Kronik kas ve eklem ağrısı çekenler, bununla başa çıkmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirler. Kas gevşeticiler, ağrı kesiciler ve acıyı hafifletmeye yönelik bantlar derken; bu ağrılarla yaşamamak için birer ilaç bağımlısına dönüşmek işten bile değildir.

Ancak unutmamak gerekiyor ki tüm bu ilaçlar, romatoid artrit veya fibromiyalji gibi ağrılı hastalıkların sadece semptomlarını ortadan kaldırır. Yani ilaç kullanarak sadece hastalığın belirtisi olan ağrıyı ortadan kaldırırsınız, temelde yatan sebebi ne yazık ki kaldıramazsınız. Ağrı tedavisinde işin kaynağına inmek isteyenler için,  kolayca temin edeceği bitkisel ağrı tedavi kürlerini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Papatya

Yeryüzünün en kolay ulaşılır sakinleştiricilerinden biri olan papatyanın özellikle anksiyete üzerinde önemli bir etkisi olduğu biliniyor. Özellikle adet döneminde bedeniniz normalden daha fazla hassaslaşıyor ve sonu gelmez kramplardan yakınıyorsanız bu dönem boyunca kahve yerine papatya çayı tüketmeyi deneyin. Farkı hemen hissedeceksiniz. Papatya çayı aynı zamanda daha rahat uyumanıza da yardımcı olacaktır.

Zencefil

Tarihinin bilinen en eski ağrı kesicilerinden biri olan zencefil, hem Çin hem de Ayurvedik tıbbı için son derece önemli bir bitki olmaktadır. Özellikle antrenman sonrası oluşan kas ağrılarının en iyi ilaçlarından biri olan zencefilin en önemli özelliklerinden biri de anti-enflamatuar olmasıdır. Yani bu bitki, vücudunuzda bulunan bir iltihabın size vereceği yangı ve acıyı da etkili şekilde tedavi etmektedir.

Özellikle aktif spor yapanlar, profesyonel sporcular, romatizma kökenler hastalıklardan yakınanlar ve fibromiyalji hastaları her gün zencefil tüketebilirler. Zencefili hem içinde zencefil ekstratı bulunan besin destekleri vasıtasıyla, zencefil çayları içerek tüketebilirsiniz.

Zerdeçal

4000 yıldır benzersiz bir ağrı kesici ve anti-enflamatuar olarak kullanılan zerdeçal, özellikle bağ doku, eklem ve kemik ağrıları çekenlerin diyetine mutlaka eklemesi gereken bir besin olmaktadır. Zerdeçalı tüketmenin en etkili yolu ise: kısık ateşte ve 5-6 saat haşladığınız kemik suyunun içine zerdeçal ekleyin. Bu karışım sayesinde eklemleriniz ve bağ dokularınız oldukça rahatlayacaktır. Zerdeçalı aynı zamanda günlük yaşantınızda yoğurtunuza katarak da tüketebilirsiniz. Soğuk kış günlerinden korunmanıza da yardımcı olacaktır.

Sarımsak

Mısırlıların adeta taptığı hatta bir dönem para olarak kullandığı sarımsak hem güçlü bir antioksidan hem de iyi bir ağrı kesici olmaktadır. Kokusundan rahatsız olmamak için bütün sarımsağı bir miktar balla adeta bir kapsül gibi yutabilirsiniz. Sarımsak ağrılarınızı hafifleteceği gibi bağışıklık sisteminizi de güçlendirecektir.

Aynı Şekilde:

  • ACI KIRMIZI BİBER: Tıpkı meyve ve sebzeler gibi baharatlar da birer şifa deposu…Acı kırmızı biber, içerisindeki bulunan ‘kapsaisin’ maddesi sayesinde kuvvetli bir ağrı kesici olma özelliği taşıyor.
  • ANASON ÇAYI: Vücut üzerinde stres, yorgunluk dahil her türlü ağrıyı yatıştırma etkisi bulunan anasonun, özellikle baş ve diş ağrıları üzerinde çok güçlü etkileri vardır.
  • BADEM: Böbrek, mesane ve idrar yollarındaki iltihapları gideren badem; baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Badem, beden ve zihnin yorgunluğunu giderirken; içerdiği ‘fosfor’ yardımıyla kemiklerin ve dişlerin dayanıklılığını artırır. Yaşlanmayla birlikte artan kemik ağrılarının önlenmesinde kullanır.

  • BAKLA: Böbrek sağlığında çok etkili olan bakla, böbrek ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Bakla ayrıca romatizma ve siyatik romatizmaya da iyi gelir.
  • BİBERİYE: Yüzyıllar boyunca migren hastalığı için doğal tedavi metodu kullanılan biberiye, aynı zamanda aynı zamanda kas ve eklem ağrılarının şiddetini giderir. Ağrı olan kısma biberiye yağı masaj yapılarak iyice yedirilmelidir. Bunun dışında sinüzitten kaynaklanan baş ağrısı problemlerini de iyi gelir. Alerji, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve grip tedavisinde kullanılır. Banyoda seyreltilmiş olarak kullanıldığında kramplara, ağrılara ve spazmlara, boyun, romatizma diğer ağrılara iyi gelir.
  • DEFNE YAPRAĞI: İdrar ve adet söktürücü özelliği ile vücuda rahatlık veren defne yaprağı; adet kanamasını düzenler ve reglinin zamanında olmasını sağlar. Artrit gibi kemik hastalıklarının iyileşmesine yardım eder; romatizma, migren, bel ve kulak ağrısına iyi gelir. Sinir ağrılarını iyileştirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir