Fit görünüme sahip olmak için önemsenmesi gereken bölgelerden birisi de kollardır. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, ani kilo kaybı ve uzun süre spor yapmama gibi nedenlerden dolayı ön ve arka kol bölgelerinizde sarkmalar oluşabilir.

Özellikle kadınların kiloları fark etmeksizin yaşadığı sorunlardan biri yumuşayan ve sarkan kollar. Bunun en büyük sebebi ise yeterince spor ve egzersiz yapmamaktır.

Eğer kollarınızın sarkmasından korkuyorsanız ya da sarkan kollarınıza çare arıyorsanız evde yapabileceğiniz bazı egzersizler çözüm olabilir.

Düzenli kol egzersizleri ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilir ve hayalini kurduğunuz görünüme rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Triceps Pushup

Dizleriniz kapalı olarak yere değecek şekilde şınav pozisyonuna geçin. Bel ve sırtınızın tam ortasına lastiği yerleştirdikten sonra ön taraftan lastiği sıkıştırarak ellerinizle sabitleyin. Dirseklerinizden destek alarak eğilip kalktıkça kalça, karın, sırt ve kol kaslarınız çalıştıracaksınız.

Lastik bandından aldığınız gerilim de vücudunuz daha hızlı bir şekilde şekillenmesine yardımcı olacak. Bu hareketi en az 10 kez tekrar ederseniz keşkül kıvamındaki kollarınıza veda edebilirsiniz.

Şınav

Kol kaslarını etkili bir şekilde çalıştıran hareketlerden bir diğeri ise şınav çekmektir. Şınav egzersizinden beklenilen faydayı elde edebilmek için hareketin doğru uygulanması oldukça önemlidir.
Egzersize başlamak için ellerinizi omuz genişliğinde açık olacak şekilde yere koyun. Daha sonra ayak parmak uçlarından destek alarak yüksek plank pozisyonu alın. Doğru duruşu yakaladıktan sonra dirseklerinizi kırarak yavaşça gövdenizi yere doğru yaklaştırın. Göğsünüzün iyice yere yaklaştığı noktada durun ve elleriniz ile yeri iterek tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Gövdenizi yukarı doğru hareket ettirirken tüm yükü kollarınız ile kaldırdığınızdan emin olun.

Dairesel Kol Çevirme

Kolları sıkılaştırmak için yapabileceğiniz etkili egzersizlerden ilki, dairesel kol çevirme hareketidir. Uygulanması oldukça basit olan bu egzersizi, düzenli ve doğru yoğunlukta uyguladığınız takdirde elde ettiğiniz sonuçtan memnun olacaksınız.

Harekete başlamak için ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun. Kollarınızı ise yere paralel olacak şekilde her iki yana açın ve ellerinizi yumruk yapın. Daha sonra kollarınızı kontrollü ve hızlı bir şekilde saat yönünde küçük daireler çizerek hareket ettirin. Egzersizi belirlediğiniz süre boyunca uyguladıktan sonra, bu kez kollarınızı saatin tersi istikametinde çevirerek hareketi tekrarlayın. Hareket sırasında kol kaslarınızın sıkılı olduğundan emin olun.

Sandalye ile Dips

Dips hareketi, kol bölgesinde oluşan yağları azaltmanın en etkili yöntemlerinden bir başkasıdır. Dips egzersizi kollarınızı şekillendirmenin yanı sıra sırt kaslarınızın güçlenmesine de yardımcı olur. Hareketi yaparken koltuk, yatak veya sandalyeden faydalanabilirsiniz.

Egzersize başlamak için sandalye veya koltuğun iki adım kadar önünde, ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde durun.

Ellerinizi sandalyenin üzerine yerleştirin ve bedeninizin üst kısmını düz tutun. Daha sonra dirseklerinizi kırarak kalçanızı yavaşça aşağıya doğru indirin. Aşağıya doğru iniş sırasında dizlerinizi bükün. Kalçanızın yere iyice yaklaştığı noktada durun ve kol kaslarınızı kullanarak tekrar başlangıç konumuna dönün.

Bicep Curls

Kol sarkmasını önleyen egzersizlerden sonuncusu da bicep curls. Yere sırtınız dik olacak pozisyonda oturun. Pilates lastiğini her iki ayağınızın altından geçirerek sıkıca kavrayın. Kollarınız yere ve bacaklarınıza paralel olacak şekilde öne doğru uzasın.

Ardından dirsek ve omuz arasında bulunan hizanızı hiç bozmadan kollarınızı kırın ve ellerinizi mümkün olduğunca yüzünüze kadar yaklaştırın. Birkaç saniye bu şekilde kaldıktan sonra kollarınızı yavaşça geri uzatarak başlangıç pozisyonunuza geri dönün. Zorlandım diye hareketi yapmazlık edecek olursanız düğünlerde dans ederken sallanan kollarınızı düşünün ve 10 kez art arda bu egzersizi yapın.

Kollarını şekle kavuşturmak isteyenler bu hareketleri düzenli olarak yaptıklarında farkı anlayacaklardır. 10’la başladığınız egzersiz setlerini giderek arttırabilirsiniz.

Yoruma Kapalı