Kim karın kaslarının uzaktan belli olmasını istemez ki? Belirgin sixpacklere sahip olmanız oldukça sıkı bir çalışma gerektirecektir. Beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerektiği gibi egzersizlerinizi de ihmal etmemelisiniz. Göğüs, sırt, omuz ve bacak egzersizlerinizi düzenli bir şekilde birleştirerek belirgin six pack’lere sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda sizin için 4 gün boyunca uygulayabileceğiniz bazı egzersizleri listeledik.

Birinci Gün

  • Flat bench press: Banka uzanın bench press’e başlayın. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.
  • Hanging legs raise: Asılma borusuna ellerinizden tutarak asılın. Dizlerinizi bükün ve kalça hizasına kadar çekmeye çalışın. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.
  • Crunch: Yere uzanın ve dizlerinizi bükerek ayak tabanlarınızı bazın. Belinizi doğal pozisyonda tutarak kürek kemiklerinizin ucuna kadar kalkmaya çalışın. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.
  • Plank: 30 saniye boyunca plank pozisyonunda durun.

 

Flat Bench Press
flat bench press ile ilgili görsel sonucu
Hanging Legs Raise

hanging leg raises ile ilgili görsel sonucu

Crunch

crunch ile ilgili görsel sonucu

Plank

Ä°lgili resim

İkinci Gün

  • Barbell deadlift: Dizlerinizi bükerek yere eğilin, sırtınızı düz tutmaya özen gösterin. Halteri alıp kalça hizasına kadar kaldırın ve tekrar eğilerek yere bırakın. Hareketi 10 defa tekrarlayın.
  • Mountain climbers: Şınav ya da klasik plank pozisyonunda harekete başlayın. Karnınızı sıkı bir şekilde tutarak, önce sağ dizinizi olduğunuz yerde sıçrıyor gibi göğsünüze çekin ve ayağınızı yerden kaldırdıktan sonra tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Aynı şeyi diğer taraf için de uygulayın. Hareketi 10 kez tekrarlayın.
  •  Swiss ball plank: Ayaklarınızın üstü pilates topuna gelecek şekilde klasik plank pozisyonunda durun. Harekete 30 saniye boyunca devam edin.
  • Bicycle crunch: Yere uzanın ve ellerinizi başınızın iki yanına getirin. Bacaklarınızı 45 derece yukarı kaldırın ve çapraz dizinizle çapraz dirseğinizi buluşturmaya çalışın. Hareketi 20 defa tekrarlayın.

Barbell Deadlift

barbell deadlift ile ilgili görsel sonucu

Mountain Climbers

mountain climber ile ilgili görsel sonucu

Swiss Ball Plank

swiss ball plank ile ilgili görsel sonucu

Bicycle Crunch

bicycle crunch ile ilgili görsel sonucu

Üçüncü Gün

  •  Barbell overhead press: Halteri boyun hizasına kaldırın ve bunu başlangıç pozisyonu olarak kabul edin. Kollarınızı yukarı kaldırıp düzleştirin ve başlangıç pozisyonuna geri dönün. Hareketi 10 defa tekrarlayın.
  • Swiss ball pikes: Ellerinizin üstünde plank pozisyonunda durun ve ayaklarınızın altına pilates topu yerleştirin. Kalçanızı dik açı yapacak şekilde yukarı kaldırıp indirin. Hareketi 10 defa tekrarlayın.
  •  Hanging knee raise: Asılma borusuna tutunun ve dizlerinizi bükün. Dizlerinizi kalça hizasına kaldırın. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.
  •  Plank: 30 saniye boyunca plank pozisyonunda durun

Barbell Overhead Press

barbell overhead press ile ilgili görsel sonucu

Swiss Ball Pikes

swiss ball press ile ilgili görsel sonucu

Hanging Knee Rises

Hanging Knee Raises ile ilgili görsel sonucu

Dördüncü Gün

Barbell front squat: Halteri kaldırın ve dirseklerinizi bükerek halteri boyun hizasında tutun. Bu şekilde klasik squat hareketine geçin. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.
Plank: 30 saniye boyunca plank pozisyonunda durun.
Hanging legs raise: Asılma borusuna ellerinizden tutarak asılın. Dizlerinizi bükün ve kalça hizasına kadar çekmeye çalışın. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.
Cable crunch: Yüksek makaralı kablo makinesine bir halat aparatı takın. Halat aparatının altında diz çökerek hafifçe ileri doğru eğilin ve halatın her iki ucunu da her biri yüzünüzün yanlarında olacak şekilde tutun. Merkez bölgenizi sıkın ve dirseklerinizi uyluklarınıza doğru iterken belinizden esneyin. Duraklayıp yavaşça başlangıç pozisyonuna geri dönün. Egzersizi 12 defa tekrarlayın.

Barbell Front Squat

barbell front squat ile ilgili görsel sonucu

Cable Crunch

cable crunch ile ilgili görsel sonucu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir