Bacaklarımız oldukça kolay deforme olduklarından dolayı vücudun form durumunu en çok belli eden bölgelerden biridir. Hem kadınlar hem de erkekler için bacak görselliği oldukça önemlidir. Kadınlar ince ve düzgün görünümlü bacaklara sahip olmak isterlerken erkekler ise daha kaslı ve güçlü bacaklar için egzersiz yapmaktadırlar. Bazı fitness ve pilates hareketleri ile bölgesel olarak bacaklardan zayıflamak ve bacakları şekillendirmek mümkündür. Bu egzersizleri ev ortamında da kolaylıkla yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan ekipmanlar ise yoga matı ve spor kıyafetleri. Bacak inceltme egzersizleri düzenli yapıldığında hızlı ve etkili sonuçlar alınabilir. Bu hareketler ile üst bacak, alt bacak, iç bacak ve arka bacak gibi pek çok bölgeyi aynı anda forma sokabilirsiniz. Bacaklarınızı inceltmek için yapabileceğiniz en etkili egzersizin kısa akşam yürüyüşleri olduğunu unutmayın.

Makas Egzersizi

Üst bacak ve iç bacaklardaki yağları eriten ve etkili şekilde forma sokan makas egzersizi ile karın kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz. Mat üzerine sırt üstü uzanarak ellerinizi belinizin altına koyun. Belinizin düz pozisyonunu muhafaza ederek bacaklarınızı aşağı ve yukarı doğru hareket ettirin. Hareket esnasında karnınızı sıkarak karın kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz. Her bacak için en az 12-15 tekrar ve 2 set halinde egzersizi uygulayabilirsiniz. Egzersiz bitiminde üst bacak ve iç bacaklarınızda yanma hissedebilirsiniz.

makas egzersizi ile ilgili görsel sonucu

Köprü Egzersizi

Arka bacak ve basen bölgesi için ideal hareketlerden biri olan köprü egzersizi bacaklarınızın sıkılaşmasına yardımcı olur. Mat üzerine sırt üstü uzanarak ellerinizi iki yana koyun. Ayak tabanlarınız yerde olacak şekilde dizlerinizi bükerek belinizi iki-üç saniye yukarı doğru kaldırıp aşağı indirin. Bu hareketi yaparken belinizin kontrolünü sağlamalı ve omuzlarınızı yerde sabit tutmalısınız. Ayrıca hareketi uygularken kalça ve karnınızı sıkarak hareketin etki alanını genişletebilirsiniz. Egzersizi 15 tekrar ve 3 set şeklinde yapabilirsiniz.

köprü egzersizi ile ilgili görsel sonucu

Bacak Kaldırma Egzersizi

Bacak kaldırma hareketi dış bacak ve basen bölgesi üzerinde etkili olmaktadır. Mat üzerinde yan yatarak üstte duran bacağınızı yavaş şekilde yukarı kaldırıp indirin. Egzersizi yaparken kalçalarınızı da sıkabilirsiniz. Karın kaslarınızın ve omzunuzun sabit kalmasına dikkat edin. Alttaki bacağınızı yerden birkaç santim yukarıda tutarak hareketi daha zorlu hale getirebilirsiniz. Bacak kaldırma hareketini 3 set ve 15 tekrar halinde uygulayabilirsiniz.

bacak kaldırma egzersizi ile ilgili görsel sonucu

Uçan Köpek Pozisyonu

Pozisyona yere yüzüstü şekilde yatarak başlayın.  Alnınız ve ayak parmaklarınız yere paralel olacak şekilde konumlansın. Ardından ellerinizi ve ayaklarınızı götürebileceğiniz en uzak seviyeye kadar uzatarak esnetin. Sonrasında sol kolunuzu ve sağ bacağınızı yerden kaldırın ve bu pozisyonda 3-4 saniye kadar durun. Ardından başlangıç pozisyonunuza geri dönerek aynı hareketi sağ kol ve sol bacağınız için tekrarlayın. Bu egzersizi her iki tarafınız için de 5’er kez tekrarlayın.

uçan köpek egzersizi ile ilgili görsel sonucu

1 Yorum

  1. Yusuf

    17 Temmuz 2018 at 22:17

    Yarın ilk işim Bunları uygulamak olacak
    Çok Teşekür Ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir