Düzenli spor yapmanın cinsel yaşam üzerinde olumlu sonuçlar doğuracağı bilinen bir gerçektir.

Spor sayesinde vücutta iyi bir kan akışı sağlamak, kaliteli bir cinsel yaşam için de önemlidir ve bu konuda spor yapmanın yerini hiçbir şey alamaz.

Araştırmalar ağırlık antrenmanlarının testosteron seviyelerinin önemli ölçüde yükseltebileceğini göstermiştir. Bununla birlikte spor yapmanın kadın ve erkek cinsel yaşamı üzerindeki etkileri saymakla bitmez.

Sporun Cinsellik Üzerindeki Etkileri

Kişinin Kendisini Daha İyi Hissetmesini Sağlar: Vücudunuzdan hoşnut olduğunuzda kendine güveniniz artar ve kendinizi seksi hissedersiniz. Araştırmalar fiziksel olarak fit olan kadın ve erkeklerin, kendilerini spor yapmayan yaşıtlarına göre daha seksi gördüğünü göstermektedir.

Ayrıca hatları belirgin bir fiziğe sahip olunması, ilişki sırasında kişiyi daha iyi ve çekici hissettirir.

Hatları belirgin bir fiziğe sahip olmak, cinsellik konusunda kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Amerika’da bir üniversitede yapılan araştırmaya göre; daha fit bir vücuda sahip olan bireyler, kendilerinin eşlerine karşı daha çekici göründüklerini bildirmiştir.

Cinsel Performansı Arttırır: Haftada 4-5 kez egzersiz yapan kadınların % 88 ve erkeklerin % 69’unun cinsel performansında artış olduğu belirtilmiştir.

Orgazm Sayısını Arttırır: Düzenli spor yapan kadınların orgazm sayısında artış belirlenmiştir.

Pozisyon Zenginliği Sağlar: Düzenli spor yapan kadın ve erkeklerin cinsel hayatlarının daha canlı olduğu da araştırmalara göre yadsınamaz bir gerçektir. Fiziksel olarak daha rahat hareket edebildikleri için spor yapan kişilerin daha farklı cinsel pozisyonlar deneyebildikleri kaydedilmiştir.

Yaşlandıkça Cinsel Olarak Aktif Kalınmasını Sağlar: Düzenli spor yapan 60 yaş üstü kişilerin cinsel açıdan, kendilerinden onlarca yaş küçük kişilere denk olduğu gözlemlendi. Cinsel tatmin ve ilişki sıklığıyla ilgili yapılan incelemede düzenli yüzen 60 yaşındaki birinin 40 yaşındaki birine eşit olduğu belirtildi.

Testosteron Seviyeleri Yükselir: Sağlıklı testosteron seviyeleri sağlıklı bir cinsel yaşam için önemlidir. Araştırmalar ağırlık antrenmanlarının testosteron seviyelerini önemli ölçüde yükseltebileceğini göstermiştir. Amerika’da bir üniversitesinde yapılan araştırmaya göre, erkeklerin testosteron seviyelerinin en yüksek olduğu dönem, antrenmandan sonraki 48 saatlik zaman aralığı olarak bulunmuştur.

İlişki Süresi Uzar: İyi bir cinsellik, yoğun miktarda fiziksel aktivite anlamına gelir ve kişi yorgun olduğunda cinsellikten alacağı haz düşebilir. İlişki süresini uzatmak hem kişiyi hem partnerini tatmin eder ve vücut ne kadar iyi durumdaysa daha uzun süreli bir ilişki deneyimi yaşanabilir.

İktidarsızlığın Önüne Geçer: İktidarsızlık sorunu yaşayan bazı erkekler çareyi ilaçlarda aramaktadır. Yalnız her sorunun doğal bir çözüm yolu da vardır. İyi bir kan akışı sağlamak kaliteli bir cinsel yaşam için de önemlidir ve bu konuda spor yapmanın yerini hiçbir şey alamaz. Yoğun fiziksel aktiviteler damarlardaki kanın daha iyi bir şekilde dolaşımına yardımcı olacaktır ve bu da cinsel hayata olumlu etki yapacaktır. Aynı zamanda iyi bir kan akışı kas hacmine de olumlu etkiler yapar ve ilişkilerde verimlilik artar.

Gömülü Penisin Önüne Geçer: Kilo fazlalığı ve özellikle aşırı göbeklenme şikayeti olan erkeklerde ‘gömülü penis’ adı verilen bir durum yaşanabilir. Penis boyu aslında anatomik olarak normal olsa da penisi çevreleyen yoğun yağ dokusu nedeniyle penis sanki çok küçükmüş gibi görünebilir. Spor yapmak ise, bu sorunu tamamen ortadan kaldıracaktır.

Sperm Kalitesi Artar: Son yıllarda yapılan bir araştırma sonucuna göre hiç spor yapmayan 260 erkek 24 haftalık bir deneme süresi geçirdi. Buna göre günde 25-30 dakika tempolu yürüyüş yapanlar sperm kalitesinde ani bir yaşadı, sperm hücreleri yüzde 20 daha fazla üretildi. Ancak çalışmanın devamında sporu bırakanların sperm kalitesi bir hafta içinde tekrar düştü. Yani spor yapmak yeterli değil, bunu düzenli yapmak gereklidir.

Kaliteli Sertleşmeyi Destekler: Sporun cinsel fonksiyonlar üzerindeki etkilerinden bir tanesi de damar sağlığını desteklemesidir. Penis damarlarının erkek vücudundaki en küçük damarlar arasında olduğu düşünüldüğünde bunun önemi daha net anlaşılabilir.

Vücutta genel damar sağlığı iyileştiğinde penis damarları da kuvvetleniyor, peniste sertleşmeyi sağlayan dokular iyileşiyor. Sonuç daha uzun, daha kaliteli bir sertleşme!

Yoruma Kapalı