Tam olarak kilo vermiş sayılmak ve yağ yakmak için, vücuttaki yağları sağlıklı bir biçimde yakmak gerekir.

Bunu yapmanın yolu ise hem doğru beslenmek hem de doğru egzersiz hareketleri yapmaktır.

Uygulayacağınız bir takım basit yöntemler ile, daha hızlı ve sağlıklı yağ yakmak, fazla kilo problemlerinden kurtulmak mümkün.

    Gerektiği kadar su için

Su içmek vücudu en hızlı şekilde toksinlerden arındıran ve metabolizmayı canlandıran etkenlerin başında gelir.

Bir gün içerisin de mutlaka en az 2 litre su için. Suyu aç karnına içmek, vücudun toksinlerden arınmasını sağlamaktadır.

Aynı zamanda böbrek ve karaciğerin daha düzenli çalışmasını sağlayarak yağ yakımını hızlandırır.

Gün içerisinde 4 litrenin üstüne su içmek pek sağlıklı olmayabilir.

    Günde 3 Öğün yerine 6 öğün beslenin

Gün içerisindeki öğün sayısını doğru şekilde artırmak, metabolizmanın daha hızlı şekilde çalışmasına neden olur.

Akşam yemekleri hariç, ana öğünleri kesinlikle atlamayın. Günlük 3 ana 3 de ara öğün yemeye çalışın az ve sık yiyin, böylelikle metabolizmanız daha düzenli ve hızlı çalışır.

Böylelikle daha hızlı yağ yakmak ve kilo vermek mümkün. Çünkü vücudumuza giren az ve sık yiyecekler metabolizmamızın hızlanmasına son derece faydalıdır.

Bu etken aynı zamanda , kan şekerinizin dengesini korumayada yardımcı olur.

Amino asitlerden asitlerden vazgeçmeyin

Vücudun gerek duyduğu en önemli ihtiyaçlardan birisi de, proteinlerdir. Proteinler sayesinde kilo verirken, sağlıklı kas oluşumu ve doku tamirlerinide sağlamış olursunuz.

Aynı zamanda sıkı bir diyet yaparken, yağ ve karbonhidrat alımı az olacağı için, vücut proteinleri enerji kaynağı olarak kullanmaktadır.

Kilo verirken aynı zamanda protein eksikliği olması, vücudunuzda kas kayıplarına neden olabilir. Bu yüzden protein içerikli besinler tüketmeyi, kesinlikle ihmal etmeyin.

Çiğ sebzeler tüketmeye özen gösterin

Özellikle salatalarda kullanılan çiğ sebzeleri tüketmek, vücudun toksinlerden arınması için su içmek kadar yararlıdır.

Çiğ sebze tüketimin önemli bir yararı da, yağ yakımını hızlandırır vücuda antioksidan ile posa alımını sağlar.

Şeker oranına dikkat edin

Vücudun gerektiğinden fazla şeker alması, pankreastan insülin hormonunun salgılanması ve kan şekerinin yükselmesine neden olur.

Vücut gerekli şeker ihtiyacını aldıktan sonra, kalan enerjiyi yağ olarak depolamaktadır. Bu yüzden, vücudun alacağı şeker oranına dikkat etmek son derece yararlıdır.

     Besinlerin içeriklerine bakın

Uygulanan tüm diyet programlarında asıl amaç, kalori yakmaktır. Diyet yapılacak dönemde yapılacak egzersizler de, yağ yakımını hızlandıracak önemli faktörlerden biridir.

Bu ikili bir arada olduğu sürece, yağ yakımı hızlı bir şekilde sürecektir. Diyet programı içerisine uygunsa posa, antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından yeterli olan yiyecekleri tüketmeye gayret edin.

Gereksiz ve sağlıksız atıştırmalılardan kurtulun

Kola, cips, fast food vb. tarzındaki atıştırmalıklar sizin daha fazla kilo almanıza neden olur.

Bu tarz yiyecek ve içeceklerden kesinlikle uzak durun. Tükettiğiniz takdirde yağ yakımınız oldukça güç olur.

Karbonhidratları doğru almaya dikkat edin

Glisemik açısından az olan doğru karbonhidratları seçmek, yapacağınız diyetler arasında daha fazla yağ yakmanıza neden olur.

Lifli yiyecekler yemeye özen gösterin

Hızlıca yağları yakmak için lif açısından zengin olan besinler, işinize çok yarayacaktır.

Hızlı yağ yakımında katkıda bulunmak ve yağ oranınızı en aza indire bilmek için, zengin lif içeren besinler tüketmeniz çok önemlidir.

Aynı zamanda lifli yiyecekler sağlığımız açısından da önemlidir.

Yemek yerken acele etmeyin

Yemekleri hızlı bir şekilde yemek, kilo almanıza neden olan en olumsuz faktörlerden birisidir. Yapılan araştırmalarda, yediğimiz besinin beynimize ulaşarak tokluk hissi vermesinin, 10 dakika sürdüğü görülmüştür.

Yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek , hem kolay sindirilmesine, hem de psikolojik olarak tokluk hissi vermesine sebep olur.

Egzersiz hareketleri yapacaksanız Aerobik!

Kürek çekmek, yüzmek, bisiklet kullanmak gibi bir takım aerobik hareketleri, nerdeyse vücudumuzun tamamını harekete geçirdiği için daha hızlı yağ yakmamızı sağlar.

Egzersiz yaparken temponuzu iyi ayarlayın. Çalışma esnasında gerekli oksijeni sağlamak için çalışma temposunu çok iyi ayarlamak gerekir.

Son olarak size tavsiyem, egzersiz yapacağınız yerleri iyi seçin doğa da egzersiz yapmak hem vücudu hem sizi mutlu eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir