jumping Jack Egzersizi: Normal egzersiz planınızın vazgeçilmezlerinden biri olan Jumping Jack hareketini suya uyarlamaya ne dersiniz? Havuzda olduğunuz yerde sıçrayarak kollarınızı yukarı kaldırıp birleştirin. Bu hareket havuzda yapabileceğiniz bir başka kardio hareketidir. Yine olduğunuz yerde ya da öne doğru hareket edecek şekilde dizlerinizi karna doğru çabuk çabuk çekerek de farklı bir kardio egzersizi yapabilirsiniz. Bu hareketin adı high knees olmaktadır ve kilo vermenize oldukça yardımcıdır. Ancak zıplarken dikkatli davranmaya özen göstermelisiniz.

Kol Kaslarınızı Çalıştırın: Havuz kenarına oturduktan sonra ellerinizi vücudunuzun iki yanına koyun. Ellerinizi koyduğunuz yerden kaldırmadan vücudunuzu havuza indirip tekrar yukarı kaldırarak oturmadan hareketi tekrar edin. Bu hareket ile arka kol ve omuz kaslarınızı yoğun bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 
 

Yüzme: Tüm bu egzersizlerin yanında asıl yapmanız gereken egzersiz tabii ki yüzme. Neredeyse tüm kaslarınızı çalıştıran en önemli egzersizlerden biri yüzmedir. Serbest stil, sırt üstü ya da kurbağalama tarzlarından size uygun olanı ve en çok zevk aldığınızı belirleyip kendinizi sulara bırakın. Hangi stilde yüzerseniz yüzün, gerçekten neredeyse tüm kaslarınızı çalıştırırsınız. Sürekli tempolu yüzmek zorunda da değilsiniz, arada dinlenip sonra tekrar devam edebilirsiniz. Yüzme, her yaşta yapabileceğiniz en etkili spordur. Eğer yüzme bilmiyorsanız yaşınız ne olursa olsun yüzme öğrenmenizi öneririz. Yüzme sayesinde vücudunuzda oluşan tutulma gibi ağrıları da önlemiş olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir