Size her gün bildirim atarak hatırlattığımız gibi, suyun sağlıklı beslenmede çok önemli bir payı var. Su, metabolik reaksiyonlar sonucu oluşan atık ürünler ve toksinleri vücuttan atarak, sağlığımızın korunmasına katkıda bulunuyor.

 

Dolayısıyla su bağışıklık sisteminin de önemli bir parçasıdır.  Bunun için su, günde ortalama 8-10 bardak olacak şekilde sade veya isteğe bağlı olarak sevilen sebze-meyvelerle karıştırıp aromalı bir şekilde de tüketilebilir. Suya limon, elma, salatalık dilimi, nane veya çubuk tarçın eklemek gibi yöntemler suya aroma katar. Bitkiler taze olduğundan hücreler parçalanmadığı için hücre içi bileşenlerin suya geçmesi mümkün değildir. Bu bakımdan kesilme yüzeylerinde parçalanmış hücrelerin içerikleri suya geçerek aroma ve biraz etki sağlayabilir.

Yanınızda su bulundurun!

Çoğumuz su almak için sık sık yerimizden kalkmıyoruz. Yanı başınızda veya sürekli gördüğünüz bir noktada bir şişe su olması size su içmeniz gerektiğini hatırlatacaktır.

Kendi lezzetinizi katın!

Suyu tek başına içmek sıkıcı veya zor olabilir. Uzmanlara göre sadece aromalı su içiyor olmanın herhangi bir zararı yok. Aslında söylemeye çalıştığımız şey şu; suyu nasıl içmekten keyif alıyorsanız o şekilde için, yeter ki için 🙂 Şekerli, asidik veya hazır renklendirilmiş tozlar eklenmediği sürece tabii ki! Bir de suyun içine konulan sebze meyvenin çok iyi yıkanmış olması ve şeker ya da şekerli gıda eklenmemesi gerekiyor. Meyveler suyun içinde 15 dakika kaldıktan sonra suyunuz içmeye hazır demektir. Arzuya göre içine buzda atabilirsiniz. Limon, salatalık, karpuz, çilek, elma, armut, şeftali, mürdüm eriği ve diğer yaz meyveleri ile bu şekilde kendinize özel su hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu karışım vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almanıza da olanak sağlamaktadır.

Kilo problemi olanlar!

Yapılan bir çalışmada yemek yemeden önce su içmenin kilo verme üzerinde olumlu etkileri olduğu bulunmuştur. Yemek öncesinde içeceğiniz bir bardak suyun kilo vermenize yardımcı olması, suyunuzu arttırma konusunda bu sizin için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir.

İşte sizler için hazırladığımız birkaç tarif;

Salatalık ve maydanozlu su

1 sürahi suyun içine 2 adet salatalığı kabuklarıyla beraber doğrayın ve birkaç dal maydanoz ekleyin. Bu tarif sizi hem ödemden kurtaracak hem de ferah ve taze bir his bırakacak

Nane ve yeşil limonlu su

Birkaç dal taze nane ve 1 adet yeşil limon eklediğiniz su, keyifli bir içecek haline dönüşecek.

Bonus
İştahınızı kontrol edemiyorsanız açlığınızı bastırmak için tok tutan yeşil su tarifini deneyebilirsiniz. Kendinizi aç hissettiğinizde 1 adet kabak, 3-4 salatalık, 1/2 demet maydanoz ve naneyi sürahinize atıp dilediğiniz kadar içebilirsiniz.

 

2 Yorumlar

  1. Hacer

    9 Nisan 2018 at 09:39

    Denicem teşekkür ediyorum bilgilerin için 😍👋

  2. Anonim

    14 Haziran 2021 at 07:38

    Çok güzel bir yazı olmuş. 👋🏻

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir