Belki de bazılarımız için ilk günlerin vermiş olduğu heyecanla evde spor yapmak keyifliydi ancak zamanla bundan sıkılanlar olmuştur illa ki. Oysa ki evde spor yapmaya kendimizi motive etmenin türlü türlü yolu var. Biz de AdımSayar ailesi olarak, sizlerin bu süreçte  aktif kalmanız için çeşitli egzersizler yüklüyoruz bloğumuza. Şimdi ki yazımız ise evde spor yaparken nasıl sıkılmayacağınızı anlatıyor. Birkaç basit öneri ile yaza hala fit girebiliriz! İşte size evde egzersiz yaparken sıkılmamanız için öneriler:

Egzersiz Videolarını Deneyin!

Sosyal izolasyonda olduğumuz bu dönemlerde spor yapmanın en keyifli yollarından biri de egzersiz videoları. İçinde bulunduğumuz süreç tüm spor severleri etkilediği için çoğu trainer kendi akışlarını, egzersiz programlarını videoya çekiyor ve online platformlara yüklüyor. Böylece aslında çok pahalı olan spor salonlarına gitmeden, çok para vermeden o en süper hocaları evimizde ağırlama şansı yakalıyoruz. Akışları ilginç tutmak için her gün farklı eğitmenin derslerini izleyebilirsiniz!

Vücudunuzdaki Değişimleri Fark Edin!

Evde nasıl bir egzersiz yapıyor olduğunuzu siz seçin. İster fitness ister yoga ister zumba! Yapacağınız şeyi egzersiz yaptıkça zaman zaman yoğunluğu artırmak olsun. Daha sıkı bir vücudunuz olduğunu, daha ileri esneyebildiğinizi fark edin! Bu gibi ayrıntılar sizi daha da motive edecek.

Kendinizi Ödüllendirin

Ev egzersizlerini hayatınızın bir parçası haline getirmek için kendinizi ödüllendirmenin eğlenceli yollarını düşünmeye çalışın. Küçük hedeflerle başlayın. Mesela ilk hedefiniz, bu hafta 30’ar dakikalık üç güçlenme egzersizi yapmak gibi. Bu hedefiniz için sizi neler motive eder bunu düşünün. Belki hafif ama lezzetli bir tatlı? Elmalı Crumble hiç fena olmazdı sanki. Ama hak etmeniz gerek! Belki de uzun zamandır almak istediğiniz bir kitap vardı ama bir türlü sipariş edememiştiniz. Bu da bir motivasyon olabilir sizin için.

Hatta olayları daha eğlenceli hale getirmek için size şöyle bir önerimiz var: Ulaşmak istediğiniz hedefleri kağıt parçalarına yazın ve bir kavanoza koyun. Hedeflerinizi tamamlamak için sizi heyecanlandıracak ödülleri de yazın ve başka bir kavanoza koyun. Bunlar size eğlenceli gelen herhangi bir şey olabilir. Her hafta, hedeflerinize ulaşmayı heyecanlandırmak için her kavanozdan yeni bir hedef ve ödül seçin. Bizimle de paylaşmayı unutmayın!

Hedefiniz Daha İyi Hissetmek Olsun

Hedefiniz karın kasları, daha sıkı bir kalça, daha ileri esnemek veya daha güçlü kollar olabilir elbet. Ancak bu hedeflere anında ulaşmanız tabii ki mümkün değil. Dolayısıyla iki üç gün sonra sizi motive etmek yerine demoralize edebilir. İnsanlık hali tabii, her şey hemen olsun istiyoruz. Böyle durumlarda hedefiniz kendinizi daha iyi hissetmek olabilir. Daha iyi bir postür için yoga yapabilirsiniz mesela. Bu gibi hedeflerin dönütünü hemen egzersiz sonrası alacağınız için kısa vadede daha motive edici olabilir ve tabii uzun vadede de dönütleri aldığınızda her şey istediğiniz gibi olur.

Daha Fazlası İçin Cesaretlenin

Egzersizlerinizi döngüler halinde yapmıyorsanız size kendinizi motive etmek için süper bir fırsat. Döngü halinde egzersiz yapmak işleri ilginç ve eğlenceli bir hale getirebilir. Spor salonunda yaptığınız egzersizleri ev egzersizine çevirmek için de birebir.

Döngü egzersizi nasıl yapılır diyenler için anlatalım. Mesela normalde yaptığınız bir egzersizi, hiç ara vermeden peş peşe iki kez yapın. 2 dakika dinlenin ve 2-3 kez daha tekrar edin. Egzersizinizi hem üst hem alt vücut için özelleştirmeyi unutmayın. Sürekli tek bir bölgeye çalışmaktansa her bölgenizi güçlendirmeniz daha iyi olacak.

Bir Egzersiz Arkadaşı Bulun

Tek başınıza bir egzersiz programını uygulamaktansa, yanınıza birbirinizi motive edebileceğiniz insanlar bulun! Dostlarınız, komşularınız, ev arkadaşınız hatta Adım Sayar forumdan arkadaşlarınız! Birbirinizi spor yapma konusunda hem cesaretlendirebilirsiniz hem de birbirinizi kontrol edebilirsiniz. Hatta değişik egzersizleri birbiriniz ile paylaşarak egzersiz yapmayı daha keyifli hale getirebilirsiniz!

 

 

 

.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir