Bu stresli ve yoğun iş temposunda hayatımızda en çok aradığımız şey hepimizin aslında huzur. Hayatınızda yapacağınız değişiklikler yanında beslenme düzeninizi de değiştirerek sakinliğe ve huzura biraz daha yaklaşabilirsiniz. Bu yazımızda sizin için sakinleştirici etkisi olan gıdalardan bazılarını paylaşacağız;

Pancar

İçerdiği B vitaminleri sayesinde stresi azaltır ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Pancarı, mezelerde ve salatalarda kullanabilirsiniz.

Havuç

B6 vitamini açısından oldukça zengin olan havuç, bu vitamin sayesinde sinir sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Havuca yemeklerinizde yer verebileceğiniz gibi özellikle çiğ olarak tüketmelisiniz. Salatalarınızda havuca yer verebilirsiniz.

Kırmızı Meyveler

Çilek, kiraz ve böğürtlen gibi kırmızı meyveler hem vücudunuzun ihtiyacı olan şekeri karşılar, hem de içeriğindeki C vitamini ile vücudunuzdaki kortizolu azaltır. Bu hormonun azalmasıyla daha az stresli hissedersiniz. Meyveleri yoğurda koyarak kendinize sağlıklı tatlılar yaratabilirsiniz.

Patates

Karbonhidratın sakinleştirici etkisini görebileceğiniz doğal ürünlerden biridir. Birçok yemekte, hamur işlerinde, çorbalarda, salata ve mezelerde kullanılabilir. Ancak kızartmadan uzak durmanız sağlığınız ve kilo kontrolünüz için iyi olacaktır.

Elma

Özellikle içerdiği yüzde 85 oranında su ile insan vücudu için en uygun meyvelerden biri olan elma, fosfor, organik asitler, antioksidanlar ve fosfor yardımıyla kas ve sinir sistemi için önemli yardımcılardan. Uyumadan önce elma tüketirseniz yorgunluğunuzu daha az hisseder ve daha kaliteli bir uykuya sahip olursunuz. Suyunuza elma doğramanız sizin için vitamin ve detoks kaynağı olacaktır.

Kuşkonmaz

İçeriğindeki folik asit ile mutlu edici özelliğe sahip olan kuşkonmazı salatalara karıştırarak ya da yoğurtla tüketebilirsiniz. Kuşkonmazı aynı şekilde haşlayarak ya da tavada zeytinyağında döndürerek etlerinizin yanında tüketmeniz oldukça lezzetli olacaktır.

Biber

Yine içeriğinde bol miktarda vitamin barındıran bu mucizevi sebzeyi birçok yemekte ya da salatada kullanabilirsiniz. Biberin hangi rengini seçtiğinizinse hiçbir önemi yok. Yeşil, kırmızı ya da sarı biberi dilediğinizce tüketebilirsiniz.

Yumurta

İçeriğindeki yüksek protein ile enerji verir ve gerginleşmenizi önler. Yumurta aynı zamanda tok tutacağı için daha az yiyecek tüketerek uzun süreler geçirebilir ve şişkinlik hissinden de kurtulabilirsiniz. Kahvaltınızın vazgeçilmezini haşlanmış yumurta haline getirebilirsiniz.

Fesleğen

Uyku problemlerine iyi gelen ve sakinleştirici etkiye sahip olan fesleğeni hazırladığınız yemeklerden eksik etmeyin. Sandviçlerinize, salatalarınıza ya da mezelerinize de birer tutam ekleyebilir ya da taze fesleğeni pişme aşamasında yemeklerinize katabilirsiniz.

.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir