Zayıflamak ya da formunuzu korumak istiyorsanız, tüm öğünleriniz sizin için önemlidir. Ancak tüm bu öğünlerin içerisinde en önemlisi, elbette kahvaltı öğünüdür.

Sağlıklı bir kahvaltı yapmak, gün boyunca daha enerjik hissetmenize ve metabolizmanızın optimum şekilde çalışmasını sağlar. Diyet listelerinde ‘bir kibrit kutusu beyaz peynir, bir ince dilim kızarmış ekmek ve 3-4 adet zeytin’ gibi yer alan klasik seçimlerden sıkıldıysanız bu yazı tam size göre!

Alternatif 1: Yulaf Kahvaltısı!

Güne yulaf tüketerek başlamanız gün boyunca sindirim sisteminizin çalışmasını destekler ve sindirim sistemi sorunlarını önler.
Yulaf zengin lif içeriği dolayısıyla mide ve bağırsak sorunlarını önlerken, mide ve bağırsak kanserine yakalanma riskinizi de düşürür. Hazımsızlık ve gaz şikayetlerinizi minimuma indirerek, yaşam kalitenizi yükseltir.

Diyet yaparken şekerden ve tatlılardan uzak durunca zaman zaman canınız tatlı çekebilir. Hatta sadece bu sebepten dolayı, yaptığınız diyetler uzun soluklu olmaz ve kiloların geri dönüşü kaçınılmaz olur. Yulaf kahvaltısı tarifimiz ise, diyetinizi bozmadan sağlıklı bir şekilde tatlı ihtiyacınızı giderebileceğiniz harika bir tarif! Üstelik hazırlaması çok kısa sürüyor ve oldukça kolay!

Yulaf Kahvaltısı İçin Malzemeler: Yulaf, süt ( yarım yağlı da kullanabilirsiniz), fındık ve  üstüne dilediğiniz meyve dilimleri.

Yulaf Kahvaltısı Yapılışı: Sütünüzü bir miktar ısıtın ve yulaflarınızı ekleyin. İyice bütünleşmesini sağladıktan sonra içerisine meyve dilimlerini ve kuruyemişleri ekleyip homojen olarak dağılmasını sağlayın. Devamında, üzerine 1 avuç kadar kuruyemişlerinizden ekleyin.

Not: Arzunuza göre yulaf lapasını yaparken içine kakao da ekleyerek çikolata isteğinizi de azaltabilirsiniz.

Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, gün boyu sindirim sisteminizi en iyi şekilde çalıştıracak ve uzun süre tok tutup mutlu hissetmenizi sağlayacak kahvaltınız hazır. Afiyet Olsun!

Alternatif 2: Muzlu Kefir!

Size gün içerisinde mikro ve makro besin ihtiyaçlarınızın önemli bir bölümünü karşılayabileceğiniz harika bir tarifle geldik!

Muz: Muzda vitaminler, mineraller ve lifler de bol miktarda bulunur ve böylece bazal metabolizma hızınız artar ve bunun sonucunda otomatik olarak kilo vermeye başlarsınız. Bunun yanında pektin içeriği sayesinde daha uzun süre tok hissetmemize yardımcı olur.
Muzun glisemik endeksi düşüktür ve bu da kilo vermeye yardımcı olmasını sağlar. Muzda sindirimi hızlandıran enzimler de yer alır. Böylece metabolizmanız kilo vermeye daha yatkın hale gelir. Muzun tatlı bir meyve olması ise, gün içerisinde tatlı krizlerine girmenizin önüne geçer.

Kefir: Probiyotik besinler denildiğinde ilk akla gelen besinlerden bir tanesidir. Kefirin sağlık üzerinde saymakla bitmeyen birçok olumlu etkisi vardır. İçerdiği probiyotik bakteriler sayesinde bağırsak mikrobiyotanızı güçlendirir ve zayıflamanızı sağlar. ayrıca kalori içeriği düşük ve kaliteli protein içeriği yüksek bir besin olan kefir, tokluk hissinin sağlanmasında da oldukça etkilidir.

Muzlu Kefir Malzemeler: 2 bardak sade kefir, 1 adet büyük boy muz.

Muzlu Kefir Yapılışı: 2 bardak kefiri bir kaseye boşaltın. Üzerine 1 büyük muzu dilimleyin ve sonrasında çatal yardımıyla pütürlü bir hale getirin. Dilerseniz bu işlem için robottan yardım alarak smoothie tarzında da hazırlayabilirsiniz. Pütürlü hale getirdiğiniz muzu, kasenin içerisindeki kefire boşaltın ve olabildiği kadar homojen bir kıvam almasını sağlayın. Dilerseniz bardağa koyarak, dilerseniz kasenin içerisinden kaşık yardımıyla rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Gün boyu tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, vücudunuzu proteine doyuracak ve uzun süre tok hissetmenizi sağlayacak lezzetli kahvaltınız hazır. Afiyet Olsun! 😊

Alternatif 3: Ananas Smoothie!

Hazırlayacağınız bu mükemmel kahvaltı, tüm sindirim sistemi problemlerinizi ortadan kaldırarak gün boyu daha rahat hissetmenizi sağlayacak. Metabolizmanızın çok iyi çalışmasını sağlayan ananas ile yapılan bu içecek sayesinde, kısa sürede zayıflamaya başlayacaksınız.

Hazırlayacağınız tarif, sporcular için harika bir beslenme öğünü sunarken; spor yapmaktan hoşlanmayanlar için de ideal bir içecektir. Miktarını çok abartmadan tükettiğiniz sürece, kilonuzu kontrol altında tutabilir ve kendinizi enerjik hissedersiniz. Bunun sebebi de metabolizmanızın çok iyi bir şekilde çalışacak olmasıdır.

Tropikal ve çok da lezzetli bir meyve olan ananas, yüksek lif içeriği ile kilo vermeye de yardımcıdır. Bol miktarda C vitamini içerir, bu sayede soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı iyi bir koruma sağlar. Yalnızca ananasta bulunan Bromelain adlı enzim, sindirim aktivitelerine yardımcı olur.
Sulu yapısı sayesinde ananas, yüksek hacimlerinde düşük kalori içerikleri barındırır. Bu nedenle diyet listelerinde mutlaka bulunması gereken besinler arasında yer alır.

Ananas Smoothie Malzemeler: 1 adet muz, yarım su bardağı ananas dilimleri, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı zencefil, yarım su bardağı süt.

Ananas Smoothie Yapılışı: Muzu ve ananasları dilimleyin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar robottan geçirebilirsiniz. Daha sonra içerisine diğer malzemeleri de ekleyin ve bir süre daha robotu kullanın.

Tatlı ihtiyacınızı karşılarken sizi mutlu edecek, aynı zamanda uzun süre tok tutarak zayıflamanızı sağlayacak lezzetli kahvaltınız hazır. Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir