Ramazan’da formunuzu korumanız için yapmanız gereken en önemli şey iftarda yemeğe çok fazla yüklenmemenizdir. Özellikle iftar saatinin geç olmasından dolayı metabolizma hızınızın yavaşlaması üzerine yemeğe çok yüklenmeniz antrenman yapmanızı zorlaştıracaktır.

İftar Sonrası Hangi Sporu Ne Kadar Süre İle Yapmalısınız?

İftar ve sahur arasındaki zamanın kısıtlı olması nedeniyle pratik antrenman yöntemlerini pratik ve normal şartlarda yaptığınız antrenmanlara kıyasla daha az yoğun seçmelisiniz. Antrenman tercihinizi aerobic sistem ve yüzde 50 zorluk seviyesinde ayarlamanız sizin için sağlıklı olacaktır. Antrenman süresi için ise 30 dakika belirlemeniz çok fazla yorulmanızı engelleyecektir.

Pilates, yoga ve streching tercih etmeniz sizi yormayacağız gibi fit kalmanızı da sağlayacaktır.  Evde aletsiz uygulayabileceğiz egzersizler için seviyenize göre (ileri-orta-düşük) sayıları ayarlayabilirsiniz.

Günlük Örnek Egzersiz Planı

İleri seviye: 150 push-up, 250 crunch, 150 squat

Orta seviye: 100 push-up, 150 crunch, 100 squat

Düşük seviye: 70 push-up, 100 crunch, 70 squat

Bu antrenmanı haftada en az dört gün uygularsanız formunuzu rahatlıkla koruyabilirsiniz.  Zorlanacağınızı düşünüyorsanız hareketleri her sette 15 tekrar yaparak toplam sayınıza ulaşabilirsiniz. Örneğin her sette yapacağınız 15puh-up toplamda 150 push-up yapmanıza yarayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir